Nem érzitek ugy hogy ez a szexuális zaklatási ügy, ami most zajlik, megtervezett lenne? Kvázi karakter gyilkosság?
Nem hibáztatom az áldozatokat, de nem tudom megérteni, hogy miért pont most es miért csak a színház rendezőjével kapcsolatban kerülnek elő ezek a dolgok? Sok túlzottan rámenős, magas pozícióban levő ember van, akik most mégsem kerültek bajba. Ugyanakkor véleményem szerint ezzel a balhéval valakik nagyon jól jártak, ugyanez igaz az amerikai eseményekre is. Akik nyitott szemmel jártak azoknak eddig is teljesen nyilvánvaló volt hogy ezek mindennapos események erre hirtelen felkapja valaki a témát es utána mindenhol ezzel foglalkoznak. Meg egyszer mondom, szó sincs áldozat hibáztatasrol, egyszerűen csak megtervezett eseményt látok emögött, ugyanakkor együttérzek az áldozatokkal.
Ti mit gondoltok ?
Ez a szexuális zaklatás dolog elég necces, már maga a fogalom is legtöbbször nincs konkretizálva,ami a jelentését illeti: meddig flört, bók, mettől zaklatás...
A nemi erőszaknak van jogi kerete, egyértelműbb, mint ez a zaklatás. Viszont egy félresikerült, vagy félreértelmezett közeledés a munkahelyen már lehet zaklatás, és ez azért veszélyes. Ha elég nagy port vernek fel ezekkel a konkrét esetekkel, ahol megjegyzem simán összemostak nemi erőszakot a zaklatással, bizony könnyedén ketté lehet törni egy munkahelyi karriert némi hazugsággal, főleg ha kikerül pl. egy feljelentés a közösségi oldalra, ami nem tesz jót a cégnek.
Sajnos vannak még munkahelyek,ahol tényleg elfordítja a fejét a főnök, ha valamelyik jól húzó munkaerő tesz egy bunkó megjegyzést a munkatársnőjének, de azért az is előfordul, hogy a munkatársnő kicsit kihívóbban kezd el öltözködni, amikor bérfejlesztés, jutalom osztás, szabadság kiírás van kilátásban. Szóval sok nöi munkavállaló simán használja a női vonzerejét a munkahelyén, ha valamit el akar érni, és ez teljesen rendben van, senki nem kel ki ellene. Szerintem viszont ez is a zaklatás egy enyhe formája.
19: És ha nem ismert színésznő, vagy nem is színésznő valaki, csak egy "átlagember", akkor azt lehet zaklatni??
Egyébként én még nem hallottam a környezetemben olyanról, hogy egy férfit ilyennek meghurcoltak volna, max. filmekben láttam ilyen történetet. Viszont szinte nincs olyan nő ismerősöm, akit nem ért volna már zaklatás, pl. tömegközlekedésen.
20: Nem írtam egy szóval sem, hogy az adott színésznőt megerőszakolták. Általánosságban írtam egy példát.
Egyébként egyáltalán nem vagyok liberális :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!