Németet vagy spanyolt tanulnátok inkább?
Attól függ.
Melyikhez van kedved? Mert egy erős utálat (a németet sokan nem szeretik) megnehezíti a tanulást.
Munkaerőpiacon mind a kettővel úgy lehet érvényesülni, hogy van mellé angol. (Én angol-spanyol párosítással is jól el tudtam helyezkedni)
Kiegészítő anyagok (neten), tankönyvek ma már mind a két nyelven elérhetőek, így ez nem kell hogy szempont legyen.
Van Németországban élő rokon, ahová esetleg nyáron kimehetnél egy-egy hétre? Vagy Spanyolországban? Egy ilyen út nagyon megdobná a nyelvtudást, mert őszintén szólva én sem az iskolapadban tanultam meg JÓL a nyelvet, hanem használat során.
a német felesleges,Németországban és Ausztriában is simán megértenek angolul és nem is követelik a németet,ha van angol nyelvvizsgád
viszont Spanyolországban,Dél-Amerikában,Közép-Amerikában,sőt még Afrikában is szinte minden országban spanyol a hivatalos nyelv a gyarmati múlt miatt,ja és a spanyol a világ legkönnyebb nyelve,ez tudományosan bizonyított
tehát ahol német kell,ott jó az angol is
de ahol spanyol kell,ott nem jó a német és angol sem
és még:nem kövess el olyan hibát mint én
mindenki ezen filózik,hogy mi a legyen a második nyelve suliban,melyik ér többet,de amikor odakerülsz,hidd el,le fogod sz*rni a második nyelvet
én hibáztam,mert nem a legkönnyebb nyelvek közül választottam,a némettel csak szenvednél te is
"a német felesleges,Németországban és Ausztriában is simán megértenek angolul"
1. Nem értenek meg.
2. Ha megértenek, akkor sem szívesen beszélnek angolul (nem a diákokról beszélek - az emberiség nem egyenlő a diákokkal).
3. Hiába értenek meg angolul, aki németül tud, előnyben van.
"és nem is követelik a németet"
Megkövetelik, az itt működő német cégek is, az itt működő, németekkel üzletelő cégek is. Németo. és Ausztria Mo. fő kereskedelmi partnerei.
"viszont Spanyolországban,Dél-Amerikában,Közép-Amerikában,sőt még Afrikában is szinte minden országban spanyol a hivatalos nyelv"
Egyrészt Afrikában csak 1 ilyen ország van, az is egy putri (Egyenlítői-Guinea), másrészt Dél- és Közép-Amerika gyakorlati jelentősége egy európai számára nulla.
"ja és a spanyol a világ legkönnyebb nyelve,ez tudományosan bizonyított"
Semmiféle ilyen "tudományos" tény nincs. Az eszperantó a legkönnyebb nyelv egyébként. A spanyol aligha könnyebb pl. az angolnál.
"mindenki ezen filózik,hogy mi a legyen a második nyelve suliban,melyik ér többet,de amikor odakerülsz,hidd el,le fogod sz*rni a második nyelvet"
Valóban. Mert aki spanyolt tanul, az utána tényleg nem fogja semmire használni, így felejtheti is el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!