Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért utálja sok magyar ember...

Miért utálja sok magyar ember Amerikát?

Figyelt kérdés
Amerika alatt az Usa-ra gondolok. Gyakran hallani emberektől, leginkább a felnőttektől, akik még a kommunizmus idején születtek. Pl. Ha valami új trendi dolgot csinál valaki, akkor rögtön jön a beszólás, hogy majmolja Amerikát. Engem ez általában nagyon bosszant. Miért kell ragaszkodni annyira a régihez, a megszokotthoz? Sokan egyszerűen nem hajlandóak új dolgokat csinálni, fejlődni. Csak szidni a nyugatot. Vagy pl. Hogy az amerikaiak hülyék. Őszintén szólva itt is erősen keresni kell az értelmes embereket. Ha valaki még ki megy dolgozni, akkor meg ki van utálva. Ebből gondolom, hogy zömében a jobb anyagi körülmények miatt utálják az ott élő embereket. Irigyek amiért nekik jobb az életük. SZERINTEM. Ti hogy látjátok ezt?

2017. okt. 2. 17:41
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
#10: Légyszíves vilagosíts fel akkor. Nem is értem, hogy gondoltam, hogy egy olyan visszamaradott ország mint az USA jelenti a fejlődést.
2017. okt. 3. 01:36
 12/31 anonim ***** válasza:

#5: "A közoktatásuk még a mienknél is sokkal rosszabb"

Te tudod mit beszélsz? A közoktatásuk azért jó éppen mert a politika feletti érdekként fogják fel.

Kis olvasmány neked hogy tájékozódj:

[link]

2017. okt. 3. 09:56
 13/31 anonim ***** válasza:
#12: Őszintén szóval nem győzött meg a cikk, hogy olyan jó lenne az oktatásuk. Ha nem valami elit környéken laksz, akkor nem jó suliba jár a gyerek, függetlenül a képességeitől. Nem véletlenül járatják a gyerekeiket a cikkben is alapítványi iskolákba. Az meg, hogy megtanulna prezentálni 3.-os korukra, szerintem nem azt jelenti, hogy életre lennének nevelve, illetve ezek mind az alapítványi iskoláról lettek írva és nem azokról az iskolákról ahol a maradék tanul (a maradék a gyerekek nagyrészét jelenti).
2017. okt. 3. 10:31
 14/31 anonim ***** válasza:
Azért visszamaratod mert minden buta embernek diplomát adnak mert a középosztály megengedheti magának és olyan egyetemek alakultak amik csak pénzt szednek be és papírokat osztogatnak.Ezért dolgozik annyi emberke gyorsétterembe diplomával a másik meg Észak Koreának atombombája van olyan rakétával amit 50% eséllyel tudnak kivédeni.Erre az okos elnökük állandóan provokálja ott diktátort.És az emberek nagy része azért él félelemben mert egy i Amerikai nem tudja hol a helye.Meg Amerika elbújhat kutatást,fejlesztésben nem állnak sehol.Meg neked komoly problémáid vannak az értékekkel nem azért mennek ki sokan mert keveset keresnek hanem azért mert az ország egyetlen beruházása a dohányboltok nyitása volt.Aki meg egyelő béreket akar azt elkönyvelik melegnek ők jövőt építeni mennek oda nem dohányboltot meg összeszerelő üzemeket mert itt a szándék sincs másra ja meg olimpiát rendezni.Európa bőven lenyomná bármiben csak mivel nem beszélnek egy nyelvet az álmok így könnyebben lehet egymásra uszítani őket ahelyett hogy, politikusokat raknák rendbe. PL: az angolkákat olyan gazdasági szakciókal sújtani mint Koreát mert kilépet Merkelt azonnal leváltani mert senki nem adott neki jogot a tagállamok nélkül határt nyisson.Meg én inkább éhen halok Magyarországon mint hogy kimegyek 1 olyan helyre ahol tudatosan kitartottak egy népcsoportot indiánok falat emeltek és tűzparancsot adtak ki Mexikónál és emberi jogokról prédikálnak.És itt igenis felelősek mert az indiánoknak most sem tanítják a történelmüket és nyilvános bocsánat kérést sem láttam vagy jóvátételt.A határon meg még mindig lövik az emberkéket ha át akarna kelni és bírálják a másik nemzetet ha hasonlóságot látnak.Meg én nem irigyelném őket a helyedben szerinted a jövő generációja majd beleszületik tönkre tett környezetbe vadászni fognak majd rájuk mint a németekre mert volt képük azt mondani túl drága nekik a környezet védelem és kiléptek klíma egyezményből.De ha te ilyen társadalomba szeretnél élni akkor megy csak oda de ne kérd számon az embereket ha megvetnek mert egy normális ember sem bírna ilyen helyen élni.
2017. okt. 3. 11:01
 15/31 anonim ***** válasza:
100%

