Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek tényleg léteznek...

Szerintetek tényleg léteznek olyan típusú emberek, hogy "éjjeli baglyok", vagy ez inkább csak egy kifogás arra, hogy ne kelljen korán kelni?

Figyelt kérdés
2017. dec. 17. 10:34
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
44%

Az lehet, hogy valaki este, éjszaka érzi magát jobban, szíve joga.

A koránkelés viszont elhatározás kérdése csak

2017. dec. 17. 13:47
 12/20 anonim ***** válasza:
11: Igen, általában a szar dolgokra el kell határozni magunkat. Bár ismerek olyat, aki már reflexből ébred hajnali négykor, de ő sem élvezi
2017. dec. 17. 13:57
 13/20 anonim ***** válasza:
86%

"A koránkelés viszont elhatározás kérdése csak"

Bizony, de ha te este 9-től érzed magad toppon, és akkor kezdesz el takarítani, fürdőt, wc-t, konyhát, mindent, amit lehet csendben csinálni, plusz megcsinálod a hazahozott munkát másfél óra alatt, ami napközben 4 óra lenne, akkor elég igazságtalan korán is kelni. Elhatározás... ja, aki tud aludni este, annak könnyű elhatároznia, hogy 8 órát alszom és felkelek.

2017. dec. 17. 14:57
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerinted tényleg léteznek pacsirta típusú emberek, vagy ez csak egy kifogás arra, hogy este nyolckor nektek már fellőtték a pizsamát? :D
2017. dec. 17. 18:16
 15/20 anonim ***** válasza:
Én átlag 6-8 órát alszom, 8 óránál többet csak akkor, ha ki vagyok merülve vagy beteg vagyok, ha ilyen problémák nincsenek, akkor ébresztőórára sincs szükségem, mert magamtól fel tudok kelni. A kávé rám nem hat serkentőként, csak pisiltet. A bagoly típusú emberekhez tartozom. Én még miután hazaérek munkából, minimum heti 2x dolgozom egy távmunkán is másodállásban, illetve van, hogy hétvége is beleesik, és nem érzem fárasztónak, most épp ma kellett belenyúlnom a hálózatba, napközben színházi előadáson voltam, este léptem be, az előbb végeztem vele, és nem érzem leterhelőnek. A nem bagoly kollégáim szoktak csodálkozni, hogy ők nap végére már kidőlnek és nincs energiájuk semmihez, és én hogy csinálom. Hát így, ilyenkor megy jobban. Diákként este írtam a legjobb házi dolgozatokat is.
2017. dec. 17. 20:25
 16/20 anonim ***** válasza:
Van. Én pl. az vagyok - mégis felkelek korán, mert olyan a munkám és így van csak időm az alapdolgok elintézésére. Én éjjel lámpafénynél sokkal produktívabb vagyok, mint nappal.
2017. dec. 18. 09:40
 17/20 anonim ***** válasza:
0%

"munkát másfél óra alatt, ami napközben 4 óra lenne"

Na ott van baj bőve na fejben, és nem a lefekvés, felkelés problematikája.

2017. dec. 18. 20:26
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Akkor mondd el, micsoda.

Gyerekkorom óta ez volt, este 7-8 óra körül olyan aktív lettem, mint aki bedobott 4 espresso-t. Hiába fárasztom le magam fizikailag, akkor is csak hajnali 3-4 körül tudok elaludni. Addig csak fetrengek és vergődök. A pszichológusom is azt mondta, hogy ez van, éjjeli bagoly típus vagyok, egyszerűen ilyen a cirkadián ritmusom.

De te jobban tudsz mindent, kérlek, állítsd fel a diagnózisodat.

2017. dec. 18. 20:31
 19/20 anonim ***** válasza:
Az egyik legérdekesebb nálam az éjjeli bagolyságom során a reggeli futás. Ez nekem a nap végének számít, tehát kb délután 1 és 3 között ébredek, innen vagyok fenn másnap 5-6-ig, 6 után elmegyek futni, sokszor találkozom hajnali futókkal, ők nem is gondolnák, hogy nálam ez a nap zárása.
2017. dec. 18. 23:25
 20/20 anonim ***** válasza:
0%

18-as, kicsit magadra vetted amit nem kellene és tök másról beszélsz. Mint írtam van aki este aktívabb, az viszont, hogy valaki fel bír-e kelni egy korai időpontban az egyszerűen elhatározás kérdése, beállít egy ébresztőt és összeszedi magát, kikel az ágyból. Attól még takaríthat este 8kor...

Az meg, hogy valakinek több mint duplája egy feladatot elvégezni napszaktól függően, az szimplán akaratgyengeség ismét. Mert, hogy 10-15% eltérés van, az oké, még akár 20 is, mert nyilván más az energiaszint, de duplája? Ha igaz lenne, normális munkahelye sem lehetne... (értsd, nem naplopás, hanem ahol 8-16 óra teljesíteni kell)

2017. dec. 19. 07:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!