Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek szép név a Mendi?...

Szerintetek szép név a Mendi? Szerintetek mi legyen a húgom neve?

Figyelt kérdés
Gondolkozunk hogy mi legyen a húgomnak a neve... egy ismerősünk mondta a Mendi vagy Mandy nevet nem tudjuk hogy jo lenne e neki. A másik név amit ajánlotak az a Claire (Ejzsd:. Kler). Mit gondoltok a Mendi névről? Vagy inkább felejtsük el és legyen a Claire? Ha egyik sem tetszik nektek, milyen nevet adnátok?

2018. ápr. 17. 18:47
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Lehetőleg külföldi nevet szeretnénk, de ha van jó magyar név szívesen fogadom :)
2018. ápr. 17. 18:50
 2/14 anonim ***** válasza:
70%
Afrodité
2018. ápr. 17. 18:51
 3/14 anonim ***** válasza:
45%
Gemma (ejtsd: dzsemma), Mona, Kelly, Lilly, Rena (ejtsd: rina), Chelsea, Jo, Nicola. Ezek elég külföldiek, ilyen nôi kollégáim vannak angol nyelvterületen :)
2018. ápr. 17. 19:01
 4/14 anonim ***** válasza:
90%
Külföldi nevet csak magyar helyesírással engednek, egyébként is engedélyeztetni kell, ha nincs benne az utónévkönyvben. Ez alól kivétel, ha a gyerek egyik vagy mindkét szülője külföldi állampolgár, akkor bármilyen nevet kaphat. Ha a kishúgod magyar, akkor a Claire-t pl. nem fogják engedélyezni, a Kler-t lehet, de így írva már nem is akarnátok, igaz? Amúgy magyar alakja a Klára. Értelemszerűen a Mandy-t sem fogják engedélyezni, a Mendi-t lehet. Amúgy az jó ötlet, ha olyan nevet választotok, ami külföldön is ismert, könnyen kiejthető, pl. Rita, Vera, Izabella. Szerintem amúgy a Izabella abszolút nyerő név lehet, külföldön is megállja a helyét, nem tucatnév, de nem is furcsa hangzású Magyarországon, jól becézhető és elegáns, idősebb korában is jó hangzású marad. De sok függ a vezetéknévtől is, hogy mi passzol hozzá jól.
2018. ápr. 17. 19:16
 5/14 anonim ***** válasza:
58%
A Mendi aranyosnak hangzik, meg a Claire is tetszik, de magyarországon kicsit se természetes és szerintem fura lenne (mindkettő). Nekem az ilyen nevekről mindig a Kolompár Nintendó meg az Orsós Huánmigel stb. jut eszembe. Vannak szép mo-n is használatos nevek amik különlegesek, nagyon gondoljátok végig ezt. Mert ti adjátok a nevet de ő fogja viselni élete végéig vagy amíg meg nem változtatja. De még egyszer mondom szerintem szép nevek de itthon fura a hangzása, főleg magyar vezetéknévvel.
2018. ápr. 17. 19:21
 6/14 anonim ***** válasza:
87%

Nekem egyáltalán nem tetszik, viszont a Claire jobban tetszik, szerintem kifinomult.

Mi a vezetéknév? Azért az is számít.

Aida, Bíborka, Leila, Kloé, Izabella

Azt is nézd, hogy anyakönyvezhető legyen.

2018. ápr. 17. 19:24
 7/14 anonim ***** válasza:
0%
De édes vagy... mintha lenne beleszólásod. Pláne hogy ilyen alapvető dolgokkal sem vagy tisztában, mint hogy a külföldi nevek nem adhatóak. Ejtsd nem adhatóak, csak magyarosítva.
2018. ápr. 17. 19:32
 8/14 anonim ***** válasza:
95%
De ti most külföldön éltek?
2018. ápr. 17. 19:44
 9/14 A kérdező kommentje:
#7 apukám külföldi ezáltal pedig lehet külfoldi neve
2018. ápr. 17. 19:47
 10/14 A kérdező kommentje:
Koszonom hogy segitettetek az Izabella meg a Leila is nagyon tetszik :)
2018. ápr. 17. 19:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!