Én azért tudok egyet s mást Amerikáról... az tény és való, hogy a középiskolai oktatásuk a béka segge alatt van színvonal terén. Egyetemen már jó, de előtte... az átlag műveltség nagyon mély szinten van azoknál, akik csak sulit végeztek... még hozzánk képest is. Pedig mi sem vagyunk egy géniusz nemzet átlagban, azt aláírom.

Azzal én sem értek egyet, hogy ami Amerikából jön, az biztos csak vmi gagyi trendi baromság lehet, de azt megértem, hogy sokaknak a Halloweennel az a bajuk, hogy mellette klasszikus szép magyar ünnepeket hanyagolunk... farsangot senki nem tart, pedig az ugyanaz, mint a Halloween, csak nem ijesztőek a jelmezek meg nem zabálják tele magukat a lurkók csokival... csak az ugye magyar meg uncsi. Plusz én szeretem a halottak napját is, szerintem szép ünnep... de jaj, az uncsi meg szomcsi, helyette a Halloweent csináljuk, mert az happy meg trendcsy... na, ettől a hozzáállástól kiráz a hideg. Ha jól meglenne egymás mellett a klasszikus és a modern ünnep is, az tök jó lenne. De sokak más HELYETT akarják behozni a Halloweent, csak azért, mert az menőbb meg Ámerikában is így csinálják.

2017. okt. 3. 14:47
 16/31 anonim ***** válasza:
100%

""Kultúra"" terjesztése terén tényleg élmezőnyben jár az USA, máshogy viszont abszolút nem. A legtöbb pénzük harcászati dolgokra és háborúskodásra megy el, az egészségügyük még magyar szemmel nézve is ijesztő, az oktatási rendszerük meg szintén finoman szólva is idejét múlt; a középiskola színvonaltalan, és ha egyetemre akarsz menni, akkor egész életedben fizetheted a hitelt. Magyarország oktatási rendszere siralmas, de azért itt még van esélyed ingyen bekerülni egy egyetemre, ha egy picivel is jobb vagy a közepesnél, ott viszont jóformán ha nem vagy egy mensa tag, akinek 8 éves korától jelentek meg tudományos cikkei, akkor ne is álmodozz ingyenes oktatásról.

Hollywood megtéveszti a világot, és elhiteti velünk, hogy az amerikai álom él és virul, míg a valóságban az ország nagy része tele van intellektuálisan visszamaradott apró pusztai településekkel egy beszűkült látókörű középosztállyal és pénzosztásnál a hadi ipar áll mindenek felett.

2017. okt. 3. 15:02
 17/31 anonim ***** válasza:

Járt itt bárki a válaszolók közül az USA-ban? Tartott kapcsolatot ott élő (nem magyar) emberekkel? Oda kell menni, meg kell nézni, meg kell ismerni, nem a TV-ben leadott baromságokból táplálkozni mert az kishazánkban is van bőven

Tessék

https://www.youtube.com/watch?v=ddmDvXM0Z44

2017. okt. 3. 16:05
 18/31 anonim ***** válasza:
100%
17-es, hidd el, én nem a Jersey Shore-ból informálódtam, de az tény, hogy az amerikai középiskolai oktatás az egy katasztrófa, és még nálunk is kevesebbet tanulnak. Kiv. ha külön szakkörre járnak...
2017. okt. 3. 16:14
 19/31 anonim ***** válasza:
100%
Valamiért mégis többre viszik ott az emberek, még az átlag is. Lehet, hogy a kevesebb néha több?
2017. okt. 3. 16:18
 20/31 anonim ***** válasza:
A politikát meg szerintem kár megemlíteni, attól itt országon belül is hányni van kedvem
2017. okt. 3. 16:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!