Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit csináljak ha anyám érzelmi...

Mit csináljak ha anyám érzelmileg zsarol?

Figyelt kérdés

Mond ilyeneket az apám, és a testvérem is, de leginkább anyámra jellemző.

"Mi mindent megtettem értem, de te olyan hálátlan vagy." "Látod mennyi mindent megteszek érted."

A tesóm megbánt valamivel, és én akarok vele beszélni, és utána ezt mondja: "Hogy tudsz ilyen kis szemét lenni. A testvéred mindent megtesz érted, de te olyan hálátlan vagy."

Mondok anyámnak valamit, ami nem bántó, csak úgy mondok valamit, és arra ezt mondja:

"Nem látod, hogy beteg vagyok, miért zaklatsz a hülyeségeiddel, miért idegesítesz."

Én szoktam a tesóm után is takarítani, és megjegyzem neki hogy miért nem takarítja el maga után a dolgait, összeveszünk, és utána olyan, mint ha engem próbálnának bolondnak beállítani.

"Ennyit te is megcsinálhatsz a testvéredért. Ő mennyi dolgot megtett már érted. Téged elmegyógyintézetben kellene kezelni, szomorú hogy ilyen vagy."

"Feláldoztam érted az életem, te vagy az életem értelme."

Amikor felvetődik, hogy jobb lenne ha elköltöznék, akkor azt mondja:

"Úgy se tudnál magadba megélni. Mihez kezdenél egyedül? Hisz így is olyan életképtelen vagy."

"Látod milyen kis szemét vagy, nem sajnálod anyádat."

"Hogy te miért nem tudsz olyan ügyes, talpraesett lenni, mint xy.

"Lásd már be, hogy te nem vagy olyan, mint más, mert csak egy kis hülye vagy."

2017. nov. 30. 12:41
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Kerdezo. Nem tudhatjuk biztosra hogy igazad van e. Magam velemenye szerint egeszseges lenne elkoltoznod othonrol es ezt nem kerdeskent monda i nekik hanem kijelenteni.
2017. nov. 30. 13:06
 12/18 anonim ***** válasza:
93%
Ha csak tutujgatni kell most a lelked, akkor "jajj, Te szegeny"!
2017. nov. 30. 13:07
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
A korod lemaradt...nem mindegy, hogy 14 vagy vagy 20.
2017. nov. 30. 13:13
 14/18 A kérdező kommentje:
20 éves vagyok amúgy. Továbbra is mindenbe beleszól pl. hol voltam annyi ideig a fürdőbe, miért voltam sokáig a wc-n stb. Amúgy lány vagyok.
2017. nov. 30. 13:15
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

"Mi mindent megtettem értem, de te olyan hálátlan vagy." "Látod mennyi mindent megteszek érted."

Az ilyen és ehhez hasonló mondataira biztos, hogy azt mondanám..'Te vállaltál, nem én akartam megszületni, de ha már így alakult akkor tisztelj már meg azzal, hogy nem alázol..nem kötelező beszélnünk'

Ha már felvetődik, hogy elköltöznél gondolom abban a korban is lehetsz...engem ilyen szöveggel nem tudna visszatartani...nehogy már elhidd neki, hogy képtelen lennél egyedül boldogulni, ha ennyi sz*rságot elviseltél már mellette...dolgozni meg tudsz, hogy fizesd a számláidat...rengeteg olyan fiatal van aki tanulás mellett dolgozik, hogy fent tudja tartani magát...mérlegelj, hogy inkább tűröd és befogod a füled, ha épp tiporja az önbecsülésedet és meg várod míg idegroncs leszel és emberek közé sem mersz majd menni...vagy ott hagyod őket és éled a saját életed nyugottan...ha még a költözés nem opció akkor keress bentlakásos iskolát és menj kollégiumba, akkor csak pár napot kell kibírni velük...

2017. nov. 30. 13:21
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Hát én elküldeném a f-ba, de ha az nem opció csak hagyd figyelmen kívül, ne kezeld olyan emberként, mint akinek jelent valamit a véleménye.
2017. nov. 30. 14:28
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

"Nincs semmi önértékelésem, nem tudom milyen ember vagyok."

Erre való az önismeret. Keress utána könyveknek, fejleszd legjobb tudásod szerint, ha egyedül nem megy, akkor keress fel egy pszichológus és menj el önismereti terápiára. Őszintén szólva én ezt mindenkinek kötelezővé tenném, félelmetes mennyiségű probléma származik abból, ha valakinek nincs helyén az önismerete, nem ismeri az értékeit, a hibáit, nem tudja mit mikor miért érez, honnan fakadnak a viselkedési mintái. Nem két perces folyamat és nem is könnyű szembenézni az embernek a démonjaival, de annál szükségesebb és hasznosabb dolog.

2017. nov. 30. 14:39
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
#17-es...volt aki lerombolta az önbecsülését és azt kell elsődlegesen 'kiiktatni' az életéből, mert addig hiába olvas és keresi önmagát és azt, hogy ő milyen értékes, amíg újra és újra eltiporják addig nem sok esélye van
2017. nov. 30. 16:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!