Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért ilyen rossz ezen az...

Miért ilyen rossz ezen az oldalon az emberek helyesírása?

Figyelt kérdés

Egyszerűen ocsmány, ahogyan egyesek írnak. Végig kisbetűt használnak, nem tesznek írásjeleket, elírnak szavakat illetve elhagyják az ékezeteket, merthogy úgy szerintük gyorsabb. Mégis mihez kezdenek az így nyert "hatalmas" mennyiségű szabadidővel?

Pár példa:

"Kezdő djnek a kontroleren kívül mit kell még veniük?"

"Milyen lett az ozikem? (Keppel) Tudom rossz kateg. de itt talan vagytok meg."

"Mennyire gyakori hogy egy 18 évesnek 20 cm hosszu a pénisze?"

2017. okt. 23. 01:09
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
0%
A nől csak újabban helytelen. Régen a nől akkor volt helyes, ha valami növekedett. A nő pedig a nemre volt használatos. Pl. A nő haja gyorsan nől.
2017. okt. 23. 08:33
 12/27 anonim ***** válasza:
22%

Nekem mindegy. Vannak diszgráfiás emberek is, ők ne írjanak? Szerintem lehetnének az emberek toleránsabbak egymással. Az idézett kérdések feltevői átlag életkora kb. 13 év, na bumm. inkább szidd az iskolát, mi a francnak kell törteket tanítani, meg mértékegységeke alsóban, amikor a logikai gondolkodás 12 éves kornál előbb nem alakul ki. Miért nem gyakoroltatják be a szavak helyes írását azzal, hogy le kell írniuk 50x.

Engem jobban zavar az én jobban tudom és most jól leoltalak érte felsőbbrendű attitűd.

2017. okt. 23. 08:45
 13/27 anonim ***** válasza:
0%
Azé micsoda marha mázli, hogy Fülig Jimmy St. Antonio hercegnek írott leveleit Rejtő Jenő nem javította ki helyesírásilag!
2017. okt. 23. 08:51
 14/27 anonim ***** válasza:
32%
Jó kérdés, mert érdekes kettősségre világít rá. Írásos kommunikációban a szöveg külalakja kelti az illetőről az első benyomást, amibe beletartozik a helyesírás, a központozás, a szöveg áttekinthetősége, a stílus stb. Élőben a legtöbben, különösen a fiatalok nagyon odafigyelnek a külsőségre, írásban viszont sokkal kevésbé. Nem tudom, mi van ennek a szemléletnek a hátterében, számomra borzasztóan zavaróak a helyesírási hibák (különösen a birtokosragokban használt ly, amit egyre gyakrabban látok), az odaömlesztett, mindenféle központozás nélküli szöveg, pláne csupa kisbetűvel, ékezetek nélkül, tele rövidítésekkel (h, am és társai.) Erre nem jut idő, de a séró belövésére, gondos öltözködésre, testépítésre, lányoknál a sminkre, körömfestésre stb. igen? A kedvencem, amikor borzalmas stílusban kérnek fogyókúrára, sminkelésre, edzésmódszerekre, öltözködésre vonatkozó tanácsokat.
2017. okt. 23. 08:58
 15/27 anonim ***** válasza:
0%
Még annyit, hogy nem mindenki 6 diplomás. 75-ös iq-val pedig ha a fene fenét eszik sem fog tudni úgy helyesen írni, mint egy nyelvész professzor. Ilyen is van, akkor most ezekkel a emberekkel mi legyen, zárjuk ki őket a gyakoriról? Szerintem ha valaki tud szépen helyesen írni, az tök jó, de ha már értelmiségi, akkor legyen már benne több belátás mások felé, vagy különben teljesen semleges, hogy ebben a képességében kiemelkedik, miközben az empátiája nem szárnyal olyan magasságokban. Mennyi szorongást kelt egy helyesírást javítgató válasz egy olyan emberben, aki ha a feje tetejére áll sem fog tudni soha helyesen írni. Nekem ez a véleményem. Ettől függetlenül vannak hanyag, lusta emberek, akik tudnának helyesen írni, még sem teszik, az nyilván egy más kérdés.
2017. okt. 23. 09:00
 16/27 anonim ***** válasza:
51%

"Vannak diszgráfiás emberek is, ők ne írjanak?"

Nekem van diszgráfiás gyerekem, emiatt ment 7 évesen iskolába, évekig hordtam fejlesztésre, igazolása van arról, hogy az írásbeli feladatokra több időt kell neki biztosítani. A helyesírása viszont jó, az ugyanis megtanulható.

2017. okt. 23. 09:05
 17/27 anonim ***** válasza:
0%

Nekem mem mongyatok meg hogy hogy irlyak.... ha hercegno akkarok leni akor hercegno leszek, aba se szol bele senki

29/f

2017. okt. 23. 10:24
 18/27 Andizsuzsi ***** válasza:
37%

"75-ös iq-val pedig ha a fene fenét eszik sem fog tudni úgy helyesen írni"

De, tud. A helyesírás nem elsősorban IQ kérdése (értelmi fogyatékos tanulónk meglepően jó helyesíró volt). Általában azoknak pocsék a helyesírásuk, akik nem olvasnak.

2017. okt. 23. 10:54
 19/27 anonim ***** válasza:
0%
A 75-ös nem értelmi fogyatékos. Nálunk is van diszgráfiás a családban. Nem értem ezeket a kiragadott példákat, azt akarjátok mondani, hogy alacsony iq-val és diszgráfiával ugyanúgy írnak általában az emberek, mint magas iq-val és részképesség zavar nélkül? Egyébként a mondanivalóm lényege az elfogadás volt. Persze, biztosan vannak, akik jobbak a helyesírás terén közöttük is. De nem ez volt a mondanivalóm lényege. Vannak, akik sohasem lesznek jó helyes írók. Bármilyen gyógypedagógia segítséget is kapnak és ez a többség.
2017. okt. 23. 11:29
 20/27 anonim ***** válasza:
0%

"Nem értem ezeket a kiragadott példákat, azt akarjátok mondani, hogy alacsony iq-val és diszgráfiával ugyanúgy írnak általában az emberek, mint magas iq-val és részképesség zavar nélkül?"

Kiragadott példák?:-) Szerintem pont te jössz ilyenekkel, a nagy többség átlagos IQ-val és íráskészséggel rendelkezik, csak sz..rik az egészbe. 13 évestől is bőven elvárható, hogy ha már kérdez és segítséget kér, akkor használjon írásjeleket, ékezeteket, ordas hibákat ne ejtsen, és olvassa át az irományát, mielőtt elküldi. Senkitől nem várok el irodalmi értékű szöveget, csak alapvető igényességet a nyelvünk iránt.

Egyébként nem szoktam nyelvtannáciskodni, helyből leoltani senkit, pláne apróbb hibák miatt. Az a fogalmazásból is kitűnik, ha valaki nem egy agysebész, ilyenekkel szemben végképp nincsenek nagy elvárások, csak legalább érthető legyen, mit is akar kérdezni. Az, hogy szinte fizikai fájdalmat érzek, amikor borzalmas szövegeket olvasok, az én egyéni problémám, túl tudom tenni magam rajta.:-) Kifejezetten bosszant, ha egy válaszoló rögtön ezzel kezd kötözködni, különösen, ha az ő helyesírása sem sokkal jobb, vagy pl. székely nyelvjárásban írt, egyébként nyelvtanilag kifogástalan szövegbe köt bele.

2017. okt. 23. 11:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!