Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mindenki azt mondja, hogy...

Mindenki azt mondja, hogy merj nagyot álmodni. De ha az az álom túl nagy, akkor nem rányomja a bélyeget az életedre?

Figyelt kérdés

Ha valami lehetetlenről álmodsz, mégis mindent megteszel érte, de nem sikerül, akkor nem lett volna jobb, ha meg sem próbálod?

Hiszen te mindent megtettél, mégsem vagy rá képes. Ez azért szr, nem?

2018. márc. 5. 06:27
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
92%
De ha nem probalod meg, sosem tudhatod, hogy sikerult-e volna. Az szerimtem meg rosszabb.
2018. márc. 5. 06:39
 2/13 anonim ***** válasza:
45%
Nekem soha semmi nem volt lehetetlen. El is értem mindent, amit kitűztem célul. Kis és óriási dolgokat egyaránt. Nincs lehetetlen, csak olyan ember, aki tehetetlen.
2018. márc. 5. 06:44
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Merj nagyot álmodni, de ne görcsösen. Mindig az arany középút.. ;)
2018. márc. 5. 06:46
 4/13 anonim ***** válasza:
96%

Én is nagyot álmodtam, 20 éve nem tudok szabadulni tőle bár eddig nem sikerült összehozni.

Miért mondanék le róla?

Mi legyen az álmom? Hogy hétvégén olcsón megveszem a darált húst a tescoban és szülök 5 gyereket és mackónadrágban megyek segélyért havonta?

Inkább álmodok valami nagyot, mint sem úgy éljek mint valami csóró szürke egér.

Igen rányomja a bélyegét, de teszek érte, ez visz előre.

Ezért nem csináltam magamból egy pasifüggő háztartási cselédet 22 évesen, hanem tanulok és dolgozok, hogy független lehessek és azt tegyem amihez kedvem van.

2018. márc. 5. 07:45
 5/13 anonim ***** válasza:
66%

Merj nagyot álmodni, de reális nagy álmokat.

Nyilván a második, sem lett volna űrhajós hiába találja ki 25 évesen...

2018. márc. 5. 08:00
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a nagy álom mindenki számára mást jelent. Pl. én nagyot álmodnék, ha azt mondanám, hogy orvos leszek, mert meg nincs meg se az elhivatottság, az alázat, na meg persze a tudás, ami ahhoz kell, hogy felvegyenek az orvosira. Szóval a képességeidhez és elhivatottságodhoz

mérten álmodj nagyot. Lehet álmodozni, de azért maradj reális keretek között, így biztos el fogod érni, amit szeretnél, csak szorgalom és kitartás kell hozzá.

2018. márc. 5. 08:16
 7/13 anonim ***** válasza:
Bocsi, kétszer írtam, hogy meg.
2018. márc. 5. 08:17
 8/13 anonim ***** válasza:
50%
És ezért lettem lepontozva? Ha akartam volna, az lennék. De nem akartam. Mást meg elértem, amit megálmodtam. Miért olyan hihetetlen ez? Ja, tudom. A magyar mentalitás miatt.
2018. márc. 5. 09:26
 9/13 anonim ***** válasza:

Az álmok nem azért vannak, hogy elérd őket, különben céloknak hívnánk őket, az álmaink segítségével meghatározhatjuk magunkat és segítenek irányt választani, amikor az élet egy-egy keresztútjához érkezünk (meg persze a kisebb, hétköznapibb döntésekben is).

Illetve ha nem álmodsz elég nagyot, akkor sosem fogod kihozni magadból a maximumot. mindig tartsd a tekinteted valami elérhetetlenen, akkor sosem fogod visszafogni, korlátozni önmagad.

2018. márc. 5. 09:30
 10/13 anonim ***** válasza:
59%
Mindenki számára mást jelent “nagy álom”, nem mindenki gondol ugyanarra az alatt. Egyáltalán nem azt jelenti, amit tipikusan a legtöbb tinédzser elképzel fiatal korában, mert a hollywood-i filmekben azt látta, “nagy álom” most nem azt jelenti, hogy világhíres színésznő akarok lenni, aki egy tengerparti villában él. Bármi lehet nagy álom, ami kimozdít a jelenlegi helyzetedből, színesíti az életed, nem csak hagyod megragadni magad valahol. Számomra fontos, hogy folyamatosan céljaim legyenek, elakarjak érni valamit, újraálmodjam az életem, nem csak megrekedve álljak valahol, mint akit semmi sem érdekel a komfort zónáján kívül.
2018. márc. 5. 09:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!