Mit tanulnátok a helyemben, angolt vagy németet? Bővebben alul
Németből középfokú nyelvvizsgám van, aktívan használom is a nyelvet a munkám során. Angolból nincs vizsgám, gimnáziumban 4 évig tanultam (ez 10 éve volt), de amennyit feltétlenül szükséges, annyit megértek és megértetem magam, szintén a munkámból kifolyólag (de az angol tudásom jóval a németem mögött kullog).
Adott egy helyi munkalehetőség, ahova bármikor felvesznek, nem kevés fizetésért, ehhez a németemet kellene tökéletesítenem. Viszont adott egy, a végzettségemnek megfelelő állás, ahol többet fizetnének, ám itt angolul kellene jól beszélnem (ez nem helyben lenne és nem 100 %, hogy pont engem vesznek fel, de ehhez kapcsolódik mindkét diplomám).
Ti mit választanátok, melyik nyelvre gyúrnátok rá (egyszerre a kettő nem biztos, hogy jó ötlet, mert az egyiket szeretném inkább tökéletesen beszélni - most azt próbáltam ki, hogy egyik héten angol, másik héten német, de így nem érzek egyikben sem jelentős mértékű haladást, ezért inkább csak egyiket választanám - de melyiket?!)?
27/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!