Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szoktatok öngyilkosságon...

Szoktatok öngyilkosságon gondolkozni?

Figyelt kérdés
Ha igen miért? Én mostanában elég sokat szoktam, de még nem tenném meg.

2017. nov. 26. 13:53
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Mostanában nem szerencsére, nem olyan régen sokat gondoltam rá, már majdnem meg is tettem :/ Olyan jó lenne tiszta lappal indulni, de sajnos ez egy harc amit végig fogok csinálni.
2017. nov. 26. 14:49
 12/24 anonim ***** válasza:

Igen.

És szerintem mindenkinek lehet olyan jellegű gondja, ami nem feltétlenül nyilvánvaló, és ő maga nem tud ellene mit tenni. Miért ne tehetné meg?

Például én autista vagyok (Asperger szindróma diagnózisom van 10 éves korom óta, de jobban szeretem az autista szót használni. Az aspergeresek okosak és tehetségesek, magamat nem nevezném annak).

Nem tudok úgy beszélni másokkal, nem tudok folyamatosan beszélni a semmiről, és olyan szórakoztató lenni, mint mások. Bővebb is a szókincsem, mint a fiatalok többségének, néha furcsán beszélek.

Ezért mindenki kerül engem. Nincsenek barátaim, irtó magányos vagyok. Barátot nem is akarok, mert úgyis megcsalna valami menő csajjal. (Ronda is vagyok, mint a bűn, nemcsak alkalmatlan a társasági életre.)

Aztán hiperérzékeny vagyok a hangokra, fényekre, és zajokra. Gyógyszert is szedek depresszióra, és szorongásra. Szinte semmire sem jut időm, mert ezek miatt legalább 10 órát minden nap aludnom kell. Iszonyatosan fáradt vagyok minden nap.

Mindent megteszek, iszonyatosan igyekszem, de másokhoz képest csak úgy haladok, mint Sisyphus. Bele sem merek gondolni, hogy mi lesz velem a jövőben...

2017. nov. 26. 15:17
 13/24 anonim ***** válasza:
0%
Nem. Inkabb gyilkossagon. Elobb artanek masoknak 100szor, mint magamnak.
2017. nov. 26. 15:31
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Hetente többször, van hogy naponta gondolok rá a magány, a társ hiánya miatt. Ha nem találok magamnak társat akkor nagy eséllyel 10 éven belül megteszem. Egyedül család nélkül semmit nem ér az élet.
2017. nov. 26. 15:57
 15/24 A kérdező kommentje:
15:17es,enis autista vagyok, aspergeres!! :) Nekem 13 éves koromban jöttek rá a vaffi gyerekkorhazban. :O
2017. nov. 26. 16:20
 16/24 A kérdező kommentje:
Le is lettem százalékolva miatta, így 21 (lassan 22 éves) koromra. Pont a héten kaptam meg az 51% összegészségi károsodást, tehát megint lesz 90%os kártyám ami által mehetek utazgatni amit imádok. Plusz a juttatások, stb. Egyenlőre kár lenne ilyesmit tenni, bár aztán még ki tudja. Előbb utóbb úgy is ez lesz.
2017. nov. 26. 16:25
 17/24 anonim ***** válasza:
Igen. Szinte majdnem minden nap. Tervezem egy ideje, de elotte kielvezem az eletet egy kicsit, aztan megolom magam..
2017. nov. 26. 17:13
 18/24 anonim ***** válasza:
27%
minden egyes ilyen kérdés olvasása közben
2017. nov. 26. 18:00
 19/24 anonim ***** válasza:

Szia! Mi az a vaffi? Vadaskert? Engem ott diagnosztizáltak, csak azért. Nekem is kb. ugyanennyi egészségkárosodásom van, kereken 50%. Ha gondolod, írj privátot, és beszélgessünk mint sorstársak.

Amúgy nem értem, miért kellett lepontozni.

Azt gondolom az öngyilkosságról, hogy mindannyian külön-külön EGYÉNISÉGEK vagyunk: máshol van az ingerküszöbünk, és a problémamegoldó képességünk (eszünk) is különbözik.

Az öngyilkosságra (hosszú távon) nem jó dolgában gondol valaki, hanem mert Ő MAGA olyan helyzetben van, amiből Ő MAGA nem látja a kiutat. Ezért nem helyes dolog valakit elítélni.

Önzés? Így is fel lehet fogni. Annál sokkal-sokkal nagyobb önzés is létezik, minthogy egy egyed a hét milliárdból kicsinálja magát.

Pl. annyi életteret sem hagyni veszélyeztetett állatfajoknak, hogy ne pusztuljanak ki. (DK-Ázsiai pálmaültetvények - pl. a kritikusan veszélyeztetett orángután természetes élőhelyének helyén... Az ipar rengeteg pálmaolajat hasznosít kozmetikumokban, és élelmiszerekben, mert magas az olvadáspontja. És olcsó, mivel tulajdonképpen rabszolgaként dolgoztatják az ottani embereket az ültetvényeken.)

Szerintem az amúgy is kőgazdag iparmágnások és politikai vezetők érdeke az is, hogy meg próbálják állítani az öngyilkosokat. Halottból ugye nem lehet hasznot húzni. Mintha nem lenne elég pénzük...

2017. nov. 26. 18:01
 20/24 A kérdező kommentje:
Igen, az a Vadaskert rövidítése. Írok privátban, akkor.
2017. nov. 26. 18:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!