Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért van az, ha valaki...

Miért van az, ha valaki sokkal okosabbnak hiszi magát majdnem mindenkinél és sokszor biztos az igazában?

Figyelt kérdés
Én a zseniknél is okosabbnak érzem magam a legtöbb dologban, általában igen egyszerű dolgokban. Pl. itt van a választás. Számomra elképesztő szellemi mélységet tükröz az elmúlt 2x8 évben nyilvánvalóan nagyon rosszul kormányzó pártokra szavazni, és a többség megteszi, valószínűleg nagyon sok kiemelkedő képességű ember vagy zseni is. Sőt, sokan egészen oda vannak egyes pártokért, miközben tönkretették az országot. De sok hasonló dologban látom ezt, hogy az emberek elképesztően logikátlanul gondolkodnak. Az emberek képtelenek sokszor pl. az objektivitásra, én hajlamos vagyok objektíven látni a dolgokat. Egyébként én többet gondolkodom, mint az átlag, és szeretem az elvont dolgokat. Lehet, hogy valójában nincs igazam, csak azt hiszem? Vagy vannak ilyen emberek?

2018. ápr. 7. 19:06
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

10-es, már a kérdésben is írtam, hogy egyik nagy pártot sem tartom jónak (2x8 év), csak a még tiszta pártokat. Pl. a Jobbikot minden oldal, minden párt és a világ igyekszik lenyomni... és a legaljasabb csoportok... talán nem véletlenül.

Én amúgy kétkezes vagyok, de a baloldal a domináns, ezért talán INKÁBB jobb agyas vagyok. Bár nem érzem magam annak, inkább nagyon bal agyasnak, rám a logika, racionalitás jellemző. Ide tartozik az összefüggések észrevétele szerintem, nem a kreativitáshoz, és ez is nagyon jellemző rám. Hajlamos vagyok meglátni az összefüggéseket... pl. az idegenellenességre is emiatt, egy-egy népcsoport különbségeit meglátni más csoportokhoz képest. De csak annyira és azon dolgokban általánosítok, amennyire logikus. De pl. van egy szerintem igen szélsőséges népcsoport, mely szerintem nagyon nagy többségben képviseltette magát pl. a kommunista vezetők közt (5%-os kisebbségként 90%-ban 1919-ben - ennyit a politikai/történelmi műveletlenségemről), de a liberalizmus, genderizmus, mindenféle jogok, nem fehérek jogai, sőt rasszizmusa, rasszok keveredése, bevándorlás, a nem működő multikulti kapcsán is elképesztő vezető szerepe van... de inkább nem megyek bele, de egy évezredekig elkülönült népről van szó, mely máig magasabbrendűnek tekinti magát, nagyon rasszista. Ők vannak egyébként hatalmon szinte mindenhol, főleg a médiában. Én ezt is észrevettem, a többség azt sem tudja, mi ez a nép... hogy nem normális, ha egy vallás azt tanítja, hogy egy nép felsőbbrendű, és a többit szolgasorba kell taszítania... ez súlyosabb bűn a nácizmusnál... hogy nem szabad más népek területét ellopni, gyilkolni, stb.

2018. ápr. 16. 08:34
 22/28 anonim ***** válasza:

Nem egész 107es iqval, és ekkora tudáshiánnyal a létezésről, nagyon erősen félrevezeted magad. Kérlek fejezd be. Üvölt belőled rengeteg dolognak a hiánya, amiknek csak egy apró része a tudás.

Nem elemeztelek, beléd néztem.

2018. ápr. 24. 12:28
 23/28 A kérdező kommentje:
Kösz, hogy belém néztél. Pont eltaláltad az iq-mat...
2018. ápr. 25. 07:42
 24/28 anonim ***** válasza:

Kedves Vixen, ehhez a megállapításhoz nem kellett nagy ész, a kedves kérdező is fiatal, olyankor még kicsit elszáll a ló az emberrel, megesik.

ELLENBEN GYAKORTA látni, hogy SAJÁT MAGADDBA SAJNOS NEM nézel, általában. Főleg a "bölcsességedet" tekintve.

Elnézést, hogy én ehhez képest óvatosabban ítélem meg saját magamat. Te már jóval kevésbé. Nagyjából leragadtál egy szinten és egyelőre egy lényeges eltérés biztosan van közöttünk:

én folyton továbbfejlődöm, te viszont ülsz a minimál-babérjaidon.

Ne állj meg ezen a szinten.

Egyelőre a látszatra apellálsz és a hatásvadászatra, rendszeresen látom hozzászólásaidat.

Fejezd be a kamuzást, megkérlek. Jóból mondom. Inkább legyél árnyaltabb, átgondoltabb, és fejleszd tudatod és gondolkodásmódod, és nem utolsósorban élettapasztalatokra is van szükséged, de utóbbihoz még elég fiatal vagy, arról nem tehetsz.

De arról tehetsz, hogy nem fejleszted magad, csak hatásvadászkodsz, ezáltal leginkább önmagad csapva be.

Valaki bántott téged, hogy ennyire bizonyítani akarod, hogy a kisegér egy elefánt?

Én szurkolok neked.

Jóból mondtam el. Most pedig belém is köthetsz, ha gondolod, engem nem érdekel. Akkor fogok csak reagálni rád, ha a te fejlődésed érdekében kell.

Én meg, köszönöm szépen, fejlesztem önmagam (is). És közben másokra is odafigyelek, jó szívvel, és átgondoltan, és még a kisgyermekektől is kész vagyok tanulni, újabb és újabb rálátásokat észrevenni.

De leginkább függetlenül, önállóan gondolkodom.

Ha sokáig játszod a gurut, el fogsz veszni a hamis álarcod mögött, kedves Vixen.

2018. ápr. 25. 19:53
 25/28 anonim ***** válasza:
Mondanám, hogy kb. egy óra alatt meg tudnálak győzni arról, hogy nem vagy olyan okos, mint gondolod, de nem hiszem, hogy feltűnne neked az elédrakott érvrendszer.
2018. máj. 20. 11:33
 26/28 A kérdező kommentje:
A tapasztalat nem ezt mutatja, utolsó.
2018. máj. 21. 07:34
 27/28 anonim ***** válasza:

Ha valóban "jellemző rád a logika", akkor ugye nem kell mondanom, hogy az előző hozzászólásomra érkezett reakciód épp ennek ellenkezőjét demonstrálja?

Ha sikerül megértened, hogy mire célzok a kérdéssel, sikerül meggyőznöm téged. Ellenkező esetben én bizonyosodtam meg arról, hogy valóban fölösleges lenne próbálkoznom. :)

2018. máj. 21. 11:53
 28/28 A kérdező kommentje:
A tapasztalatok, tapasztalataim nem ezt mutatják. Ha valami zseni vagy, valóban sok mindent nem értenék meg, amit mondasz. Nem vagyok matematikai- vagy logikai zseni vagy efféle. De egy matekzseni pl. simán valamelyik pártra szavazna az elmúlt évtizedekben kormányzók közül, és nem látná, hogy vannak nála jobbak... Hogy egy példát mondjak. Persze én is sokszor tévedek, de úgy vettem észre, a legtöbb ember a legtöbb egyszerű, hétköznapi dologban kevéssé értelmes. Még az lehetne, hogy beképzelt vagyok vagy hasonló, ez lehetséges, bár a tapasztalatok, mint írtam, azt mutatják, hogy a nagy többség kevéssé értelmes.
2018. máj. 21. 13:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!