Ti mennyiből életek meg egy hónapban? Félre tudtok tenni?
Jelenleg eladó vagyok havi 115 netto csak az albérletem havi 70 most a párom nem dolgozik nagyon nehéz de ha ő is dolgozik akkor havi max 10ezert tudtunk félre tenni igy kb semmi nyaralás kivsit bele gondoltam a dolgokba és most komolyan ez az életem? oké elvagyunk jó de soha nem lesz kb lakásunk ja de ha szülök 3 gyereket hát kösz :D
Nem látom azt hogy fejlödnék max annyit hogy vidék helyett egy mocskos fővárosnak nevezett helyen élek
Jogsit lesem merem tenni egy drága kettő normális autora sem lenne pénzünk három pesten elég idegtépő kocsikázni
Szóval nem látom azt hogy fejlödnénk
Amugy 3 vagyunk mert van a mamám ő is velünk él elveszitette az önkormányzati lakását és őzvegyi nyugdíjja áhh lesem írom mennyi szóval ő most a gyerekünk ja és van egy kutyusunk menhelyi édes pofa ő ingyen élő :D
Nektek milyen a jövöképetek? hogyan terveztek mennyiből éltek?
kicsit meséljetek
Szerintetek tényleg elkéne gondolkozni külföldi életen? ott is igy tengödnek azok akik két nem sokkal többet keressnek a minimálbérnél?
23/N
10#
Csak pár évig járnék be szombatonként, amíg összeszedek egy kis kezdőtőkét saját házhoz, esetleg egy vállalkozáshoz.
Amúgymeg ott vannak a délutánok és a vasárnap élni, szerintem ez még mindig jobb, mint rengeteg szabadidővel nyomorogni.
Életem, ha nem bírod a munkát, mit vársz?!
Miért nem égeztél ÉRTELMES képzést, ha tudod, hogy semmi fizikai erőd nincs meg kitartásod egy "Aldihoz"?
Svájcban élek, a minimálbérből itt meg lehet élni, jobban, mitn otthon, de utazgatni nem tudsz, viszont bőven nem halsz éhen és két ember 5-6000 chf-ból tök jól eléldegél azért :)
Én 2500 chf, a párom 7000-et keres és így évi több külföldi nyaralás sián belefér - ami olcsóbb, mintha itt mennénk el egy hétre akárhová :)
Először is nem lehet könnyű ilyen kevés pénzből gazdálkodni. Respect!
Másrészt, esti tagozaton a 2. OKJ is ingyenes, akármilyen szakra mész. Nézz utána, de szinte biztos vagyok benne hogy ez így van.
2 év alatt értelmes szakot el lehet végezni, mellette mehet a nyelvtanulás. Lehet ingyen is, de idővel kell majd tanár, aki például fogalmazásokat, leveleket leellenőriz.
Ha a párod dolgozni fog, sokkal jobb lesz. Nettó 120-130 ezret kezdőként meg kell kapnia, de valszeg ez több lesz. :) Ezután jelentősen javulni fog a helyzetetek a mostanihoz képest.
De neked is többet kellene keresned, viszont ehhez kell jobb szakma is a mostaninál, plusz nyelvismeret. Egy erős középfokú angol nyelvtudás a belépő szint sok helyre.
Budapesten rengeteg munkalehetőség van, több ezer állásajánlat a profession.hu-n vagy a workania-n, munkaügyi honlapján is...
Külföldön jobban élnétek valószínűleg, de azért itthon is lehet boldogulni szerintem.
És hogy a kérdésedre is válaszoljak: Én nettó 270 ezret keresek havonta, + néha van bónusz, az egy hónapra lebontva kb. 10-15 ezer forint. Jelenleg az én párom sem dolgozik, de amikor dolgozott akkor 150 ezret kapott. Akkor tudtunk egy 100-ast félre tenni havonta, bár néha többet, volt hogy 120 ezret is. Többet szerettünk volna még ennél is, de nekünk is kell albérletet fizetni, ami elég drága. Ezenkívül minden hónapban volt valami extra kiadásunk ami sok pénzzel járt. Pl. 2 hónapig jártam fogászati kezelésre (gyökérkezelés+korona) ami vagy 100 ezerbe került. Aztán kellett páromnak anyajegy eltávolító műtét, anyajegyenként 25 ezerbe került...
Amióta a párom nem dolgozik és csak a segély jár, azóta nem nagyon rakosgatunk félre csak ilyen 10-20 ezer forintokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!