Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Próbaérettséginek mi értelme?

Próbaérettséginek mi értelme?

Figyelt kérdés
Max. akkor lenne ha nem osztályoznák. Komolyan,minek kell még a gyereket 1 hónappal előtte stresszelni ilyennel? Ilyenkor már nyugodtan kéne készülődni meg ilyenek,nem jegyekkel foglalkozni. Az osztályzat csak rosszabb eredményt vonzz maga után,begörcsöl tőle a diák.. Ráadásul ezek 2 vagy "jobb" esetben 4 jegyet érnek,tanártól függ. A matek tanár 40%-tól fog 2-est adni,az érettségin meg 25-től van a kettes. Szintén a kérdés: Ennek mi értelme? Buktassuk meg a gyereket érettségi előtt úgy a jó,vesszen kárba az egész éves szenvedése,így kell ezt. Jó hangulat lesz jövőhéten,mindenki holt ideg volt már most is, mert ha rossz lesz kampó. Így kell egészséges fiatalokat nevelni
2018. márc. 24. 17:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
41%
Majd meglátjátok a próbaérettségit és rájössztök hogy nem egy nagy dolog, így nem fogtok annyira izgulni érettségi előtt
2018. márc. 24. 17:32
 2/11 A kérdező kommentje:
Érettségi feladatokat órán is tudunk csinálni,és csináltunk is,meg is nyugodtunk,hogy ez könnyű ahhoz képest amit gondoltunk. De ez jegyre megy
2018. márc. 24. 17:36
 3/11 anonim ***** válasza:
51%
Pontosan ez a baj, hogy megnyugodtatok, mivel stressz alatt általában rosszabbul teljesít az ember. Tehát elég sok értelme van stressz alatt kipróbálni, hogy akkor mit tudsz.
2018. márc. 24. 17:38
 4/11 A kérdező kommentje:
Azért ne menjünk túl messzire,nincs az,hogy már egyáltalán nem tartunk tőle,csak annyi,hogy tudjuk,könnyebben össze lehet szedni pontokat mint gondoltuk
2018. márc. 24. 17:51
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem stresszelni akarnak titeket, csak "rákényszeríteni-2, hogy még többet tanuljatok, készüljetek.

Ha elkönyveltétek magatokban, hogy 'á, ez nem nagy kunszt", akkor valószínűleg a fő megmérettetésre lazítotok, nem készültök minél többet (lehet, hogy te nem ebbe a bandába tartozol, de biztos lenne ilyen). Ha meg mindent tudtok, akkor nem gáz a dolgozat.

2018. márc. 24. 18:03
 6/11 anonim ***** válasza:

"Az osztályzat csak rosszabb eredményt vonzz maga után"

Itt ismered el a vizsgadrukk jelentőségét.

.

"mindenki holt ideg volt már most is"

Éppen ezt hivatott az 'éles' helyzetben történő idegesség csökkentését.

.

"A matek tanár 40%-tól fog 2-est adni,az érettségin meg 25-től van a kettes."

Ha itt kettesre megírod dolgozato, az idegességet beleszámítva az érettségin is legalább ilyen osztályzetot elérsz.

Fordítva kész átverés lenne a tanártól!

.

"Így kell egészséges fiatalokat nevelni."

Egészséges, gondolkodni tudó fiatal tudja, hogy 4(négy!) éven keresztül azért tanul, hogy abban a viszonylag rövid időben (érettségi) jól szerepeljen.

2018. márc. 24. 18:09
 7/11 A kérdező kommentje:

Ne legyünk álszentek. Senki sem törődik az érettségivel 9 és 10.osztályban. Ha meg igen is,akkor nem látom értelmét,megtapsolom azt aki 2-3 évvel előtt tanult bonyolult példákat,száraz töri és irodalom infókat megjegyez. 11-ben van amikor a tanárok már figyelmeztetnek hogy jövőre jön a dolog és ez is benne lehet,de azt vettem észre,hogy az elsődleges cél mindenkinél az adott jegy megszerzése év végén,aki komolyabb célokért küzd,az 4-es 5-ösért magol,de tényleg csak magol,ami a memórián kívül semmit nem fejleszt,aki pedig túlélő módban nyomja,az pedig megelégszik a kettessel.

Itt tényleg csak az a baj,hogy 2-4 jegyet adnak rá ami nagyban befolyásolja az év végi jegyet,gondolom nem kell mondani,senki sem 4-5-ös,3-as is kevés van,az év végi bukástól való félelem más mint az érettségi előtti,ez két külön dolog,osztályozhatják,de úgy,hogy nem írják be.

2018. márc. 24. 18:27
 8/11 anonim ***** válasza:

Annyira aranyos ez a mindennapi kirohanásotok nektek, gimiseknek.:)

Örökké azzal vagytok, hogy jaj mennyi tanulnivalotok van, semmire nincs idötök. De van, most is inkább azzal foglalkozol, hogy itt keresed a választ, probálod meggyözni a többieket az igazadrol, ami valljuk be, ha sikerülne is, akkor sem lenne semmi elönyöd belöle. Ahelyett, hogy morogsz, ülj le tanulni. Kérdésedre egyébként visszatérve, igen, lényege van a probaérettséginek. Nagyon sok diák halogatja a tanulást, hogy jaj, na majd holnap nekikezdek, ami valljuk be csak azt eredményezi, hogy kifuttok az idöböl. A tanárnak valahogy muszáj ösztönöznie titeket arra, hogy elövegyétek idöben a könyvet. Ha nem adna rá jegyet, nyilván nem tennétek, hisz semmi tétje nem lenne. Az a jegy meg egyébként sem fogja annyira lehuzni az átlagotokat, ha mellette van egy csomo jo jegyetek. Mi is irtunk egyébként probaérettségit, ugy volt, hogy megkapjuk jegyként, a végén mégis csak annak irta be aki kérte (mert javitott az átlagán). Szoval simán elöfordulhat nálatok is ilyesmi. Ha ez ennyire stresszes az életetekben, akkor szerintem nem is érdemes egyetemre továbbmenni, mert vért fogtok izzadni. Az meg igaz, hogy 25%-tol van meg a kettes matekbol? Erre nem is emlékeztem, de ha tényleg igy van, akkor szégyen! :D Nálunk az egyetemen minden tárgy 60%tol kezdödik, és tizesével lép fel. Gondolhatod nálunk hogyan szoktak stresszelni, mikor már ötödjére sincs meg a 60%, és lassan kirakják öket az egyetemröl.:D Egy érettségiröl beszélünk, amit a hülye is meg tud irni, ne parázzatok már rá ennyire, és hiába lázadtok ellene, ugyis a tanár szava a végsö, nem a gyk válaszoloké.:D

