Az esetek több százalékában olyant vettek fel egy munkakörbe akiknek egy ismerőse ott dolgozott?
Ilyen felvételi vizsgával nincs tapasztalatom, ahol dolgoztam oda viszont ismerős ajánlásával jutottam be és előnyt élveztem 1 héttel a szakmunkás bizonyítvány megszerzése után 0 munkatapasztalattal.
Egyszer jelentkeznem kellett egy kütyügyárba, mert el szerettem volna menni munkanélkülire és kiközvetítettek. A célom az volt hogy a felvételi teszten megbukjak, hogy alkalmatlannak nyilvánítsanak a munkakörre :D De nagyon égő volt, mert a feladat az volt hogy írjam le a születési dátumomat számokkal és adjam össze a számjegyeket tehát pl 1+9+9+4=23 és ilyeneket kellett elrontanom. De akinek sikerült azt mind felvették.
De szüleimet is mindig ismerősök szervezték be protekcióval. Szóval biztos hogy ez létező jelenség
Sajnos a munka világa teli van igazságtalansággal. Nem, nem azt mondom, hogy ez jó, és hogy ebbe nyugodt szívvel törődjünk bele, de sajnos egy-két "kisember" nem tehet ez ellen semmit.
Én informatikus vagyok Nyugat-Magyarországon, de tudomásom van róla, hogy az egyik "elődömet" azért vették fel, mert az anyja a főnök jó haverja. Sőt, amikor egyszer be akartam adni a felmondásomat, másnap már ott lobbizott a főnök egyik jóismerőse, hogy a fiát vegyék fel.
Nem azt mondom, hogy ne lehetne bekerülni jóismerős vagy popsinyalás nélkül, de - főleg állami szférában - nagyon nagy a protekcióval bekerülők aránya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!