Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit ér az élet, ha nincsennek...

Mit ér az élet, ha nincsennek céljaid és elvesztetted a hited!?

Figyelt kérdés

Voltak céljaim, de kiderült, hogy egy álom volt. Nem látom az utat és igy nem tudok tovább haladni.

Ugy érzem nem érdemeltem meg az életet.

2018. febr. 16. 22:01
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Miért gondolod,hogy csak álom volt?
2018. febr. 16. 22:09
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Keress új célt! Szerezz tudást! A hitet azt hogy érted? Vallásilag? Nekem az életkedvemben a vallásom még szokott segíteni (római kat.), ha érdekel szólj!

(Félre ne érts, nem téríteni akarok, csak egy 'élet nagy kérdései' vita általában engem fel szokott dobni, pl: Mi az értelme az életnek, stb., és vicces amikor tudományosan, majd teológiailag nézem meg... csak arra kell figyelni, hogy ne essen át az ember a ló akármelyik oldalára, meg kell találni az arany középutat :) )

15/L

2018. febr. 16. 22:14
 3/8 A kérdező kommentje:
Nem gondolom,hanem tapasztalom a börömön.
2018. febr. 16. 22:15
 4/8 A kérdező kommentje:
2.A hitet az életemben!Azt,hogy miért élek!?
2018. febr. 16. 22:18
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Miért kéne feladni ?? Rakd félre kis időre, de ha valami erőt ad azt ne dobd el!!
2018. febr. 16. 22:27
 6/8 anonim ***** válasza:
Kiváncsi vagyok, mi az a nagy tragédia...
2018. febr. 16. 22:40
 7/8 anonim ***** válasza:
Hát akkor legyen az a célod, hogy keress neki , az életednek értelmet; teremtsd meg. Tedd fel úgy ,minthogyha lenne egy üres lapod, és te "rajzolhatnád" teli élményekkel. Amúgy amire vágysz, azt próbáld csinálni, próbálj valami olyan melót találni, amiben jól éreznéd magad. Próbáld kitalálni, mi az, amit szeretnél, ami jó lenne neked, amit szívesen csinálnál, és nem munkaként élnéd meg; hanem örömforrással töltenéd az életed, és még fizetnének is érte, hogy a hobbidnak élsz; és a helyeden vagy, jól érzed magad; meg ha már megtaláltad tényleg a helyedet, és időben is eljutsz oda, akkor már lehet, hogy lesznek jóarc kollégáid is, akik igazi barátok, és lehet majd velük elmászkálgatni kirándulni ide-oda. És túlnyomórészt lehet, hogy már ilyenek lesznek; mindenesetre találhatsz köztük igaz barátokat. Akiket meg lehet amúgy szeretni. Én szeretem, ha van kit szeretni. Amúgy most befelé kell figyelned, mi az, ami téged éltetne. Próbáld meghallani a szíved hangját, full csöndben meditálj, de ne úgy, hogy most magad elé képzelsz egy kis patakot, most ne a patakot képzeld, hanem próbáld, hogy semmit, hogy ürítsd ki az elmédet, a gondolataidat. Vagy nemtom, hát szóval először is; ha már a nullánál vagy, onnan nincs mit veszíteni; tehát élj a lehetőségekkel, kóstolj meg mindenféle gyümölcsöt. Na jó, azért ne árts másnak, mert azért az is fontos. Na szóval , hát akkor csak úgy csöndben ülj le, és merengj, gondolkozz; de akkor ez nem is pontos meditáció. Na mindegy, szóval próbáld meg leszűrni, mi lenne neked a jó. Ja meg amúgy nem tudom, a céljaidtól mik tántorítottak el, lehet, hogy csak esetleg te látod túl nagynak a problémát, hogy 3X akkorának képzeled a nehézséget, mint amekkora; azt nemtom. Esetleg vegyél egy kutyát, akiről gondoskodhatsz; vagy nemtom. Fogalmam sincs amúgy mit csinálj, csak úgy vaktában lövöldözök, de hátha írtam valami használhatót. Ja meg még a pályaorientációs teszteket akartam írni neked, hogy milyen foglalkozás lenne jó. Vagy nemtom amúgy, hogyha van pénzed nyaralni, elmehetnél picit kirándulni. Síelhetnél pl egyet. Hogy kitisztuljon a fejed, a gondolataid, és új erőre kapj. Szerintem ilyenkor környezetváltozás mindig jól jön. De ha elmész, akkor ne vegyél kutyát, hogyha éppen nincs kire bízni. Amúgy rohangálj kicsit a városban, sétálgass, az is jól jöhet; kitisztul a fejed. Vagy ha csak leülsz egyedül a gondolataidba; ezt otthon is vagy kávézóban is megteheted. Sőt, lehet, hogy pont ott botlasz bele valami olyan emberbe, aki egykoron hasonló cipőben járt, és majd segít neked ezen átívelni, és majd együtt megoldjátok. Amúgy meg nemtom, nézegessél újságcikkeket, hogy milyen dolgok vannak a nagyvilágban, hátha valamelyik ötletet ad; akár pl saját vállalkozáshoz. Vagy nemtom, talán vannak ilyen tanácsadós napok. Menj el ilyen kiállításokra; nézz szét; ott is érdekes nézőpontokhoz juthatsz, életszemlélet, látásmód; és találkozhatsz olyan emberekkel, akikkel kölcsönösen szimpátiát érzel majd. Vagy nem, de akkor is már volt értelme annak a napnak, mert csináltál valamit, mert kimozdultál. Vagy főzzél valami egzotikusat, vagy süssél; vagy menj el egy ilyen jacuzzis masszázsos konditermes gőzfürdős wellness hétvégére. Vagy tekézni, bowlingozni. Vagy esetleg ugorj be a színházba, hátha az a színdarab ad valami ötletet; vagy útban oda/hazafelé látsz valamit, amiről eszedbe juthat még valami. Valami izgalmas. Vagy nemtom, pl képezd magad; keress valami izgis tanfolyamot. Vagy nemtom, pl menj segédkezni kutyamenhelyen. De amúgy ha csak simán a szomszéd városba egy kis szállodába is mész, már az is tud kikapcsoló lenni, hogy egy kicsike környezetváltozás. Vagy pl felfrissülsz esetleg, ha elmész egy órára úszni. Vagy fessél egy képet, lehet, hogy kiderül, hogy van tehetséged. Vagy íratkozz be nyelvtanfolyamra, és viccből, hobbiból csinálj nyelvvizsgát, hogy büszke lehess magadra; vagy még valamit akartam , hogy mire iratkozz, de már nem tudom.:D Amúgy pl lehetnél ilyen futár , aki kihord csomagokat, és mindig más izgalmas emberekkel találkozik:) Csak kell hozzá olyan jogsit szerezni, amivel azt vezetheted; többféle van.
2018. febr. 16. 22:41
 8/8 anonim ***** válasza:
Reziliencia.
2018. febr. 16. 23:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!