Mi történt a Magyarországi német lakossággal a 2. világháború után?
Figyelt kérdés
Nemrég néztem egy dokumentumfilmet, amelyben azt állították, szemtanúkkal alátámasztva, hogy a háború után Csehszlovákiában és Lengyelországban a németeket régi laktanyákba, vagy ilyesmi helyekbe zárták, és Auschwitzhoz hasonló körülmények között tartották fogva őket. Lehetséges, hogy hazánkban is hasonló helyzetek voltak?2018. márc. 17. 13:10
1/8 anonim válasza:
2/8 anonim válasza:
Nem, de kb a felüket kitelepítették.
3/8 anonim válasza:
A ussr (zsidó) vezetői gulagokba zárták őket, hogy legyenek fotók a holokauszt szörnyű körülményeiről
4/8 anonim válasza:
Nem rakták őket sehova, de a békesség kedvéért dédszüleim magyarosították a nevüket. Amúgy teljesen hétköznapian éltek, mint a németek.
6/8 A kérdező kommentje:
Értem. Tehát a lengyelekkel és a csehekkel ellentétben mi relatíve tisztességesen bántunk velük. Bár a gyerekeket kivégző cseheknél és az Auschwitzi állapotokat létrehozó lengyeleknél nem nehéz jobbnak lenni.
Köszönöm mindenkinek a válaszát!
2018. márc. 17. 23:01
7/8 anonim válasza:
Itt kitelepítések voltak és üldöztetések. Pl az én üknagyapám miatt az akkori családnak titokban magyarosítani kellett a nevét különben börtön stb mivel az üknagyapám SS páncélos volt. De sok módon meglehetett úszni a következményeket, nem mindenkit vettek elő csak azért mert német. Ez csak egy személyes példa volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!