Hogyan éljem túl a holnapi napot? 17/L
Nagyon-nagyon nem akarok iskolába menni holnap. Amúgy máskor nincs bajom vele,mert ott vannak a barátaim,stb.. és akkor jól elvagyok,de holnap nagyon nincs kedvem menni, mert 5 órán is dolgozatot írunk (és nem nagyon tudtam rájuk tanulni),ezenkívül a kinézetem is botrányos most (acne), és egyszerűen stresszes vagyok, barátommal se tudok holnap találkozni,és a legjobb barátnőm se megy holnap suliba.
Egyszerűen csak nincs kedvem menni,ilyen néha megesik akárkivel. Szóval tudtok adni tippeket,hogyan tudnám azt a 8 órát átvészelni? (és muszáj mennem,anyum nem igazol csak ha beteg vagyok)
Jólvan már, mi is voltunk gyerekek, akkor nekünk is a saját problémánk volt a legégetőbb. Egy kiskamasz nem tudja elképzelni sem, milyen a felnőtt élet, ez természetes. :)
Kedves kérdező, felesleges stresszelned. Egyszerűen nincs okod rá. Attól, hogy a legjobb barátnőd nem lesz bent, a többiek még ott lesznek, nem leszel egyedül.
Az aknéid nem érdekelnek senkit, a tiniknek sose tökéletes a bőrük, max. azoknak (látszólag), akik már ennyi idősen alapozót kennek magukra.
A barátoddal ki fogjátok bírni, hogy egy napig nem találkoztok. Majd randiztok következő nap.
A dogák miatt meg ne izgulj, kettest-hármast biztos összekaparsz mindegyikre, de ha nem, akkor majd megírod újra és javítasz. Nem nagy dolog.
Viszont ha ennyire stresszes vagy miatta, akkor javaslom a jövőben a TANULÁST és a felkészülést, tudom most még rengetegnek tűnik 5 dogára tanulni, de egy egész hétvége alatt bőven fel lehet készülni legalább félig mindegyikre. Arról nem is beszélve, hogy ha rendesen odafigyelsz az órákon és minden nap tanulsz kicsit, akkor nem 1 nap alatt kell felkészülnöd az összes dogára.
Elhiszem, hogy nagy a szerelem a pasiddal, meg jobban szeretsz a barátnőddel vihogni órákon, de egyszerűbb lesz megcsinálni a sulit, ha a tananyagra is figyelsz.
Egy nap pedig hamar elmegy, 8-ra bemész, 2-kor kijössz és már mehetsz is haza. Ráadásul rengeteg szünetetek van. A dogákban meg az a jó, hogy addig sem kell jegyzetelni és nincs új lecke. Nézd a dolgok pozitív oldalát.
De azért én is elmondom, amit a többiek... ha most ezzel a semmiséggel nem tudsz megbirkózni, akkor felnőtt korodban nagy bajban leszel. Egy munkahelyen egymilliószor több stressz fog érni, ahhoz képest az iskola csodás álom.
Gondolj arra, hogy ez még mindig jobb, mint 12 órát lehúzni egy gyárban futószalag mellett, 2 óránként 10 perc szünettel.
Vagy gondolj arra, hogy ha ellógod a sulit, akár még valósággá is válhat számodra is a fenti verzió...
Na jobb már?
Dogákra annyit tudsz csinálni, hogy előtte szünetekbe átnézed az anyagot, és a rövidtávú memóriából megírod. Én anno egy csomószor a szünetekben tanultam csak.
Mostmár pihenj le, többet számít hogy kialudd magad.
Arcodra tegyél alapozót, nyilván nem lesz tökéletes, de mégis azért valamennyire elfedi.
Vagy ha nagyon nagyon nem akarsz menni, akkor irasd ki magad az orvossal egy hétre.
figyeld meg, h tök nyugis, normális napod lesz...
a fos nem akkor szokott jönni mikor rá lehet készülni..
Milyen volt?
Nekem se volt kedvem menni ma. El is késtem. Mindegy. Túléltem.
ugye.. mit mondtam?
itt a jó öreg 23 éves tapasztalat beszél :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!