Akiknek a "különlegesebb" nevek tetszenek?
Hogy tudnád előre megmondani, hogy a gyereknek mi lesz a kiszúrás?
Lehet, hogy a gyereknek marhára fog tetszene a saját különleges neve. És az is lehet, hogy adnak egy tök hétköznapi nevet neki, mégis utálni fogja.
Szerintem elég nehéz a még meg sem született gyereked leendő, tini meg felnőtt fejével gondolkodni....
Neked most van különbség. De lehet, hogy mire a gyerek felnő, addigra már sokkal elfogadottabb lesz az Anakin, mint a Mária vagy a József.
Nem vagyok túl idős (27), de azért még mi is röhögtünk a Béla néven, holott régen semmi gáz nem volt benne.
Persze, egyébként néha én is jókat röhögök a -számomra- idétlen, "különleges" neveken, de logikusan végiggondolva a dolgot, lehet az óvodában kevésbé fogják kiröhögni Brendont, mint Béluskát.
Mellesleg senki ne mondja azt nekem hogy a 3-4 éves gyerek megy haza az oviból és magától mondja hogy van a csoportban 3 Benike, Hanna, Lilike, Dávid és képzeld anya/apa egy röhejes Anakin is.
Nem. Elmeséli otthon és a szülei (akikben koruknál fogva kéne lenni annyi intelligenciának hogy egy gyerekkel tolnak ki de sajnos sok esetben nincs) azt mondják hogy úristen Anakin de gyökér név. Majd mivel a gyerek ezt hallotta otthon azt hiszi ez a jó és másnap elkezdi csúfolni a kis Anakint aki sírva megy haza utána hála az adott szülőnek.
A gyerekek maguktól nem ítélkeznek ezt pl te kedves kérdező tanítod nekik. Csak gratulálni tudok.
Akit akarnak, azt fogják csúfolni és NEM a neve miatt.
Tök hétköznapi nevem van, mégis 10/10 céltábla voltam, ennyit erről.
Ha a szülőnek joga van röhejes nevet adni a gyerekének, más szülőnek miért ne lenne joga megmondani a véleményét arról a névről? Az a szülő vállalta hogy közröhej tárgyává teszi a gyerekét.
Mifelénk nem ritka az Eleonóra, ezért nem is tartom különlegesnek. De az a kislány a Völgyi Rianás nevet kapta. Nővére pedig a Völgyi Eperke Cseperke nevet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!