Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Recepttel mindenki tud főzni,...

Recepttel mindenki tud főzni, nem?

Figyelt kérdés

Csak én gondolom így, vagy szerintetek is így van?

Nem is értem hogy értik az emberek, amikor azt kérdezik, hogy tudsz-e főzni.

Oké vannak dolgok, amiket gyakorlatban kell ellesni, nem lehet netről megtanulni, de azért jópár ételt el lehet készíteni így is.

20 éves vagyok, otthon lakok, még tanulok, nem nagyon szoktam főzni, mert nincs rá szükség, anyukám mindig főz, max neki segítek, de feleslegesen nem főzök, mert nem fogyna el.

Sütni szoktam, bár egyszerűbb dolgokat.

Úgy gondolom, ha majd úgy lesz úgyis megtanulok főzni, ha más nem netről.

2018. jan. 11. 12:42
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

#10 Tökéletesen egyetértek a youtube videóval kapcsolatban. Az elõbbi példámnál, az ehetetlenre sikerült süteménynél épp egy youtube videó segített, ahol részletesen kibeszélték és megmutatták annak a sütési módját.

Bár videókban is vannak emellett olyan lebutított formák, amik nem föltétlenül segítenek egy nehezebb receptnél.

Meg az is baj lehet, ha egy szedett-vetett új receptet próbálsz ki netrõl, amirõl nem tudod, hogy milyen, akármilyen pontosan elkészítheted videó alapján, a végeredmény nem biztos, hogy ízletes.

2018. jan. 11. 13:24
 12/20 anonim ***** válasza:
#11 Kijavítom, úgy értem a recept baki után segített a második próbálkozásnál, ami sokkal jobb lett!!
2018. jan. 11. 13:25
 13/20 anonim ***** válasza:
egy egyszerű rántott húst is elszúrhatsz már azzal is ha nem tudod mikor kell belerakni az olajba..
2018. jan. 11. 13:26
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Pont azért gondolod így, mert nem főzöl :)
2018. jan. 11. 13:29
 15/20 anonim ***** válasza:
77%
Nem tud mindenki főzni recepttel, hiszen akkor szinte mindenki tudna főzni, de ez nincs így. Anyósom tesója rendszeresen főzött, ehetetlenül rosszat, de az egyik dédanyám vagy ükanyám is ezt tette, módos parasztasszonyként... Ott állt a sok köcsög tejföl, de ő habarás helyett berántotta az ételt... Fel nem fogom, miért, én is úgy látom, hogy főzni megtanulni elvben mindenkinek tudnia kéne... De valamiért nincs így. Vannak antitalentumok. S ügyetlenek, akik még a vizet is odaégetik...
2018. jan. 11. 13:39
 16/20 anonim ***** válasza:
50%

Nem ez nem így van.

Én nem tudok főzni. Persze volt már úgy, hogy elkészítettem recept alapján dolgokat de korántsem olyan lett amilyen az otthoni íz. Az még hagyján, de az állaga is más lett és ízre sem lett valami finom.

Főzni tudni nekem azt jelenti, hogy fejből tudom hogyan kell elkészíteni az ételt, nem kell hozzá net meg papírok. Tudom mit és mennyit kell hozzá venni a boltból, meddig kell főzni, milyen edényben, miből mennyit tegyek bele hozzá... A főzés azért összetett dolog.

2018. jan. 11. 13:53
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, ilyen alapon hegedülni sem lehet nehéz, fent fogják, középen húzzák, és amúgy is előtted van a kotta!

Hát a kottából csak fogsz tudni hegedülni, nem?

2018. jan. 11. 14:35
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Azért ez nem ilyen egyszerű. Ugyanazon recept alapján, egészen más "mű" is születhet.
2018. jan. 11. 19:58
 19/20 anonim ***** válasza:
Olyan receptet még nem olvastam, ami alapján egy abszolút dilettáns is el tudta volna készíteni az ételt. Sok recept még a hozzáértőknek sem teljesen világos vagy olyan hozzávalókat tartalmaz amiket nehéz beszerezni. Internetről , videók alapján szerintem egyszerűbben kivitelezhető, bár ott sem mindent rágnak a néző szájába, remélem érted mire gondolok. Egyébként a nagy potyaleső Wilson kapitányt idézve " A főzés nem lehet egy bonyolult dolog, máskülönben nem bíznák nőkre "
2018. jan. 12. 08:44
 20/20 anonim ***** válasza:
Nem kellene beképzelt lenni ilyes témákban sem:D Én egy nagyon nehéz recepttel próbálkoztam, ami bár elsőre rossz lett, második sütésnél szentül megvoltam győződve arról, hogy videós recepttel (ami szájbarágósnak tűnt) majd tökéletes lesz. Így is épp csak ehetőre sikerült, nem lett olyan mutatós, amit bárkinek büszkén felszolgálnék, ha épp nálam vendégeskedik:) Tehát nem volt túl nagy sikerélményem videóval sem, kell még némi kitartó próbálkozás.
2018. jan. 20. 19:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!