Kínait vagy németet tanulnátok és miért?
Figyelt kérdés
Gimnáziumban lenne lehetőségem tanulni heti 5 órában mind a kettőt, sőt a kínait anyanyelvi tanárral angolul.2018. ápr. 15. 14:24
1/18 anonim válasza:
Én mindenképpen német. Ott szeretnék dolgozni. De hogy te mit akarsz az rajtad áll!
2/18 anonim válasza:
Kínait. Németet mindenki tanul ,de aki tud kínaiul azt felveszik egyből olyan helyre ahol ez szükséges,mivel nem lesz túl sok konkurenciája.A kínai gazdaság egyre erősebb és mindenhol jelen lesz ,és van.
3/18 anonim válasza:
Kínai, egyértelműen. Azért mert tágabb lehetőségek nyílnak, ha megtanultad. Kínaihoz kell tanár, míg a németet (ha tudsz angolul)otthon, magadtól is tanulhatod, pl Duolingo, de sok más egyéb mód van.
4/18 anonim válasza:
Németet. Kínaiból nem lehet nyelvvizsgázni így igazán hasznosítani sem lehet.
5/18 anonim válasza:
Én németül, a végzettségem nem igényli hogy plusz nyelveket ismerjek angolon és az adott ország nyelvén kívül ahol dolgozom, Kínában nem igen akarnék letelepedni, ellenben Svájc, Ausztria vagy Németország egyáltalán nem hangzik rosszul.
7/18 anonim válasza:
Németül, mert, mint dolgozó ember, bánom, hogy mikor volt lehetőségem angol mellett, akkor nem foglalkoztam vele. Manapság is nagyon megy.
8/18 anonim válasza:
Ha kínait angolul tanulsz, abból duplán profitálsz: a kínait tanulod, az angolt használod.
9/18 anonim válasza:
Most kínait, mert németből már nyelvvizsgám is van :D
Amúgy ha most mennék gimibe, inkább a németet választanám, mert nem tervezek Kínába költözni, meg amúgy sem tetszik a nyelv...Szóval nem sok értelme lenne nekiállnom tanulni egy ilyen nehéz nyelvet, amikor a némettel sokkal többre megyek.
10/18 anonim válasza:
Utálom a németet, tanultam és alap szinten beszélem, de szinte fáj megszólalni németül. Nem tudom, hogy lehet egy nyelvet gyűlölni, de én gyűlölöm.
Így egyértelműen a kínait tanulnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!