Miért utálják ennyire az emberek az orvosokat?
rengeteg kérdést/választ olvasok itt amiben mocskolja mindenki az orvosokat, hogy mennyire pénzéhesek meg rossz emberek.
de nekik az a munkájuk, hogy segítsenek nekünk, meggyógyítsanak és az egészségünkre ügyeljenek. nap mint nap életeket mentenek, hatalmas felelősségük van, el sem tudom képzelni milyen nehéz lehet ez. közben nevetségesen vannak megfizetve. arról hogy várakozni kell pl vagy nincsenek megfelelő műszerek/eszközök nem ők tehetnek...
Egészségügyben dolgoztam (boltban), plusz vannak már saját tapasztalataim is. Azt mondom vannak jó orvosok, gyakori mint Antarktiszon a pálmafa, de azért van.
A hálapénz alap, mind a betegtől, mind pedig a patikáktól, segédeszközboltoktól (vagy szerintetek miért írják ki pont azt amit, mert az kell, vagy mert azért kap több jutit??)- és ezért a pénzért a legújabb audival jön mindig. Rizikós műtéteknél előre fizessen, mert hogyha esetleg nem éli túl akkor lemarad róla. Amikor gerincműtétre nem volt pénze a szülőknek, akkor csak a bokáját műtötték. Beletörte a szájsebész a fogat, jöjjön viszza 6 hét múlva, akkor van időpont. Féllábú beteg panaszkodott hogy már épp leakarták vágni a másik lábát is mikor valakitől hallott egy alternatív kezelést amivel megmentették neki, ezzel a másikat se kellett volna levágni... Minek a gyereknek a segédeszköz mikor a műtétért többet kapok??
Csak szimulál!
Egyértelmű epilepsziás tünetek: nem az nem az, ez biztos csak a cukor, s kb havonta kellett mennie vizsgálatra, mint pl szív, miközben már hetente volt rohama. Végül vizsgálaton lett rosszul, akkor komolyan vették, azóta jól is van.
Semmi baja nincs, az nem számít hogy lebénult. Később kiderült hogy rákos.
Másik: Igen valami van a máján jöjjön vissza egy év múlva hogy változik e. Egy év múlva: teljes áttét már nincs mit tenni. Pár hét múlva meghalt.
Nődokiajim kedvenc mondatai: Egynapi köztes vérzés normális, a több napi az a baj. Nekem néha 5 nap. Öö, az is normális.
Sajnálatos hogy ez a betegség így visszaveti a szülési kedvet, pedig a gyerek ezt nem kaphatja el. Két perc múlva: Lehet a gyerekemnek ettől baja? Pár másodperc csend, majd igy szólt; Igen. (azóta ez elmúlt szerencsére)
Ó magának akár 3as ikrei is lehetnek (több érett petesejt volt látható), majd hozzátette, de lehet hogy kezelés nélkül nem tud teherbe esni...
Utálom hogy mindig vérzek (vizsgálatkor is pont volt), mire a doki; engem nem zavar a vér. És épphogy nem kacsintott hozzá, miközben belém nyúlt...
Hirtelen ennyi jutott eszembe. De valóban találkoztam már becsületessel is, aki odafigyelt, és nem fogadott el hálapénzt senkitől.
Lelehet pontozni ezek mind megtörtént esetek, akikkel szemben alig -alig van ellenpélda. Sajnos. A jó orvosok nagytöbbsége kint van külföldön. Szerencsés aki mégis csak becsületessel találkozott eddig. Az ne is menjen máshova mint akivel jó tapasztalatai vannak.
Amelyik doki pedig ilyen, figyel a betegre, utánajár az alap problémának, nemcsak tünetet kezel, a beteggel mint emberrel is foglalkozik, és nem kér pénzt, nos nekik minddn tiszteletem, maradjanak is ilyenek!
Egy ideje - részben az újabb generáció felcseperedésére hatására - mindig ki van nevezve valaki(k) ügyeletes "főgonosznak", akik valamiért "rosszak", és "ütni kell".
Nem jó ez a szemlélet, de egyszer csak véget ér a lista és nyugi lesz végre.
Tudod, kedves kédező, én is ilyen idealista voltam gyerekkoromban, de még 35 évesen is. Aztán az elmúlt 4 évben sikerült a magyar egészségügy legmélyebb bugyrait megtapasztalnom...
"...nekik az a munkájuk, hogy segítsenek nekünk, meggyógyítsanak és az egészségünkre ügyeljenek."
Igen, ez LENNE elvileg a munkájuk, nem pedig az, hogy 2 perc alatt lerázzanak, mindenre azt feleljék, hogy "nem tudom, fogalmam sincs, menjen máshová", stb., meg rám csapják az ajtót.
"Nap mint nap életeket mentenek"
Az orvosok 99%-a nem olyan beosztásban dolgozik, hogy életeket mentsen, menthessen. A fül-orr-gégész, meg a bőrgyógyász primitív idiotizmusát és az ezzel ötvöződő arcpirító arroganciáját semmi nem indokolja.
Arról nem is szólva, hogy aki nem a saját hibája (dohányzás, alkohol, drog, vagy csak egyszerűen túlsúly) miatt jár folyton ide-oda, hanem előre nem látható és ezért nem megelőzhető problémák miatt, ráadásul ugyanúgy fizeti a TB-t, azt az orvos köteles ellátni, hisz' a pácienssel ellentétben ő szabad akaratából választotta az orvosi pályát és ezért meg is kapja a fizetését. Én viszont nem választottam semmit és senkit: engem egy másik orvos küldött őhozzá. Ha szerinte neki nem dolga velem foglalkozni, akkor mondja meg mindezt annak az orvosnak, aki őhozzá küldött és ne nekem magyarázzon, hogy minek mentem oda?!
Nem utálom őket, nem hülyék és nyilván hiszek nekik, velem a többség kedves is.
Pár kivétel van, az egyik a fül-orr-gégész. Nagyon erős garatreflexem van, néha attól is öklendezek, ha a fogkefét túlnyomom, vagy öblögetek(!). Amikor meg gégetükrözést csinálnak, és a kis tükör hozzáér a torkomhoz, azonnal öklendezek. Velem már üvöltött emiatt orvos, én meg nem értettem, hogy neki kéne legjobban tudnia, hogy ez egy reflex, nem tudom irányítani, és én lennék a legboldogabb, ha nem kéne tizenhatszor megpróbálni.
Az időpont pedig... nem mondok nevet meg helyet, mert amúgy nagyon jó orvos. 2-kor kezdődik a rendelése hivatalosan, de mindig késik egy másfél órát. Egyszer hallottam egy öreg bácsit, ahogy mesélte valakinek, hogy az orvos délelőtt kórházban műt, csak 15:30-ra szokott ide érni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!