Miért gáz az ha valakinnincs megkeresztelve?
Én nem vagyok megkeresztelve.
Ha kerdezik, hogy meg vagyok e kereshtelve mindig ledobbennek hogy miert nem... meg kb leneznek miatta.
Engem annyira nem erdekel ez az egesz vallasos dolog. Nem erzem semmivel se kevesebbnek magam azert mert nem vagyok megkereshtelve.
Egyáltalán nem gáz. Az gáz, akit divatból keresztelgetnek, csak hogy rázhassák a rongyot.
Okoskodóknak: a Karácsony NEM keresztény ünnep, csak átvették; a régi pogány szaturnáliákból ered. A téli napforduló ünnepe.
Már a régi rómaiak, kelták is ünnepeltek ilyenkor.
Jézus születésének napja nem is ismert pontosan., vannak számítások, amik januárra, vannak, amelyek májusra teszik. És mivel Jézus még az időszámítás ELŐTT született, ezért elég nehéz is lenne pontosan meghatározni.
#16. Érdekes. Ti hívők, ha valami nem tetszik nektek, miért kezdtek el egyből személyeskedni? Érjük itt ez alatt mások lebutázását, főleg látatlanban.
Te nem tudom, melyik történetet ismered, de én nem találkoztam a Bibliában karácsony fával. Ellenben olyanról tudok, hogy már a POGÁNY mitológiában is megjelenik a fenyő, ezért éppenséggel az a kérdéses, hogy keresztényeknek szabad-e. Amit természtesen miért ne, hiszen SENKI NEM SZABHATJA MEG SENKINEK, HOGY KI HOGY MIT ÜNNEPELJEN ÉS HOGYAN! Szóval ne sajátítsátok ki az ünnepeket, egyáltalán nem 100%-ig vallásos ünnepek, sokkal inkább hagyományokról van szó.
Kedves agyhalott 49%-os, az már ne is zavarjon, hogy az összes keresztény ünnep csak a pogány ünnepek átalakított változata, így az ünnepel karácsonykor, aki akar.
A mennyországban meg te sem fogsz szürcsölgetni semmit, tekintve, hogy nem létezik.
Nem gáz kérdező, hogy nem vagy megkeresztelve, én sem vagyok, szerencsére már nem annyira bigot keresztény az ország mint párszáz éve, így semmilyen hátrányom nem származik belőle, szóval hellyeah.
#7: "... nem lehet majd templomi eskuvod, vagy elotte meg kell keresztelkedned es nem fog majd pap gyaszbeszedet tartani a temeteseden (nagyjabol ennyi)."
Mélységesen elszomorított ez...ja, nem.
Nem a templomi esküvőtől lesz jó egy házasság.
Pap nélkül is eltemetnek, akkor már mindegy is ki temet. De legalább a család majd spórol pár tízezer forintot ezen. Főleg hogy a papok nem ismerik akiket temetnek...de mindig szépeket mondanak a halottról. Még arról is aki az életben verte a családját és prostizott asszony mellett...
24. Ezt aláírom.
Volt ismerősünk, akit a keresztény pap hű férjnek mondott el, amikor a halála előtt még házas létére 2 évig hordta el otthonról a pénzt vmi 20onéves parasztp...ának szexuális szolgáltatásokért cserébe (ő szerelemnek hitte :D) 60asan .
Én meg vagyok, de nem tartom gáznak azt, ha valaki nincs!
Amúgy én se vagyok meghatódva a vallásos dolgoktól meg a papoktól. Főleg, hogy 4 évig - kényszerből - egy katolikus iskolába jártam. Ott jöttem rá, mekkora képmutatás, amit a papok csinálnak (nem mind, de sok közülük). Volt köztük olyan, amelyiknek barátnője volt, egy jónéhányan piáltak, volt láncdohányos és volt, aki verte a diákokat. És vasárnap ilyenek prédikáltak arról a misén, hogy milyen önmegtartóztató, példamutató életet kell élnie egy jó kereszténynek :) Na, én pont ezért nem gyakorlom a hitem már több, mint 10 éve...
Szerintem egyáltalán nem gáz ha nem vagy megkeresztelve. Én legalábbis 41 évesen nem érzem annak. Az én csalásom nem vallásos (mondhatni ateista) a feleségem családja vallásos. Az első gyereket megkereszteltük a másodikat meg nem. Én ugyanúgy szeretem mindkettőt. A családi összejöveteleken mégse vágjuk egymás fejéhez hogy el fogsz kárhozni blabla... Ez valahogy az elfogadásról szól.
Szerintem az gáz ha a meg nem kereszteltséget gáznak tartod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!