Csak én élnék szívesebben a középkorban?
Mint pl a gyűrűk urában, annyira jó mesés ott minden . :/
olyan jó lenne ott lakni, vagy a középkorban.
16/f
A Gyűrűk Urának köze nincs a középkorhoz.
Egyébként én nem.
Barbár időszak volt, sok járványyal, gyilkossággal, boszorkányperekkel...
Hát a járványok es a haboruktol eltekintve nem lehetett olyan rossz. Tudom nem ossze keverendo a Gyuruk ura meg a valosag .
De a filmekbe olyan szep dicsoiesen abrazoljak a kozepkort..
"Hát a járványok es a haboruktol eltekintve nem lehetett olyan rossz. Tudom nem ossze keverendo a Gyuruk ura meg a valosag .
De a filmekbe olyan szep dicsoiesen abrazoljak a kozepkort.."
Jah, ha mondjuk királynak, vagy nemesnek születsz akkor tényleg nem lehetett olyan rossz, de egy egyszerű parasztnak nagyon kutya sorsa volt.
A filmek meg azért filmek, hogy szép dicsőségesen ábrázolják.
Nem lehetett rossz akkor élni, bár attól függ, hogy melyik társadalmi rétegbe tartoztál. Ez most is így van. Ha nemes, vagy báró lettél volna, akkor mindenképpen boldog élet várt volna rád, ha jobbágy, akkor kevésbé. Robot, és adózás. De boldogságok mindig, minden korban vannak.
A mai világot átszövi a pénz uralma. Ez igencsak igazságtalan világképet teremt, ugyanis mindent aköré helyez, hogy kinek mennyi van ebből a nyomtatott fizetőeszközből. Amikor a legvagyonosabb réteg irányítja egy ország gazdasági, politikai életét, ezt úgy hívják: plutokrácia.
Sajnos a középkorban is ez volt megfigyelhető. Mivel nincsenek személyes tapasztalataink, ezért nem tudunk valódi összehasonlítást végezni a mai, és a 600 évvel ezelőtti kor között.
Ha olyan mesés világra vágysz, ami a Gyűrűk urában van, akkor a következőket kell tenned:
Hinned kell Istenben, és el kell fogadnod megváltódnak Jézus Krisztust. Mert akkor ő elmossa a bűneidet, és nagyon érdekes életet tud felkínálni neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!