Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit választanátok? Legyek túl...

Mit választanátok? Legyek túl a gyereken vagy előtte még kicsit "éljek"?

Figyelt kérdés

28 éves vagyok, 11 éve együtt a párommal. Most fejezem be a phd-t. Most leszek az életben először "jól kereső" független (phd előtt is dolgoztam az egyetem mellett)

Mindenki -már évek óta ezzel nyaggatnak- úgy gondolja, mostmár akkor jöhet a gyerek ( a nyáron lesz az esküvőnk). De úgy érzem most még nem akarom a gyereket. Kicsit ki szeretném élvezni a "szabadságot". Utazgatni, kirándulgatni a kedvesemmel. Tudom, tudom... Gyerek mellett is lehet...de nem szívesen hagynék itthon napokra (1-2 hétre) egy kicsike gyereket, de ahova elmennénk az nem annyira kicsi gyerekes hely (túrák, safari, ilyenek)... Meg biztos vagyok benne, hogy jó gyerekkel utazni,de én most nem erre vágyom. Szívesen dolgoznék, maradhatok ott ahol phd-t csináltam... A párom azt mondja ő türelmes- de igazából már 20 évesen gyereket akart. Szeretjük egymást, minden harmonikus -csupán én még mindig nem akarok gyereket. 2 éve úgy voltam vele mostanra legyen gyerek, de egy csomó lehetőség nyílt meg. Jobb az, ha tényleg kicsit "kitombolom" magam, megnyugszom majd, és akkor fogok akarni gyereket? Az nem kérdés, hogy sosem leszek 5 évig szoptatós anyuka, de szeretnék családot, megélni velük mindent. De nem MOST.Ez rendben van így?

2017. nov. 27. 14:55
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Számomra az derült ki az írásodból, hogy nem vagy még készen egy gyerekre. Hiába van meg a phd-d, úgy gondolkozol, mint egy 18 éves (mások befolyásolnak, a gyerekre úgy gondolsz, mint amin túl kell esni stb.). A tanácsom különben az, hogy akkor vállalj gyereket, ha tényleg készen állsz rá és nincs kétely. Addig viszont inkább tombold ki magad a világban, hogy ne az legyen aztán, hogy kihagytál egy csomó dolgot a gyerek miatt és nem volt fiatal korod.
2017. nov. 27. 19:10
 12/17 A kérdező kommentje:

Nem gondolom, hogy az érettség mércéje a gyerekvállalási hajlandóság, ezt szerintem alátámasztja rengeteg gyerek nevelése -pontosabban neveletlensége, a rossz szoc helyzetű család, meg a száos egyedülálló szülő. Nekem önmagában a gyerekvállalás nem célom, azt csak olyan helyzetben tudom elképzelni, ahol minden anyagi és kapcsolatbeli feltétel adott.

Nem befolyásolnak, mert akkor már 10 éve gyerekem lenne, egyszerűen bosszant, hogy minden kérésünk és tiltakozásunk ellenére hangoztatják a véleményüket, ám ha én hangoztatom a véleményem akkor értlen vagyok, karrierista pénzhajhász p*csa, és minden negatív jelző... Még a nemzetellenest is megkaptam már...szóval egyszerűen nem értem, hogy ez irígységből fakad, vagy ennyire nem tudják elképzelni, hogy valakinek vannak más jellegű tervei, lehetőségei?

Egyszerűen arra vagyok kíváncsi, ki mit választana.

2017. nov. 27. 19:43
 13/17 anonim ***** válasza:
A te életed, a te döntésed, de a legfontosabb az egészben, ha gyereket vállalsz, akkor minden dolog átétrékelődik. már nemcsak magadért, hanem érte is felelős leszel egy életen át. Mindennek eljön a maga ideje, tudni fogod, hogy mikor leszel alkalmas az anyaszerepre.
2017. nov. 27. 22:42
 14/17 anonim ***** válasza:
Sehol nem írtam, hogy az érettség mércéje a gyerekvállalási hajlandóság. Inkább az a véleményem, hogy ha éretten gondolkodnál, tudnád, mit akarsz (már ha az én bejegyzésemre reagáltad ezt).
2017. nov. 28. 00:44
 15/17 anonim ***** válasza:

Kérdező, te még nem szeretnél gyereket. Ez teljesen rendben van, utazgassatok egy két évet. Élvezzétek az életet. Viszont nrm szerencsés nagyon elhúzni sem a dolgokat. Vannak kockázatok is. Az egyrészt ha a párod gyereket akar, akkor ha benned nincs hajlandósság lehet, hogy keres mást, aki hajlandó vele családot alapítani és nem csak ígérget.

Továbbá nincs végtelen időd. Orvos vagyok. A mai nőkkel az a probléma, hogy 35-40 évesen akarnak első gyereket... Az ember nem erre van kitalálva. Biológiailag az ideális kor 20-30 éves kor között van. Nem véletlenül vannak tele a mesterséges megtermékenyítéssel foglalkozó centrumok. Ki lehet fogyni az időből.

Én azt tanácsolom, hogy egy-két évet utszgassatok, mert tényleg tök jó élmény lehet, aztán 30-31 éves korodban irány a babaprojekt.

2017. nov. 28. 09:28
 16/17 anonim ***** válasza:

"Legyek túl a gyereken" :D

Ebből szerintem egyértelmű, hogy nem szeretnéd (még), és nagy áldozatnak éreznéd.

Egyik válaszoló írta, hogy dátumra pontosan essetek neki a babaprojektnek, mert mi van, ha később is mindig lesznek új lehetőségeid, és addig tologatod a gyerekvállalást, amíg túl késő lesz. Most erre feltenném a kérdést, hogy akkor mi a fészkes fityfene van, ha mondjuk a kérdező bőven túllő a szülőképes koron, lesz már mondjuk ötvenéves, és még akkor se akar gyereket? Elárulom, semmi... Ha meg mégis babázni szeretne, akkor fogadhat örökbe, és igen, őszhajú lesz a ballagásán, de talán túlélik majd. Engem fiatalon (22 év) vállalt Édesanyám, mégsem élte meg az érettségim, úgyhogy ez nem biztosíték semmire.

Az egyetlen probléma itt az lehet, ha a párod már vágyik a szülőségre, te meg nem. Így az egyiken mindenképp kényszeríteni fogjátok a másikat valamire.

2017. nov. 28. 23:53
 17/17 anonim ***** válasza:
Én azt mondom,kezdjétek legtávolabb,ahova tényleg idő és pénz eljutni,aztán közeledtek,és közeledtek,azt tervezzétek meg alaposan amennyire csak lehet,tested agyad fiatalos,a többi bizony romantika:-))) Barcelonát ki ne hagyd az k...ra jó hely.
2017. nov. 29. 00:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!