Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért van ennyire mélységesen...

Miért van ennyire mélységesen lenézve az aki a szüleivel lakik?

Figyelt kérdés

Két választásom van. Vagy elmegyek egy albiba többedmagammal és akkor egy kiscit több pénzből gazdálkodok, vagy kibérlek egyet egyedül és akkor hó végén talán kijövök nullszaldósra. Cserébe van egy saját önálló életem.

vagy

Lakok szülőkkel, gyűjtögetek és akkor majd valamikor 8-10 év múlva talán sikerül össze kuporgatni egy saját kis lakásra, és akkor nincs albidíj.

De sajna folyamatosan úgy érzem hogy minden béna sz*rnak el van mondva az az ember aki húszon évesen szülőkkel él. Még azt se nézik le ennyire, akit kitartanak a szülei, lakást, kocsit, mindent kap.

Csak annyit látnak kívülről hogy micsoda egy sikeres független önálló fiatalember...

Sajna a fiataloknak csak ez jut?

vagy az anyagi deficit vagy a társadalom megvetése?

2018. ápr. 7. 15:36
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
46%

Szerintem még az sem feltétlenül mérvadó, hogy ki mennyit "ad bele" az otthoniakba.

Nekem például ha saját házam lenne és a jelenlegi relatív jó fizetésem, akkor nem várnám el a gyerektől, hogy kötelező módon hazaadjon, még a napi bevásárlást sem számolgatnám, megvenném ami kell és kész. Mellette támogatnám ahol tudom. Cserébe azt várnám el, hogy dolgozzon, pénzt keressen és amellett hogy élvezi az életet gyűjtsön a jövőjére.

Sőt, jelenlegi célom leginkább az, hogy ha oda jutok addigra tudjak a gyereknek is venni egy lakást amit később el lehet adni, ki lehet adni albérletbe, stb.

2018. ápr. 7. 17:39
 12/14 anonim ***** válasza:
32%
Másik, hogy én szívesebben adnám haza azt az több 10 ezer forintot a saját anyámnak, szívesebben ölném bele a családi házunkba, mint hogy fizetem egy számomra idegen embernek azért hogy lakhassak albérletben.
2018. ápr. 7. 17:42
 13/14 anonim ***** válasza:
45%

Én sem értem, hogy mi ez az állandó gyűlölködés...szerintem undorító, hogy sokan mindenben csak ezt látják és ilyen érzéseik vannak egy olyan ember irányába, akit nem is ismernek, nincsen hozzá semmi közük. Én úgy gondolom, hogy ez kizárólag azokra az emberekre tartozik, akik érintettek ebben és az ő döntésük, hogy hogyan élik az életüket.

Csomó embertől kapom a beszólást, hogy ingyenélő vagyok, parazita stb., stb., csak éppenséggel nem értem, hogy mégis miért lennék az. Én is a szüleimnél élek és ők is tartanak el engem addig, amíg nem leszek képes arra, hogy teljes mértékben gondoskodjak magamról. Tanulok és próbálok mellette elvállalni egy-két munkát, ha éppen úgy adódik, de állandó munkát nem tudok elvállalni, mert nem tudom összeegyeztetni a tanulással. Egyszerűen nincsen rá időm. Szóval, ha egyedül saját magamra lennék utalva, akkor kb. meg is döglenék. A szüleim ugyanakkor támogatnak engem és szerencsére ezt minden gond nélkül meg is tudják tenni, mert jól keresnek. Egy forintot nem kérnek és nem is fogadnának el. Ők kifejezetten azt szeretnék, ha tudnék normálisan tanulni, mert azért járok egyetemre, hogy tanuljak és nem szeretnék, hogy arról szóljon az életem, hogy aggódnom kelljen, hogy most tudok-e enni holnap, lesz-e időm tanulni munka után stb. Valamint én nagyon szeretem a szüleimet és ők is engem, jó a kapcsolatunk, így nagyon szívesen élek velük. Így is ugyanúgy azt csinálok, amit akarok és nem szólnak bele semmibe sem. Ezerszer szívesen lakom otthon, a szüleimmel, mint 3-4 totál idegen emberrel, akikkel esetleg még problémás is lenne együtt lakni, mert pl. teljesen különböző az életmódunk, más-más szokásaink vannak stb. Valamint nyilván az anyagiakról már nem is beszélve...

20/L

2018. ápr. 8. 00:40
 14/14 anonim ***** válasza:
Irigység... most csak a sajat példámból induljak ki, itt a nagy családi ház. több mint kényelmesen elférünk párommal, mégis minek költöznénk el? Csak hogy megnyugodjanak akik azt valljak h marpedig el kell költözni?
2018. ápr. 8. 04:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!