Miért gáz az ha valakinnincs megkeresztelve?
Én nem vagyok megkeresztelve.
Ha kerdezik, hogy meg vagyok e kereshtelve mindig ledobbennek hogy miert nem... meg kb leneznek miatta.
Engem annyira nem erdekel ez az egesz vallasos dolog. Nem erzem semmivel se kevesebbnek magam azert mert nem vagyok megkereshtelve.
A húsvét és a karácsony a keresztény kultúrkör miatt van, és én tojok az egész egyházra oszt' mégis ünneplem. Azért, mert a családdal összejönni, szeretetben lenni jó dolog. Minden alkalmat meg mell ragadni, amikor az emberek közti köteléket ünnepelhetjük. Nekem ezt jelenti, és kész. Kedves utolsó, most ugye nem fogsz szentelt vízzel meglocsolni?
Amúgy szerintem nem gáz ha valaki nincs megkeresztelve. Én meg vagyok de nem lesz templomi esküvőm sem, mert nem hiszek ebben a handabandában. Őszintén szólva engem kifejezetten zavar, hogy a vallási hovatartozásomról csecsemő koromban helyettem döntöttek.
"neked nem jar a Karacsony, Husvet es Punkosd unnepe sem. Ha Teged valoban "Engem annyira nem erdekel ez az egesz vallasos dolog" nem erdekel, akor ezeket az unnepeket ne tartsd meg! Igy lenne korrekt."
A karácsonyfa sincs benne a Bibliában, neked mégis van? Akkor ne legyen, ez így korrekt.
Húsvéti nyúl és tojás (a termékenység szimbólumai) sincsenek benne a Bibliában. Mégis veszel Húsvétkor? Ne vegyél, ez így lenne korrekt.
Neked templomba kell ilyenkor menni, meg imádkozni, nem a pogány szokásokat követni.
A Pünkösdről azért nem nyilatkozok, mert a hitbuzgókat kivéve senki nem csinál semmi különlegeset azon a napon, kivéve, hogy nem dolgozunk, mert munkaszüneti napnap lett elrendelve - államilag!
Kérdező: nem gáz, hogy nem vagy megkeresztelve. Nem hiszem, hogy azért, mert egyes embereket pár hónapos korukban lepocsoltak vízzel, bármiben különbek lennének nálunk. :)
Jajj de buta vagy utolso!
Ismered a tortenetet, hogy a fenyofa mitol orokzold? Majd ha ezt megtudod, erteni fogod a karacsonyfa lenyeget is.
Akarmilyen hit a globalis kulturank resze. Aki hitetlen, annak nincs is semmi ertelme az eletenek, hiszen a hit ad remenyt az elet ertelmere. A hit es a vallas eleg kozel allnak egymashoz, de nem sziami ikrek. Tudosok is hisznek, tehat van hituk, csak az eppen nem a vallas, hanem a tudomany.
Tehat a hit nem mas, mint az elet rugoja. Aki total hitetlen, annak tok ures az elete.
Es igen! Aki fenyofat allit, az a kereszteny szokas szerint unnepel. Aki nem kereszteny, az ne allitson fenyofat. Unnepeljen O is, de ne allitson fenyofat.
Vallásos körökban tarthatják esetleg gáznak de szerintem az egész hülyeség úgy ahogy van. Majd egy pár hónapos gyerek eldönti hogy ő milyen vallású akar lenni? lol. Ha már mindenáron be akarják nyomni az embert valami vallásba, meg lehetne várni amíg az illető elég idős lesz ahhoz hogy kiválassza, hova akar tartozni.
Én meg vagyok keresztelve, pedig a szüleim full ateisták, de anyám erősködött hogy mit mondanak majd mások, így aztán behazudták a papnak hogy volt templomi esküvőjük és megkereszteltek. Sőt, később a konfirmálásra is rákényszerítettek szintén a mit mondanak mások séma alapján. Pedig jobb dolgom is lett volna felvételi évében mint fél évig minden rohadt hétvégét a templomban tölteni meg a sok hülyeséget bemagolni szóról szóra. Nem beszélve arról hogy így nekem is kell(ene) egyházadót fizetni csak én nem fizetek. A beszedő meg mindig elrnyálja hogy de így nem lehet templomi esküvőm, nem temet el a pap, nem haarangoznak stb. amivel tisztában vagyok és mindig mondom is hogy ilyenekre amúgy sincs szükségem. Én irigylem azokat akik nincsenek megkeresztelve, nem zaklatják őket ennyi hülyeséggel. Az ateizmuson meg nem változtat hogy 3 hónaposan vizet lögyböltek a fejemre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!