Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Vannak itt olyanok, akik a...

Vannak itt olyanok, akik a rossz oktatási rendszernek köszönhetően buták maradtak?

Figyelt kérdés
Őszinte beismerő vallomásokat várok.

2018. ápr. 19. 11:33
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Igen,ott ahol állandóan cserélődtek a tanárok mint az idegen nyelveknél is, ott ez meglátszik nagyon. Főleg ha mindegyik máshonnan indít nem érdekli eddig hogyan haladt, hol tart az osztály. Nem akarok mindent az oktatásra fogni, engem sokszor nem érdekelt a tanulás, szóval olyan is-is alapon maradtam buta. :D
2018. ápr. 19. 13:33
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem a rendszerre fognam, inkabb a tanárra. Es nem buta, csak maskeppen tanult.

Peldaul matekbol nagyon vagott az eszem 5 osztalyig, 6-ban egy hulye diktator lett a matektanar, epp hogy ev vegen atmentem.

6 evet kinoztak némettel, fölöslegesen , romanul es angolul szinte egyedul tanultam meg. Tehet nem lehet lustasagra fogni.

Infotanarunk evente legalabb 5 volt. Tudas semmi, itt a gyakorin 100x tobbet tudtam meg a gepekrol.

2018. ápr. 19. 13:44
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Én bizonyos tantárgyakból maradtam csak s..gghülye...

Az egyik ilyen a matek, amiből szerintem simán fejleszthető lettem volna (amikor elkezdtem külön órákra járni, akkor jobbak is lettek a jegyeim) de a tanárunk szabályosan büszke volt arra, hogy mennyire sok embert buktat meg, és milyen rossz nála általában az osztályátlag. Magyarán arra, hogy milyen szar tanár.

2018. ápr. 19. 15:28
 14/14 anonim ***** válasza:

A legfőbb problémát arra fogom a saját életemből, hogy tudatlan (nem lexikális tudás hiányára gondolok, hanem inkább tájékozatlan "tudatlanság" ez) kis taknyosként nem tudtam, mi mire jó, mivel mit lehet elérni, miben mi a szépség, és a kötelező maszlagot tanulva, igazából soha nem volt semmiből házim. Utáltam is a sulit, mint a fenét. Bementem, bohóckodtam, eltelt.

A tanárok kevese volt képes felkelteni valamiféle vágyat a tantárgyuk "felfedezésére", ami a tanulási vágyat jelentette volna nálam.

Matekból jól láttam az összefüggéseket, de soha nem volt füzetem se középsuliba, majd amikor minden órán kaptam egy egyest, de a témazárókat 3-4-esre írtam, akkor a tanár rájött, hogy jobb, ha nálam nem kéri a házifeladatot. (mindenki mástól kérte, és szankcionálta is)

A vége az lett, hogy nem kellett megbuktatni matekból soha, és 4-esre tudtam érettségizni (nagy adag szerencsével)

Látta, hogy az árral szembeni vizelése nem visz sehova.

Értékelem is a jóindulatát már így felnőtt fejjel.

Persze ha tudtam volna, hogy most a for ciklusok tervezésénél, és a ledpanelek vezérlésénél, vagy a vektorgrafikus ábrázolásnál milyen jó lenne a vektorok rendes ismerete, akkor lehet oda is figyeltem volna órán, talán még házit is írtam volna. :)

De kb nincs a diák előtt egy olyan "cél", ami még ha nem is lesz a jövője (borzasztó hamis voltam, annak ellenére, hogy zenei általánosba jártam), de van benne pillanatnyi öröm, vágy az átélésére, a tanulással.

Szóval igen, buta maradtam, sok csoporttársam a fősulin sokkal okosabb nálam, én csak a szorgalmammal, a minőségi házi feladatok készítésével maradtam a "belső magban", míg ők voltak az "autisták" (ez itt bók).

De utólag, már felnőtt fejjel akármennyire is az oktatási rendszert okolom, a MÁBAN a felelősség az enyém, hogy mit kezdek az időmmel, mit akarok megtanulni.

És én most (bár szakmailag elég gyér vagyok, mert 16 évesen ismerkedtem meg először a számítógépek alkatrészeinek ELNEVEZÉSÉVEL (funkció ismeret nélkül), mára már modellrepülő elektronikát akarok építeni, hogy ne kelljen vezetni a saját repülőm, csak belökni a kordinátarendszerbe egy pöttyöt, és "oda repül".

Nagy cél, nem tudom milyen buktatók jönnek közbe, de haladok. Nem a cél elérése a cél, hanem a cél MEGLÉTE.

És fejlődök, reményeim szerint állandóan.

Őszintén, szerintem borzalmas a magyar oktatás, a pedagógiai szellemiség (10-ből 3 tanár értékes), és ha tehetném, a gyermekeimet se iratnám be a suliba, hanem megtanítanám neki ITTHON azokat az értékeket, amiből örömet, pénzt, és elismerést profitálhat a gyerkőc idővel.

27F

2018. ápr. 19. 18:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!