Miért ilyen sok a karót nyelt, szomorú ember?
Elsősorban a magyarokról lenne szó.
Fiatal vagyok - 20 év alatti - de néha megdöbbent, hogy mennyi a búskomor, minden miatt idegessé váló ember.
Nemcsak reggel, amikor a pillantásukkal meg tudnának ölni, oknélkül szidnaK, reggel senkinek nincs jó kedve, rendben.
Volt például az IKEA bújocska, nem tudom ki mennyire ismeri ezt. A lényeg, hogy jöhet bárki bújocskázni az egész IKEA-ban. Erre több negatív válasz is érkezett, úgymint "felnőttek vagytok, dolgozzatok", "szánalmas és gyerekes baromság, ki csinál ilyet?" Most miért baj, ha az ember egyszer kiszakad a hétköznapokból, és pár órára újra gyerek?
Ha valaki kiköltözik külföldre - ami nekem is tervem - úgy fröcsögnek, mintha valami rettenetes dolgot tett. Miért baj másoknak, ha ő itt nem érezte jól magát és kiment máshova?
Aktuális, most volt/van a Halloween láz. Én személy szerint nagyon szeretem ezt az ünnepet és a hangulatát. Az iskolában is volt Halloween buli, sokan voltunk, élveztük. Viszont a Halloween-t is rengetegen utálják - amivel nincs gond, én sem szeretek mindent - de ez az utálatuk ráirányul az ezt ünneplő emberekre is. Főleg azt hozzák fel, hogy a Halloween amerikai ünnep - ami nem igaz - mi meg magyarok vagyunk, ünnepeljük a saját ünnepeinket. Komolyan baj valakinek, ha egy este jelmezben, sminkben bulizunk? A hívők szoktak ilyenkor nagyon idegesek lenni - már aki - , hogy ez micsoda sátánista dolog. Nagyon sok butaságot mondanak az ünnepről.
A magyar mentalitás meglátásom szerint elég búskomor. Ezt jelzi a Himnusz is, amit ha nem is átírnék, de gyorsítanék rajta, mert ezt hallva én inkább sírék, mintsem csatába vonulnék.
Voltam külföldön többször is, és ott annyival vidámabbak, nyitottabbak az emberek, hogy én lepődtem meg rajta. Lehet mondani, hogy csak a turisták miatt, de olyan kis falukban voltam, ahol szerintem évente húsz külföldi fordul meg.
Gyakorin is annyi kérdés szól depresszióról, és öngyilkossági gondolatokról, hogy szomorú olvasni?
Miért van ez így?
Amiket leírtam természetesen nem vonatkoznak mindenkire, szerencsére kevés ember van a környezetemben.
Ezek az emberek még a szocializmus gyerekei voltak, abban az időben a felét nem szabadott megtenni annak amit mai gyerekek, fiatalok csinálnak.
Pl akkoriban szabályozva volt a szórakozási lehetőség is, meg volt adva hogy X órakor zárás, mert holnap munka stb.
Szóval ebben nőttek fel, a szüleik példája átragadt rájuk, és ezt próbálják ma gyakorolni ránk.
A külföldi téma meg részben irigység is, egy középkorú magyar szerint csak abból áll az élet hogy dolgozzál, legyen családod, és velük öregedj meg. Pl valakinek az nem elfogadható életcél hogy csak maga éljen hogy megmaradjon a pénz ami gyerekre, családra menne el.
Itthon nincs kultúrája az életnek, engem minden nyáron támadnak szemétláda autósok mert zavarja őket a motorom hangja, volt akivel így veszekedtünk, ő lehúzott ablak mellett, én felnyitott sisakból mondtam neki hogy elmész a k***a anyádba, járjál busszal akkor.
A legapróbb dolgokból is cigánykodni tudnak néhányan
Anno, amig 20 év alatti voltam, és a legnagyobb gondom az volt, hogy hova menjek pe tek-szombat bulizni én is igy gondoltam.....
A külföldi peldával meg ne gyere, mert külföldön is van eleg sok ilyen ember. Én német-Ausztria- és Svajcban jarok rrendszeresen.... ott is találni hasonló embereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!