Akiknek a "különlegesebb" nevek tetszenek?
Csak tudod, nincs egy általános szabály arra, hogy mi röhejes és mi nem.
Mitől lesz egy név röhejes? Ki mondja meg? Van valami névistenség, aki megmondja, hogy a János nem röhejes, az Anakin meg igen?
És a probléma az, hogy neked a szülőről van meg a véleményed, mégis a gyereket bünteted. Ugyanis abban igaza van az egyik kommentelőnek, hogy a gyerekeknek maguktól nem jut eszébe, hogy az xy név gáz. Akkor kezdik el szekálni, ha a felnőttektől azt hallják.
És akkor igazából úgy is átformálhatjuk a dolgot, hogy nem a szülő szúr ki a saját gyerekével, hanem te szúrsz ki a másik gyerekével azáltal, hogy a kisgyereked előtt lefikázod a nevét.
Nekem egy nagyon-nagyon átlagos, szokványos nevem van és mégsem szeretem, sőt... utálom! Úgy érzem, a szüleim kics.sztek velem, hogy ezt a nevet adták...
Sokszor elég nehéz előre látni, hogy egy keresztnév mennyire lesz szerencsés, mennyire illik majd a gyerekhez, és hogy ő boldog lesz-e vele.
De abban egyetértek Veled, hogy néha tényleg elszalad a szülőkkel a ló, és nem tudom, mit éreznek, mikor valami nagyon furcsa, rossz hangzású, esetleg negatív jelentésű nevet adnak a gyereküknek...
Nem a "szülő beleegyezésével szidhatod mert ő adta a nevet" ugyanis semmi közöd az ég egy adta világon nincsen az ő családjukhoz, sem a gyerekük nevéhez sem pedig semmi máshoz.
Foglalkozz inkább a saját dolgoddal ahelyett hogy kitolsz egy gyerekkel (egy istenverte KISGYEREKKEL nem a szüleivel te szerencsétlen) akihez amúgy semmi közöd de főleg nem a te dolgod ítélkezni felette. Szörnyen unintelligens egy ember lehetsz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!