Szerintetek is, hogyha az egyik ember alacsonyabb "kasztból" származik, mint a párja, akkor neki baromira kell teperni?
Tipikus kasztosodás a diplomás családok, orvos,jogász,közgazdász,mérnök.(Orvos,jogász a legjellemzőbb)
Általában ők egy kasztba tartoznak,jómódú de nem milliárdos családok, akinek nagyon nagy az önbecsülésük.
Viszont, ha a család egyik lánya/fia olyannal randizik,létesít kapcsolatot, aki alsóbb kasztból származik, akkor az illetőnek baromira tepernie kell, mutatnia valamit, bizonyítani,esetleg lediplomázni vagy különben a család sohasem fogja elfogadni.
Ha mutat valamit, mondjuk sikeres vállalkozást, akkor elfogadják.
Vagyis, a siker, az ami leginkább számít.
Számtalan ilyen esettel találkoztam már.
Szerintem igen, mégha a barátod meg is próbálja valami okból győzni a családját, hogy legyenek elfogadóak veled, akkor is rosszalló tekintettel néznek rád, mert arra gondolnak, hogy "lehetett volna jobb".
Én alapból nem mennék ilyen kapcsolatba, de ha neked fontos ez a kapcsolat, akkor lehet, hogy "bizonyítanod" kell, ha ez lehetséges. Nem tudom mi az elképzelésed erről. Én a környezetemben sosem láttam olyant, aki megváltozott egy lány kedvéért, és "magasabb kasztba" került csak egy lány miatt.
Szerintem kár belemagyarázni ezt a "kasztok" dolgot.
Valahol érthető szerintem, hogy ha az ember felnevel egy anyagi szinten egy gyereket, akkor szeretné, ha a gyereke felnőttként is meg tudná tartani a megszokott szintet, esetleg előre is tudna lépni. És ehhez jó, ha van egy olyan társ, akivel ezt létre tudják hozni.
És ezen kívül 1000+1 másik ok szokott lenni, hogy miért nem fogadják el az "új családtagot".
Szüleim: jogász/építészmérnök.
Barátom szülei: autószerelő/szakács
Barátom és én is diplomások vagyunk. Mégis nekem kellett tepernem, mert teljesen más nőt képzeltek el a fiuk mellé, a szüleimbe is picit ők "kötöttek bele". Szüleim meg imádták az első pillanattól fogva a barátomat, a szüleire egy rossz szót nem szóltak soha.
Egyrészt az orvos/jogász családok sokszor nem fogadják el a mérnököket sem, szerintük Ők prolik...
Ami fura mert manapság sokkal jobb lehetőségeik vannak, főleg a jogászokhoz hasonlítva.
A magyar jogi diploma értékét nem sikerült megőrizni, most szinte már "büfészak".
Az egyik unokatesóm jogász, a másik gépészmérnök.
Előbbi nem talál munkát, utóbbi nettó 500 000-et keres.
Meg kellett volna szünteti a levelező képzéseket a általános jogi karon, akkor talán jobb lenne most a helyzet...
Na mindegy.
Én diplomás informatikus vagyok és igazából már a diploma előtt volt jó munka lehetőségem, sőt tapasztalatom is.
Végülis (főleg) a barátnőm miatt diplomáztam le, de a szülei nem értékelték, mert szerintük az informatika nem a jövő (kész vicc), szerintük nem egy nagy cucc ez a diploma.
A másük, hogy az én szüleim munkakerülők és alkoholisták voltak, nehéz gyerekkorom volt... De én teljesen más lettem mint Ők, viszont az olyan embereket mint a barátnőm szülei ez nem érdekli. Nekik az kellene, hogy 6 generációra visszamenőleg értelmiségi legyen a családom.
Persze szar érzés, de az ilyenen kár is filózni... Szerintem.
Mit érdekel, hogy a család áldását adja-e rátok?
Ti legyetek boldogok,és ne hagyjátok, hogy bárki ilyen savanyú szájízű elrontsa. Ti megtaláltátok egymást , és örüljetek neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!