2018. márc. 25. 09:31
 9/11 A kérdező kommentje:

Jujj a te fajtád a kedvencem :D A bölcs megmondó aki úgy csinál mintha ő(k) nem élte volna át ugyanezt.

Igen,nincs idő,ugye van olyan nevű valami,hogy élet,nem robotok vagyunk,emberek,nem tudunk napi 6 órát tanulni,ráadásul a semmit,amit vizsga után úgy is elfelejtünk. Most a héten 1 órán nem volt a matek tanár,remek felkészítésnek voltunk részesei,a szombatunknak annyi lett mert tablófotózás,10-kor indultunk és fél 5-re értünk haza.

Nem akartam itt az oktatás sz.rságaiba belemenni,de Puzsért meg lehet nézni youtube-on,ő megmondta a tutit,és úgy,hogy már 40 elmúlt nem pedig egy lusta lázadó tinédzser ugyebár :)

Aki egyetemre akar menni vagy ment az az ő baja,ő vállalta ezt,nekem eszemben sincs pl.,ha nektek 60% akkor 60. Mindig a saját lépcsőinkkel kell foglalkozni,mit érdekeljen más ha nekünk 25? Mit érdekeljen a felnőttek munkája ha nekem most ezzel kell megbirkózni? Ugyanis ez a másik kedvencem,hogy "visszasírjátok még,a munka 100-szor rosszabb".

Hát pont nem a tanáré,aki még át tenné szünet utánra,hanem a kedves igazgatóé.

Meg amúgy ezzel is kiforgatsz,nem akartam itt semmit megváltani,csak egy szimpla kérdést tettem fel,hogy mi értelme van a próbaérettséginek,amire néhol kaptam is választ,de sajna elterelődött más irányba is a dolog. Ha a lázadás lenne a célom kimentem volna a tüntetésekre,de ha olyanokkal vagyunk tele mint Te,az ilyen könnyen beletörődöm tipusúakkal,hogy "úgy se lesz jobb,úgy is a tanár a főnök", még annyira se leszünk előrébb :)

2018. márc. 25. 11:20
 10/11 anonim ***** válasza:

Nem vagyok bölcs megmondo, ugyanugy lázadtam egy idöben én is, mindenben a hibát láttam, elvettem a morgással az idömet a tanulástol, és mindhiába. Attol ugyanugy meg kellett tanulnom, mert a tanár nem ugy látta a helyzetet mint én. És most kb. tiszta kinosnak érzem, hogy a semmiért "sirtam" anyukámnak állandoan, mert az, hogy meg kell tanulnom tiz oldalt töri tzre a világ legkisebb gondja kb. És nem vagyok stréber, nem voltam ötös tanulo sosem, amennyire birtam a tempot annyira nyomtam.

Mondod, hogy nincs életed, hidd el, késöbb sem lesz. A fönökömön látom milyen robotvilágban élünk. Elindul fél7kor otthonrol, és este 6-fél7re ér haza, ha éppen más teendöje nincs a városban. Este fél11kor még a másnapi munkákat küldözgeti nekem emailben. Marha nagy élet ez is. Sirtok, hogy nincs idötök semmire, hát suli után sem lesz. Dolgozok, szakdogát irok, nyelvvizsgára és államvizsgára készülök, plusz még oráim is vannak az egyetemen, és egy apro szavam sincs amiatt, mert tul vagyok terhelve. Ez az élet, muszáj tullendülni akadályokon. És a ti akadályotok örüljetek neki, hogy csak gimi végéig tart. Ha meg nem akarsz továbbtanulni, akkor nem értem miért sirsz azon, hogy lerontja a jegyed évvégére. Elvégre nem viszed tovább sehova, elég a kettes is. Hogy ne hidd azt, hogy ellenetek vagyok, elmondom, hogy ott voltam a tüntetésen, hogy támogassalak titeket, és kb mit értünk el azzal is, semmit. És mondod, hogy ugy teszek mintha én nem éltem volna át ugyanezt. De igen, átéltem, és még itt vagyok, nem roppantam bele. Viszont ugy érzem az egyetemi évek kétszer olyan nehezek voltak, és most ne gyere azzal, hogy én választottam. Nyilván én választottam, mert vinni akarom valamire, nem csak egy bolti elado akarok lenni. Abban igazad van, hogy sok marhaságot kell tanulni amit a büdös életben nem fogsz elövenni, de ettöl függetlenül nem lehet lecsökkenteni az oraszámot napi kettöre. Amivel még marhára nem értek egyet, hogy a tanárok a szünet utánra pakolnak minden dolgozatot, véletlenül se tudjon kikapcsolodni egy kicsit a diák. De azt nem értem, hogy egy hülye kis probaérettségin mit tudtok siránkozni. Irjátok meg és kész.

2018. márc. 25. 13:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!