Szerintetek én gondolom rosszul?
orvosi egyetemre járok és nagyon zavar, hogy az évfolyamom nagy részének az a cél, hogy minél előbb végezzenek a vizsgáikkal, az nem számít, hogy nem tudják, csak valahogy menjenek át.
szerintem ez az egyetem elején ( amikor még sok olyan tárgy volt amit úgymond a jövőben nem fogunk használni) akkor még azt mondom, rendben van. de mégis csak emberek életéért fogunk felelni és végülis azért választottuk ezt a pályát mert ez érdekel. ( pl a patológia vagy a belgyógyászat kb az orvoslás alapja és sokan szidják, hogy mennyire nem érdekli őket, tanulnak rá pár napot és valahogy szerencsével átmennek egy 2-essel)
egyszerűen nincs igényük a tudásra azt látom. és ez az én véleményem szerint egy olyan szakon ahol más emberek egészsége/élete függ tőlünk, nem megengedhető.
de mondjátok, ha ti máshogy látjátok. azért írtam ki a kérdést, mert érdekel a véleményetek külső szemlélőként
Ezért bízunk a sorsban hogy a hányásukban fetrengő leendő orvosok keze alá ne kerüljünk soha. Persze vannak elszánt kivételek, aki példás életet folytat a hivatása érdekében, és haláláig tanul, de ez a szakma is felhígul idővel mert ha nem is dolgozik benne a barom, elmondhatja hogy orvosija van.
Jogosítványra is olyanok jelentkeznek akiknek nem kocsira lenne szükségük hanem golyóra, van aki egy jelentkezési lapot nem tud kitölteni önállóan, és ezek a buta emberek akarnának forgalomban részt venni. A büdös cigány sem látja be hogy segg hozzá, mégis a gyémántos hercegnek bmw kell ha "átmegy" a forgalmin..... Szóval létező jelenség amiről Te is írsz.
25F
Annyit tudnék hozzáfűzni, hogy a vizsgák sokszor nem tükrözik a befektetett munkát vagy a valódi tudást. Az önmagában nem zavarna, hogy 2ese volt az orvosomnak, mert vannak olyan 2esek, amiért a lelkét is kiteszi az ember.
Nagyon fontosak az elméleti alapok, de amíg nincs mellette gyakorlati tapasztalat, addig nem ér nagyon sokat. Bennem valamiért az a kép él, hogy senki sem lehet orvos úgy, hogy nem alkalmas rá. Aztán lehet, hogy állati naiv vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!