Mikor öleltek meg utoljára?
Édesanyám a halálán van. (Erőtlen karja már a múlt héten lehanyatlott.)
Ő már nem tud többé megölelni ez igaz, DE HELYETTE másvalaki segít. Olyan valaki, aki szeretett volna elvenni feleségül még nem is olyan régen.
Rájöttünk, hogy nem illünk egymáshoz - és a barátságot választottuk. Nem távolodtunk el végleg egymástól...
Ez az Ember most az én érdekemben "kilincsel", hogy minél hamarabb munkába állhassak és legyen másfajta bevételem a 13(!) évig tartó betegápolás után.
A napokban búcsúbeszédet kerestem az interneten az temetési szertartásra felkért Atya részére.
Rögtön a legmegfelelőbbet találtam, amely az elmúlás iránt érzett fájdalmamat is nagymértékben csillapítani kezdte. Szivacsként kezdtem magamba szívni ezeket a szavakat, mondatokat...
Úgy tűnik, hogy mégiscsak van Gondviselés! Amikor elveszítjük egy szerettünket, szinte azonnal - vagy hamarosan - kapunk helyette másvalakit, aki "pártfogol" minket és Érdekeinkben közbejár.
Ez vigasztaljon minden kedves Kérdezőt - vagy Válaszolót - aki most éppen valamilyen veszteséggel vagy egyéb nehézséggel küzd és nem látja az alagút végén a fényt...
5:15. Ez oltári nagy baromság. Nincs se gondviselés, se isteni igazságszolgáltatás.
Inkább csak légy hálás, hogy vannak körülötted emberek és legyél szíves ne rúgj bele a nagy rózsaszín okoskodásoddal azokba, akiket arcon röhög a mindenható. Is. Köszönöm. (Engem most például elég rosszul érintettek a szavaid, tőlem csak eltávolodnak, család és mindenki, aki meg a "szeretteim" helyébe léptek eddig kivétel nélkül csak ártottak még jobban. De kösz tényleg a hülye vigasztalásod. Sokkal jobb.)
A kérdésre válaszolva: őszintén és hátsó szándék vagy manipuláció nélkül? Szerintem vagy 15 éve vagy több.
27-es és 35-ös válaszoló vagyok.
Szerencsére erőteljesen "belekapaszkodtam" egy megtartó közösségbe Édesanyám halála után. Hittanra is járunk együtt.
Őket már nagyon hosszú évek óta ismerem (mármint a csoportvezető nagyon idős emberkét.) Édesanyámat is próbálta felvidítani szomorúsága idején anno.
Kórházi beteglátogató szolgálat alkalmával észrevettem, hogy van lehetőség a csoporttagoktól "ölelgetést" kérni - szükség szerint. Akár még puszit is...
Persze mértékkel! De érzékelhető a Gondviselés így is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!