Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Megtehetik velem, hogy intézet...

Megtehetik velem, hogy intézetbe adnak? Vagy ennek vannak feltételi?

Figyelt kérdés
22 éves vagyok. Annyi a problémám, hogy kicsit nehezebben tudok létesíteni szociális kapcsolatot és nehezebben tudom kezelni a szociális helyzeteket. Emiatt már intézetbe adhatnak, annak ellenére, hogy nagyobbrészt képes vagyok az önellátásra.

2018. febr. 5. 21:48
 1/8 anonim ***** válasza:
Gondnokság alatt állsz?
2018. febr. 5. 21:56
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Mégis milyen intezetre gondolsz?
2018. febr. 5. 22:03
 3/8 Metionin ***** válasza:
Vannak feltételei. Gondnokság alatt vagy? Mi miatt vagy "fogyatékkal élő"?
2018. febr. 5. 22:04
 4/8 A kérdező kommentje:
Nem állok gondnokság alatt. Azért számítok fogyatékkal élőnek, mert nehezebben megy az emberekkel való társalgás.
2018. febr. 5. 22:10
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Erről papírod is van? A szüleiddel élsz?
2018. febr. 5. 22:41
 6/8 Metionin ***** válasza:
100%

De milyen diagnózisod van? Biztos nem ez van a papírodon hogy "nehezen kommunikál". Én autista vagyok és nekem is hasonló gondjaim vannak de 18 évesen mennem kellett felülvizsgálatra ahol kaptam papírt arról hogy önellátó, cselekvőképes stb. vagyok, tehát anyámék gyámsága megszűnik ugyanúgy mint bármelyik 18 évesnél. Neked ilyen nem volt?

Ha csak ennyi a gondod akkor elvileg nem is lehetnél gondnokság alatt.

2018. febr. 5. 23:23
 7/8 Metionin ***** válasza:
100%
Átsiklottam afölött hogy nem állsz gondnokság alatt. Akkor önellátónak számítasz és nem adhatnak intézetbe.
2018. febr. 5. 23:24
 8/8 anonim ***** válasza:

Milyen intézet?

Pszichiátriai esetleg

2018. febr. 6. 05:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!