Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi a helyes megoldás ebben az...

Mi a helyes megoldás ebben az esetben? Ti mit tennétek? Szemetelés-lakóhely-ismerős

Figyelt kérdés

Előzmények: Kisebb vidéken élünk, gyönyörü környezetben. Késő ősszel történt, hogy egy lakóház egyik szobája kigyulladt. Akkor ez nagy hir volt, mindenki megpróbált segiteni(egy velem egyidős lány és az anyja lakott ott) pénzt gyüjtöttünk nekik, hogy feltudják újitani. Ez meg is történt rövid időn belül, majd a közösségi oldalakon büszkén körbe is mutogatta az új 'luxus' berendezésü szobáját a lány...

A minap épp kirándultunk a környéken, nagyon szép dombok veszik körül a falucskát, aztán egyszercsak egy nagyobb szemétcsomó tárult elénk a füben. Rá is jöttem, hogy ezeket az a lány dobta ki, akinek kigyulladt a szobája. Égett könyvek voltak a csomóban, pár táska, ruhadarab, müanyag zacskókban meg a lány sminkcuccai, tamponok, na meg félig égett fényképek róla. Nyilvánvaló volt...

Nagyon dühitett amit láttam, nem értem, hogy miért volt könnyebb kivinni a mezőre ezeket mintsem egy kukába vinni. Egyébként nemrég kezdték komolyabban venni felénk is a dolgot, tehát nagy büntetéssel jár, akit elkapnak szemetelni, illetve aki nem teszi külön a müanyag palackokat.

Nagyon nagy pofátlanságnak érzem ezt a lánytól, akin segitett a környezete, ő meg igy szennyezi a lakóhelyét.

Szerintetek mi a helyes megoldás ebben az esetben? Szólni neki, hogy szedje össze, esetleg ezt is feltenni az oldalára, vagy szedjük össze és rakjuk vissza az udvarára?

Ti mit tennétek? 20L

2018. ápr. 5. 11:09
 1/3 A kérdező kommentje:
Egyébként mielőtt megkérdeznétek, nem roma a lány, én csak tőlük láttam hasoló megnyilvánulást, nagyon csodálkoztam rajtuk...
2018. ápr. 5. 11:11
 2/3 anonim ***** válasza:
Valószínűleg összeszedni nem fogja, a leírtak alapján kicsit el van szállva... Minden esetre, én először személyesen keresném meg, ha nem hajlandó akkor pedig az oldalára tenném fel. Akár feljelentést is tehetsz, a legutóbbit viszont kerüld, mert kellemetlenül járhatsz.
2018. ápr. 5. 11:40
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

A feljelentésig azért nem mennék el, valami frappáns kis 'megleckéztetésre' gondoltam, csak nem tudom mi lenne helyesebb.

A legütősebb az lenne, ha kitenném a képeket és bizonyitékokat azzal a szöveggel, hogy 'ezt miért nem mutogatod?' De lehet a végén még én lennék a hibás lejáratós a lakók számára.. Vagy nem tudom.

2018. ápr. 5. 12:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!