Mindenki azt mondja, hogy merj nagyot álmodni. De ha az az álom túl nagy, akkor nem rányomja a bélyeget az életedre?
Ha valami lehetetlenről álmodsz, mégis mindent megteszel érte, de nem sikerül, akkor nem lett volna jobb, ha meg sem próbálod?
Hiszen te mindent megtettél, mégsem vagy rá képes. Ez azért szr, nem?
Én is nagyot álmodtam, 20 éve nem tudok szabadulni tőle bár eddig nem sikerült összehozni.
Miért mondanék le róla?
Mi legyen az álmom? Hogy hétvégén olcsón megveszem a darált húst a tescoban és szülök 5 gyereket és mackónadrágban megyek segélyért havonta?
Inkább álmodok valami nagyot, mint sem úgy éljek mint valami csóró szürke egér.
Igen rányomja a bélyegét, de teszek érte, ez visz előre.
Ezért nem csináltam magamból egy pasifüggő háztartási cselédet 22 évesen, hanem tanulok és dolgozok, hogy független lehessek és azt tegyem amihez kedvem van.
Merj nagyot álmodni, de reális nagy álmokat.
Nyilván a második, sem lett volna űrhajós hiába találja ki 25 évesen...
Szerintem a nagy álom mindenki számára mást jelent. Pl. én nagyot álmodnék, ha azt mondanám, hogy orvos leszek, mert meg nincs meg se az elhivatottság, az alázat, na meg persze a tudás, ami ahhoz kell, hogy felvegyenek az orvosira. Szóval a képességeidhez és elhivatottságodhoz
mérten álmodj nagyot. Lehet álmodozni, de azért maradj reális keretek között, így biztos el fogod érni, amit szeretnél, csak szorgalom és kitartás kell hozzá.
Az álmok nem azért vannak, hogy elérd őket, különben céloknak hívnánk őket, az álmaink segítségével meghatározhatjuk magunkat és segítenek irányt választani, amikor az élet egy-egy keresztútjához érkezünk (meg persze a kisebb, hétköznapibb döntésekben is).
Illetve ha nem álmodsz elég nagyot, akkor sosem fogod kihozni magadból a maximumot. mindig tartsd a tekinteted valami elérhetetlenen, akkor sosem fogod visszafogni, korlátozni önmagad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!