Miért ítéli el a társadalom annyira azt, ha valaki tiszteletlen a szüleivel?
3-as
Nem feltétlenül.
Az apám egy alkoholista bunkó és a fizetése jelentős részét piára költi...
Mond már meg mit tiszteljek rajta. kérlek áruld el mert én nem tudom... Azt hogy teherbe ejtette anyámat? Nem egy nagy érdem.
Van különbség aközött hogy valaki azért tiszteletlen a szüleivel mert nem kapta meg az új Iphonet vagy tényleg van indoka.
Én apám is alkoholista volt. Egyáltalán nem tiszteltem, de kifejezetten tiszteletlen sem voltam vele szemben, szimplán próbáltam minimalizálni a kommunikációnkat. Egyesek viszont tényleg úgy beszélnek és bánnak a szüleikkel (vagy épp a szülő a gyerekkel) mint az állatokkal.
Sajnos sokan úgy vannak hogy családban bármit szabad. Pedig ha az utcán egy idegennek szólnának úgy, akkor 5 percen belül leütnék őket.
Ha oknélkül, ha nem vesz iPhone-t az nem ok, akkor jogosan tartanak tiszteletlennek.
Viszont, ha jogosan gyűlölöd, tedd, de ne feltétlenül nyilvánosság előtt.
Szerintem alapjáraton véve tisztelnünk kéne az embereket, amíg nem adnak okot rá, hogy ne.
Alkoholista, agresszív szülővel kapcsolatban megértem, ha valaki tiszteletlen.
Viszont a mi példánk: édesanyánk egy csodálatos, kedves nő, öcsém mégis úgy bánik vele, mint egy eldobható valamivel, lekezelően beszél vele, holott anyám tartja el, semmivel nem érdemli meg ezt a hangnemet. Hát bakker én ezt eléggé elítélem, mert rossz látni, hogy egy csupaszív, kedves anyával így viselkedik az utolsó, önző fia.
Tisztességes szülők esetén tényleg nagyon undorító a tiszteletlen gyerek. Amikor a szülő dolgozik, meg ad mindent ami kell az élethez és a gyerek bunkó vele meg kihasználja az szerintem nagyon szomorú dolog.
Alkoholista, meg olyan szülő esetén aki azért szül hogy később legyen kin élősködni az már más kérdés. Olyanokat nem is kell tisztelni.
És ezt "gyerekként" gondolom így nem anyaként
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!