Nem múlik a fájdalom?
Már 4 éve elveszítettem a nagyszüleimet. Nem telik el úgy nap, hogy ne jutnának eszembe. Tegnap véletlenül a kezembe akadt egy fénykép róluk, ma pedig velük álmodtam.
Nagyon hiányoznak és úgy érzem, hogy napról napra egyre nagyobb az űr, amit maguk után hagytak.
Akárhányszor rájuk gondolok, mindig összeszorul a torkom és könny szökik a szemembe. Hogyan lehet ezt kezelni?
Sajnálom, hogy szenvedsz, de mégis azt gondolom, hogy nagyon szerencsés vagy, amiért ilyen kapcsolatod volt velük.
Nekem pár hete halt meg a nagyapám, de csak az újságból tudtam meg a temetés után.
Az anyukámat viszont 3 éve vesztettem el és minden nap belepusztulok azóta is. Azt hiszem, hogy soha nem múlik el. Igyekszem a boldog emlékekre koncentrálni és a rosszakat a kórházból direkt elhessegetem. Néha tudok nevetni, mosolyogni ha a vicces, vidám emlékekre gondolok. Sokat beszélek anyukámhoz magamban, ha egyedül vagyok akkor hangosan.
Sokszor gondoltam rá, hogy el kellene menni gyászterápiára, az is biztosan segít.
Két lehetőség van...
Az egyik szerint végre elkezd élni tovább életedet s le is foglalni magadat, mint párkapcsolat, gyerek....
A másik, hogy mész utánuk, ha ennyire nincs miért élned s nem akarsz tovább lépni, de kb 50 év elteltével is követed őket...
Kedves Kérdező!
Gondolj úgy nagyszüleid elvesztésére,mint egy testrészed elvesztésére.(Az,hogy milyen testrészedét,függ attól,hogy milyen szerepet töltöttek be életedben.)
A testrész elvesztése,vérzést okoz,de az egészséges test elállítja a vérzést,és bár okoz fantom fájdalmad időváltozáskor,az,csak időleges.Ha a vérzés nem áll el,az egyfajta betegségre utal,amint a felülfertőződés is.
Visszatérve lelkünk veszteségeinkből adódó fájdalmára:
Rendszerint 12 hónap szükséges,az 5 fázisban történő gyászfeldolgozáshoz.Amikor ez nem elég,az"lelki vérzékenységet"betegséget jelöl.
Szükséges szakember(Pszichológus,speciális lelkigondozó)segítsége!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!