Szerinted kegyeletsértésnek számít a boncolás?
Halálod után már nem csak a testedről nem dönthetsz, de semmi másról sem, mert megsemmisülsz. Ennyi.
Ha képes vagy ezen pörögni életedben, akkor írj végrendeletet, hogy téged ne boncoljanak. Bár ha erőszakos halált halsz, a kutya nem fog vele törődni, fel fognak boncolni és jól is teszik.
DE elég fura egy kérdés ez!
Ha vallásos vagy, akkor nem kéne a testeddel foglalkozni, mert az földi "kellék", és úgyis itt hagyod, mint az anyagi javaidat is.
Ha meg materialista vagy, akkor meg nem értem mit törődsz vele, mi lesz a halálod után, mert mint írtam már előbb, meg fogsz semmisülni. A tudatod előbb, a tested kicsit később, fokozatosan.
Esetleg valami hóbortos figurának tudlak elképzelni, aki Rét, a napistent imádja, és legszívesebben mumifikálná magát. :)
Én nem hagytam, hogy anyukámat boncolják. Több oka volt.
1 amikor igazságügyi orvostan kurzuson megnéztünk egy boncolást, az egyik agyatlan liba lefényképezte a halottat és napokig mutogatta másoknak az egyetemen azzal, hogy "nézd, itt egy ember lélek nélkül"
2. Amikor orvosisokkal volt közös tesi órám, az egyik lány kiborulva mesélte, hogy a csoporttársai olyanokat csinálnak a testekkel, hogy ö maga nem fogja felajánlani a testét az orvostudomány számára.
3 a barátim húga orvos lett és egyetem alatt igazi emberi csontokat loptak, mert az menő. A csajnál egy koponya volt.
4. Tudtuk, hogy a rák végzett anyuval, nem akartam hogy ugy vagdossák, ahogy korábban láttam máson
A tízes és a tizennégyes válaszok rávilágítanak arra, miért is szörnyű a boncolás.
#12 nem vagyok hóbortos, de gyenge idegzetű vagyok, a vért is nehezen viselem, és zavar a tudat, hogy úgy bánnak a testtel halál után mint egy darab “hússal”. Annak a személynek is voltak érzései, és számomra elfogadhatatlan ez az egész. Főleg ahogy utalt rá a kedves utolsó kommentelő, az orvostanhallgatók is “meggyalázzák” az elhunytat.
14-es!
1. Szóval egy agyatlan liba miatt... Tehát gondolom autóval sem utazol, mert van, aki részegen ül a volán mögé.
2. Milyeneket? Ez így elég üres érv. De még egyszer megkérdezem: Mi dolgotok a testetekkel a halálotok után? De amúgy is, szerintem nem jellemző, hogy bármi rendelleneset csinálnának vele boncolás közben, mert szigorú szabályai vannak.
3. Ennek semmi köze a boncoláshoz! Mellesleg temetőből is ellophatják a csontokat.
4. Az én nagypapám is rákban halt meg, nem boncoltattunk, és anyum ezt nagyon megbánta, azóta ezt mondogatja. Nem mindegy ám, hogy az orvosok esetleg hibáztak-e, vagy direkte felgyorsították a folyamatot. Többek közt ez is kiderülhet a boncolás során.
17-es a kegyeletsértést csak élő személy ellen lehet elkövetni. Az anyukámnak már valóban nem volt dolga a testével, de nem is ez a kérdés. Nem tudod befolyásolni azt, hogy meggyalázzák-e a szeretted testét ha engeded a boncolást. Nekem ez a kockázat, ami ráadásul saját tapasztalaton alapult, pontosan elég volt ahhoz, hogy kérelmezzem a boncolás mellőzését.
A saját testem engem sem érdekel a halálom után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!