Recepttel mindenki tud főzni, nem?
Csak én gondolom így, vagy szerintetek is így van?
Nem is értem hogy értik az emberek, amikor azt kérdezik, hogy tudsz-e főzni.
Oké vannak dolgok, amiket gyakorlatban kell ellesni, nem lehet netről megtanulni, de azért jópár ételt el lehet készíteni így is.
20 éves vagyok, otthon lakok, még tanulok, nem nagyon szoktam főzni, mert nincs rá szükség, anyukám mindig főz, max neki segítek, de feleslegesen nem főzök, mert nem fogyna el.
Sütni szoktam, bár egyszerűbb dolgokat.
Úgy gondolom, ha majd úgy lesz úgyis megtanulok főzni, ha más nem netről.
#10 Tökéletesen egyetértek a youtube videóval kapcsolatban. Az elõbbi példámnál, az ehetetlenre sikerült süteménynél épp egy youtube videó segített, ahol részletesen kibeszélték és megmutatták annak a sütési módját.
Bár videókban is vannak emellett olyan lebutított formák, amik nem föltétlenül segítenek egy nehezebb receptnél.
Meg az is baj lehet, ha egy szedett-vetett új receptet próbálsz ki netrõl, amirõl nem tudod, hogy milyen, akármilyen pontosan elkészítheted videó alapján, a végeredmény nem biztos, hogy ízletes.
Nem ez nem így van.
Én nem tudok főzni. Persze volt már úgy, hogy elkészítettem recept alapján dolgokat de korántsem olyan lett amilyen az otthoni íz. Az még hagyján, de az állaga is más lett és ízre sem lett valami finom.
Főzni tudni nekem azt jelenti, hogy fejből tudom hogyan kell elkészíteni az ételt, nem kell hozzá net meg papírok. Tudom mit és mennyit kell hozzá venni a boltból, meddig kell főzni, milyen edényben, miből mennyit tegyek bele hozzá... A főzés azért összetett dolog.
Nézd, ilyen alapon hegedülni sem lehet nehéz, fent fogják, középen húzzák, és amúgy is előtted van a kotta!
Hát a kottából csak fogsz tudni hegedülni, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!