Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » "Ebbe a mai világba szüljek?!?...

"Ebbe a mai világba szüljek?!?!? " Mi annyira szörnyű a mai világban?

Figyelt kérdés

Előre leszögezném, hogy nem politikai kérdés, nem vitát akarok generálni, csak a kulturált formában megfogalmazott érvekre, véleményekre vagyok kíváncsi. Nem állok egyik oldalon sem, még a családalapítás közelében sem vagyok, csak kíváncsi vagyok.

Sokan érvelnek azzal, hogy azért nincs vagy nem lesz gyerekük, mert hogy "ebbe a mai világba szüljenek?". Nem értem, hogy mi olyan rossz a "mai világban", ami indokolná ezt. Én úgy látom, hogy eddig a történelem folyamán most élünk a legkényelmesebb világban. Nyilván nem az afrikai éhezőkről vagy az indiai gyerekprostituáltakról beszélek, hanem az átlag magyar életről. Nincsenek járványok, ritka az éhezés, átlagos anyagi helyzetben él a legtöbb család (nyilván nem Borsodról beszélek). Konkrétan mi az a mai világban, ami miatt nem szülnétek gyereket?

2018. febr. 8. 07:23
1 2 3 4
 31/31 anonim ***** válasza:

Na persze, mert régen, mondjuk amikor épp tombolt a fekete halál, a nők full önszántukból, boldogan dalolva vállaltak gyereket, hiszen "yay fajfenntartás!!" és akkor sem választották volna a gyerektelenséget, ha lett volna ilyen opció...

A múltban a gyerek az élet velejárója volt, és az még csak nem is volt alternatíva, hogy valakinek ne legyen.

Ha mondjuk egy bármilyen háború, vagy megszállás idején valaki azt mondta volna, hogy "ez egy rossz világ, nem akarok ide szülni" akkor úgy körberöhögik, mintha valaki azzal áll elő ma, hogy mostantól ő bizony nem fog wc-re menni soha többé, mert nem akarja, hogy bebüdösödjön a lakás, szóval ilyen szempontból teljesen felesleges nonszensz összehasonlítani a régi és modern idők mentalitását.

Régen a szülés egy kötelezettség volt, most viszont egy lehetőség, amivel jobb esetben csak akkor élsz, ha biztonságban érzed magad 1, anyagilag 2, a párod mellett 3, úgy általában a világban (más kérdés, hogy sokaknak még manapság is véletlenül csúszik be a gyerek, mintha nem jóformán két kézzel dobálnánk utánunk a kotont mindenhonnan) szóval miért ne lehetne, hogy vannak, akik a világ állapota miatti paranoiájuk miatt ne akarjanak gyereket? Az ország fele amúgy is 100%ig meg van győződve arról, hogy itt majd meg fognak szállni minket a muszlimok pár év múlva, és Trump Kim Jong Unnal karöltve teleszórja bombákkal a világot, ráadásul itt a globális felmelegedés, és minden hétre jut valami brutális verés/erőszak csak itt Magyarországon.

Akiknek gyenge az idegrendszere, vagy túl mélyen beleássák magukat a világ hülyeségeibe, azok simán komolyan gondolhatják, hogy ezért nem kell nekik gyerek, aztán hogy jön ahhoz bárki is, hogy osztályozgassa ezt az érvet? Eleve nem is lenne kötelező megindokolniuk, hogy miért nem akarnak gyereket, nem hogy azon mélázgatniuk, hogy melyik ""kifogást"" fogja a legjobban elfogadni a környezetük.

2018. febr. 13. 22:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!