Az élet már csak a pénzről szól?
Az ember hiába akar célokat elérni, etgyük fel sportolni, vagy tanulni, vagy csinálni valami olyat amiben jó, ha minden pénzbe kerül. Régen azért ez szerintem nem igy volt, az előző generációnak.
Tehát, nézem konditerem is 20 ezer ft egy honapra és stb-
Oké, hogy szolgáltatások és a szolgáltatásokért fizetni kell.
De akkor az élet csak a pénzről szól, és nem az emberekről nem a célokról, mert ha van az embernek pénze, tanulhat, utazhat, sportolhat, szabadidős tevékenységeket végezhet, nyelveket tanulhat, viszont ha nincs pénz, nicns előre jutás, és sak tengődünk az árral, hoyg majd lesz valami, aztán semmi.
Kinek i a véleménye erről? Például havi 100-200 ezres fizetésből hány száz év mulva lehet egy nomrális 200nm családi ház?
És stb. A barátság, az önzetlenség azok már szerintem eltűntek, mert ha mondjuk, van két barát, és közte egy millirádos, és egy milliárdos felkinál az egyik félnek 500 milliót ha a legjobb barátját elhagyja és soha többé nem beszélgethet vele, nem találkozhat, nyilván a legtöbb ember az 500 milliót fogja választani, és azért mert a pénz a barátságnál is már nagyobb dolog, ebben a romlandó kapitalista világban
Hát igen. Ezért választanak nagyon sokan olyan munkát, vagy tanulnak ki valamit, hogy minél több pénzt generáljanak. Vagy mennek ki külföldre.
A pénz fontos mozgatóereje az életnek, hisz ebből élünk. De sokak tényleg mindent megtesznek a pénzért és a sikerért. Nem egy utólagos dolog, viszont az igazi értékek, emberi értékek, érzelmek így háttérbe szorulnak.
Idegennyelvet amúgy lehet interneten is tanulni.
Sportolni pedig a szabadban, játszótéren, futni, stb. :)
Miért kellene "200nm családi ház"? Sok embernek k×a nagy háza-, hozzá kertecskéje van, mégis jó, ha a felét használja ki, a kertecske meg ott van ápolatlanul. A végén meg eladhatatlan lesz az egész, de "megéri".
Az érdek"barátságba", meg egyéb barátságokba a mai világban nem szabad belemenni.
Igen, ez az egész akkor fogalmazodott igazán bennem, amikor jelentkeztem egy pszichológushoz . Ügye a legtöb az magán, akinek elmesélheted a problémádat, és ad tanácsokat, hát utalni előre, 13 ezer ft vagy kezdés előtt kifizetni 10-13 ezerft/ 1óra.
tehát tegyük fel akik depressziósak és öngyilkosság gondolatokkal küzdenek stb, azokkal sem foglalkozik a paszicholgus amig nem fizetnek nekik.
Márpedig sokan pont attól depressziósak hogy kilátástalan az élete.
nagyon ritka az olyan aki gazdagon depressziós, mivel önmagában a depresszió egy oylan betegség amikor nincsenek céljaid, semmi, nem tdusz elérni, sem egy abrát se semmi, éveken át, se munkahely amiből lesza depresszió.
tehát még scak megsem gogyul az ember, ha nincs pénze pszicholgusra.
Az a nagy CSernus doki is, amikor rendelt óránként 40-50 ezret kért el fent volt egy budai klinika honlapján.
Rengetek pénz.
Tökéletesen igazad van. Egyetemista vagyok (ez is jó sok pénz), és számba vettem, hogy bármi ami nekem örömet jelentene, az egy vagon pénz. Egy jobb fényképezőre vágyom már évek óta: 200.000 Ft. Ha egy lányt meg akarnék szerezni az egyetemen, az is rohadt sok pénzbe kerülne (randik, ajándékok, meg ugye akkor legyen saját kocsim, ahhoz kell jogsi ami megint csak pénz stb.)
Tanulás: pénzbe kerül (tandíj, tanszer, bejárás, kaja stb.)
Utazás: rengeteg pénz
Ahogy írtad. A megélhetéshez is rengeteg pénz kell. Na meg manapság mindenről leszednek 70% adót, bármit dolgozol, bármennyit keress is papíron, semmid se marad mert az állama gatyád is lelopja. Szóval ja, viszont ennek fényében felettébb rejtélyes számomra hogy mégis hogyan teheti meg sok tizen-huszonéves, korombeli fruska, hogy minden hónapban máshol nyaral a világban, meg minden héten új cuccokban jár, mellé bagózik meg a franc tudja, mikor mi pl. családdal 5 éve nem voltunk nyaralni, azelőtt is csak belföldön (a 200.000 Ft-os fényképezőre pedig több éve nem futja mint mondtam). És még csak csórónak sem számítunk.
Ja, én is utálom ezt a korcs világot.
Előző válasoló: Én is igy vagyok vele 23 éves srác vagyok egyetemista, és egyetem 300 ezer/félév.
Josgi 150 ezer, és stb. és látom egyetemen vanak olyanok akiknek rolex orájuk van 20 évesen, és nyáron luxus körülmények között nyaralnak, biztos nema diákmunka fizetésükből, szülők pénzéből aki fiatalon gazdag, az a szülei segitségével az, vagy lett az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!