Csak szerintem lett rosszabb a világ, amióta van facebook?
Abban egyet értek, hogy vannak, akik kifele mást mutatnak. A nárcizmus ez előtt is jelen volt a társadalomban, csak máshogy. Hitelre venni drága autót és drága ruhákat hasonló felvágás, önámítás. A 90es években az volt menő, aki "NEKI" cipőben rohangált és nem az, aki közösségi programokat szervezett.
Az INSTAGRAM sokkal keményebben szól a narcisztikus jellem terjedéséről.
OK ezt a részt értem. Sőt Ajánlom figyelmedbe a Black Mirrors sorozat Instagramról szóló részét: [link] S03E01 - Fantasztikus! Kicsit hasonlít a gyk-s pontozós rendszerhez is.
DE.
Szerintem nem csak szánalmasak a FB-on történő bejegyzések. És itt jön az, hogy milyen egyéni szűrőt használsz, illetve, mit keresel ott. Mert amit keresel, azt valószínűleg megtalálod :)
A Facebookon lógni nem kötelező. Azokkal foglalkozni, akik ott lógnak nem kötelező. Önálló ember vagyok és tudom, hogy mire jó számomra a FB és mire nem. Én 2 naponta 15-30 percet töltök ott.
Számomra sokkal jobb lett a világ, amióta van FB.
A FB egy eszköz. Aki használja, az tudja jóra és rosszra használni. Aki nézi és ítélkezik a FB felhasználók felett anélkül, hogy informálódna, az önmagának keseríti meg az életét. :)
A Facebook miatt jutottam el olyan bringatúrákra, amikről nem is halottam előtte.
A Facebook miatt értesültem szuper jó verses estekről.
A Facebookon keresztül tudtam meg, hogy régi osztálytársakkal mi történt, mert a telefonszámukat nem tudta megadni senki, amikor újra fel akartam venni velük a kapcsolatot.
A facebookon kapok friss, (pár perces) híreket a kedvenc zenekarom turnéján történtekről, a stúdió-beli hangulatról.
A facebookon keresztül kaptam munkaajánlatokat, ami miatt sikerült jobb poziba kerülnöm.
A facebookon keresztül tudtam karbon kormányrudat venni a montihoz 1500 forintért.
A facebookon keresztül sikerült olyan információkat szereznem, amit máshol nem.
A győri haverommal ezen keresztül beszélünk több száz kilométer távolságból. A svéd ismerősömmel ezen keresztül telefonáltunk, mert a Skype nem működött. Most már van Viber, de akkor még nem ismertem és FB volt a kapcsolat kettőnk között.
Enélkül nehezebb és rosszabb lenne nekem. Remélem te is megtalálod a sötét oldalán kívül azt is, hogy mire jó használni a közösségi médiát.
Reménytelen vagy.
Hisztizel a vívmányok miatt amik segítik az embert a kapcsolattartásban és lenézed azokat,akik élnek a lehetőséggel.Ocsmányságokat írsz és azt hiszed,most különleges vagy és kitűnsz a többiek közül.
Nem.
Egyszerűen csak nem tudsz élni a lehetőségekkel és emiatt másokat hibáztatsz.
#10: "Vannak barátaim, bár nem 500 meg 1000 mint nálatok facebook menőknél. Jó ha anyádon kivűl kettővel tartod napi szinten a kapcsolatot."
Már mindent értek, te vagy aki mindenki életét látod onnan a székedből...szánalmas vagy.
"amik segítik az embert a kapcsolattartásban"
Ez a nagy kapcsolat tartás szmájlikból, pár nagyon hasznos videóból, meg lájkokból áll? A való életben meg le sem *zarnak (tisztelet a kivételnek)? Egészségedre. Ocsmányságot hol írtam?
"de régen ugyan ezeket elérhetted volna, mert van millió más alternatíva..." - Te lehet, de én biztos, hogy nem, mert engem nagyon burokban tartottak a szüleim mindig. A Facebooknak hála jobban kinyílt előttem a világ, és találtam embereket, módszereket, megoldásokat, reményt és lehetőséget, barátokat, és számtalan más dolgot, amik előre vittek.
Hogy te jól vagy rosszul használod ezt az eszközt, az csak rajtad múlik, de nem az eszköz a hibás, ha hülye vagy.
Egy késsel lehet vágni egy szelet kenyeret reggelire, és meg is lehet vele ölni valakit. Te döntöd el, hogyan használod, nem az eszköz irányít téged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!