Miért utálják ennyire az emberek az orvosokat?
rengeteg kérdést/választ olvasok itt amiben mocskolja mindenki az orvosokat, hogy mennyire pénzéhesek meg rossz emberek.
de nekik az a munkájuk, hogy segítsenek nekünk, meggyógyítsanak és az egészségünkre ügyeljenek. nap mint nap életeket mentenek, hatalmas felelősségük van, el sem tudom képzelni milyen nehéz lehet ez. közben nevetségesen vannak megfizetve. arról hogy várakozni kell pl vagy nincsenek megfelelő műszerek/eszközök nem ők tehetnek...
Na igen. Sok orvos viselkedik bunkón a beteggel.
De mindkét térfélen pattog a labda.
Vannak olyan dolgok is, amik nem az orvos hibájából eredményeznek konfliktust:
-A neten utánanéznek a tüneteiknek, és félinformációk / áltudományos ökörségek alapján vitába szállnak az orvossal. Az orvos persze hülye ilyenkor, és le van fizetve a gyógyszerlobbi által.
-Kitalálják például hogy nekik antibiotikum kell a megfázásra. Erre addig mennek háziorvosról háziorvosra, amíg valaki nem ír nekik. Közben persze az orvosok többsége a hülye szerintük.
-Nem mindig jön össze minden úgy ahogy szeretnénk. Például előfordul az esetek egy-két százalékában hogy az őrlőfogak gyökerei közel vannak az arcüreghez, és húzás után megnyílik az arcüreg a szájüreg felé, és ez többnyire nem a fogorvos képességein múlik. Ezt a nyílást simán le lehet zárni a lebennyel, tehát nem egy életveszélyes állapot, de ilyenkor hülye a fogorvos mert "rosszul húzta ki".
Nagyon egyszerű:
Hallottál már olyat valaki szájából, hogy:
Idióta módjára viselkedtem, megbüntettek a rendőrök?
Idióta módjára viselkedtem, kirúgott a főnököm?
Na ugye, hogy nem.
Ugyan ez a helyzet az orvossal, csakis ő lehet a hibás.
A már leírt esetekre is kíváncsi lennék, hogy valójában hogy volt, mert nem egy ilyet láttam már, hogy mikor megvolt mind a két oldal vallomása, akkor kijött, hogy jah, kicsit másképp adta elő, nem értette a szituációt stb.
A kedvencem pedig az, amikor tudja, hogy hibás, az orvos, rendőr el is magyarázza neki, aztán még neki áll feljebb, mert mi az, hogy nem kussolt, hiszen ő rendőr, orvos, ő csak fogja be a pofáját :D
Akármilyen nehéz nekik, ez nem mentség a bunkóságra. Igen, rossz passzban lehet, hogy sokunk szól ingerültebben, de
1. Profi ember a szakmájában nem csinálja ezt. Ha valaki "temperamentumos", ne dolgozzon szorosan emberekkel, főleg nem kiszolgáltatott elesettekkel.
2. Ingerülten szólni és magasról tenni szerencsétlen, beteg emberre, üvölteni vele percekig, semmibe venni, bunkózni, na az két különböző dolog. Nagyon bunkó orvosok is léteznek.
Nem tudom, ki általánosít, nekem orvosfóbiám van s ha nem tört csontom, inkább a halál,mint az orvos, de tudom, hogy vannak jók. A saját nagynéném is orvos volt, jó fej és kedves, műtöttek is már, úgyhogy egy orvosnak köszönhetem, hogy van egy működő csuklóm, s persze tudom, hogy rengeteg bajon segítenek.
DE megvannak a határaik, hibáik, részben az egyéniek, részben az oktatás vagy a gyógyszerlobbi miatt...
A történetekben nem a várakozás vagy a felszereltség szokott lenni a gond, még csak nem is a kevés idő (ez azért baj, több kéne, de mit lehet tenni?), hanem a tényleg megbocsáthatatlan, undorító viselkedés.
Ha nem bírják az éjszakázást, felelősséget, akkor se a betegen éljék ki. Akkor menjenek el gyárba vagy tudomisén s akkor felelősség nélkül hazamehetnek akár kora délután, van ilyen meló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!