Miért utálja sok magyar ember Amerikát?
Többre viszik, mert
1) jobban működik az ország
2) ott nagyobb a piac szinte mindenre, plusz ők a világ közepe (nyilván ha nem ott lenne pl. Hollywood, akkor nem ott lenne a legtöbb híres színész)... nem az iskolázottságuktól függ, hanem hogy jó helyre születtek
Amúgy arányaiban tuti van annyi csóró, mint nálunk
Az csak sztereotipia hogy az oktatas rossz amerikaban.
Egyebkent amerikaban nagyon sok okos dolog van amit siman eltanulhatnank toluk.
A legtobb ember irigy mert usaban joval tobbet keresel es a sok kiadas ellenere is jobban meg lehet elni.
Sziasztok. Ritkan jarok errefele, de most valahogy belefutottem ebbe a temaba.
Jelenleg Amerikban elek jopar eve. Megprobalok par felmerult kerdesre valaszolni elsosorban a kerdezonek :)
Miért utálja sok magyar ember Amerikát?
Nem utaljak csak nem ertik. Nekem az a tapasztalatom, hogy amit atjon/atjott Magyarorszagra Amerikabol, az egy csak a felszin, propaganda, egy mestersegesen kialakitott kep. Hatalmas a kulturalis kulonbseg, mas a mentalalitas is, mason problemaznak, az ertekrendjuk kulonbozik mindenki masetol. A foldrajzi adottsagok miatt, nagy tavolsagokat kepesek bejarni ugy, hogy meg mindig Amerikaban erzik magukat az itteniek, talan lehet hogy mivel gyerekkoruk ota ebbe nonek fel, teljesen normalis a reszukrol, hogy sokkal nagyon peldaul a tererzekelesuk, mindennek nagynak kell lenni, stb. En sosem utaltam Amerikat, nem is ertem, mindig is szerettem volna itt elni, benne elni abbana kulturaban, amit a "filmekben, tvben, dokumentumfilmekben, hirmusorokban lattam". Ha valaki utalja Amerikat, legyen elmondani mar nekem, hogy pontosan mit es miert utal Amerikban. Nagyon kivancsi lennek.
Amerika majmolasa.
iert nem a finneket, vagy a norvegokat, vagy a oroszokat, vagy a japanokat. Mindegyik kulturaban vannak olyan ertekeket, amik olyanna teszik oket amilyeneket. Sztem nem letezik olyan, hogy amerika majmolasa. Sztem azok mondjak, hogy majmolsz valamit, akik irigyek, mert kiveszett beloluk a gyermeki kivancsisag felnott korukra es ott vannak egy korben elik az eletuket es minden ami mas, uj azt el kell utasitani, mert veszelytetheti a kis vilagukat. Hat nem. Tulajdonkeppen, a gyerekek "majmolassal" tanulnak (kisarkitott, tudom). A felnottek miert is nem "probalhatnak" ki uj dolgokat? Mi akadalyozza meg oket ebben? Beszelgettem Amerikaiakkal, hgy mit gondolnak az itt elo kulfoldiekrol. A legtobbjuknek megtisztelo az, hogy egy kulfoldi az nyelvukon probal veluk kommunikalni es hogy megprobal beilleszkedni es hogy nekik ez jo erzes es kedvelik hogy szint visznek a vilagukba. Egesz Amerika ilyen, sokszinu es sokfele. Nezzd meg magyar hiphop kulturat, ok is akkor majmolnak a 90-es evektol fogva?
Amerikaik hulyek
Ez egyszeruen nem igaz. Nem tartom hulyenek oket. Nagyon specializaltak, de azon a teruleten, ahol dolgoznak, ott nagyon is tiszteletremelto a tudasok. En az IT szektroban dolgozom, programozokkal, sales-esekkle, marketintegesek, es rengeteg managerrel, igazgatoval, alenokkel, stb. Azt vettem eszre, hogy akik amerikaban nottek fel, nevelkedtek, jartak iskolaban egyetemre. Azoknak rendkivul mely, reszletes a vertikalis tudasuk egy temakorban, foglalkozasban. En inkabb ugyf fogalmaznek, hogy nem szelesitik elegge a tajekozottsagukat, hanem inkabb a mediara hagyatkoznak, onnan gyorsabban megkapjak az infokat. A gyorsasagrol jut eszembe. Gondoltatok volna, hogy az amerikaik rendkivul kemenyen dolgoznak es nagyon sokat? Nem is gondoltam volna, mielott kijottem ide. Ez egy kulon temakor, ha vki erdekel, szivesen beszelek rola de most nem tartozik ide.
"Ha valaki még ki megy dolgozni, akkor meg ki van utálva."
Nem nincs kiutalva. Ki van kozositve. Szerintem a ketto nem ugyanaz. Nagyon rossz erzes, hogy valaki igy gondolkodik rolam. Az cska egy tevhit, hogy a jobb anyagi korulmenyekrol lenne szo. Teny, hogy konnyebb amerikban, mert sokkal tobb minden elerheto, es mas anyagi szinten kepes az ember elni mint otthon. Az itteni fizetes vasarloertek teljesen mas mint magyarorszagon. Peldaul egy atlagos etterem itt olyan mint magyarorszagon egy jobb etterem, az kiszolgalok sokkal kedvesebbek, figyelmesebbek. Miert? Mert ha nem azok, akkor az ugyfelek megsertodnek, hogy nem kaptak meg azt a kiszolgalast ami szerintuk jar nekik es nem mennek tobbe vissza, az internetet teleirjak negativ velemenyukkel es igy a tobbiek sem fognak odamenni mert azt gondoljak bunkok lesznek veluk. Ez egy igazi train wreck uzeleti szempontbol. Itt sem fenekig tejfel az elet. Sokat es kemenyen kell dolgozni ha szeretnel valami elerni. A lehetoseg adott minden toled fugg ha mar itt vagy.
Szerintem nem szabad gyulolkodni meg utalkozni Amerika fele. Nekik mas a kulturajuk es az ertekrendjuk, amig nem latjuk es ertjuk meg a kulonbseget hogy ok miert olyanok amilyenek, addig nincs joga senkinek sme utalkozni es gyulolkodni. A politikarol annyit, hogy en addig nem politizalok, amik nem vagyok amerikai allampolgar, amig nincs szavazati jogom, nem vitatkozok senkivel a politikai dolgokrol. Tudjatok, azzal hogy kijottem es mas kulturat ismertem meg es elek benne, ugy erzem hogy tobb lettem, mert olyan tapasztalokat szereztem es szerzek, amiket otthonrol, magyarorszagrol nem tudtam volna, csak azok alapjan dobaloztam volna a szavakkal, amiket a tvben lattam, filmekben, hirekbol,stb. Mas elni egy kulturaban egy megrpobalni beilleszkedni es mas kivulrol nezni es "utalkozni" tapasztalatok nelkul.
Szeretek itt elni es szeretem a hazamat is. Ettol nem hiszem hogy rosszabb vagy jobb magyar lennek. Lehet utalni mert itt elek, de nem hiszem hogy nekem barmi dolgom lenne azzal, ha valaki aki nem ismer, utal engem :)
Kicsit altalanos lettem, de szivesen valaszolok kerdesekre, ha vkit vmilyen tema erdekel amerikarol. Nem igerem, hogy azonnal valaszolok de igyekszem egy napon belul valaszolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!