Mennyire elvárt manapság hogy valakinek legyen jogosítványa?
24 éves srác vagyok, és ha rokonok ha ismerősök jönnek szinte mindig előkerül, hogy van-e már jogsim. Én mindig elmondom, hogy nincs és nem is szeretnék. Erre meg jönnek a szokásos kommentek, de hogy az kell, meg jó ha van stb, meg ilyen idős korban már illik is.
Én saját részemről feleslegesnek is tartom, illetve költeni sem akarok rá azért, hogy a fiókban álljon. Mozdonyvezető gyakornok vagyok szóval ingyen utazok bárhova vonattal, nekem ez sokkal jobban megéri, illetve költséghatékonyabb is.
Most tényleg én vagyok a különc mert nincs jogsim?
En inkabb hasznosnak mondanám.. Nem most,majd ha csaladod lesz,tescoba mégse mehet az ember vonattal. Amúgy nekem is porosodott vagy 7 évig,mert utalok vezetni...de mivel 3 gyerek logisztikajat mar nem olyan egyszerű megoldani,rakenyszerultem,hogy ismet elovegyem,ne csak a ferjem vezessen..es jo volt,hogy csak ki kellett huzni a fiókból.
2017. szept. 26. 07:29
12/23 anonim válasza:
"egy szaros 15 éves autóval is könnyebb elmenni boltba, és nem kell "figyelni" hogy mennyit bírsz hazavinni"
Akinek viszont figyelnie kell arra, hogy mennyit költ, annak direkt jó, ha figyelnie kell arra, hogy mennyit bír hazavinni. ;-)
2017. szept. 26. 08:12
13/23 anonim válasza:
Ne a "társadalmi elvárásokat" tartsad szem előtt, hanem a közvetlen családod érdekeit. Velük beszéld át a dolgot újra és újra, ahogy folyamatosan változik a helyzetetek (még otthon laksz, majd egyedül, aztán megnősülsz, aztán jönnek sorban a gyerekek - mind más és más helyzet) hiszen látod, tényleg mindenki mást és mást mond.
2017. szept. 26. 08:19
14/23 anonim válasza:
#2 Sajnállak téged, ha szerinted attól férfi valaki,mert van jogsija. Szar életed lehet.
Egyébként tény, hogy az autó megkönnyíti az ember életét,de szerintem tökéletesen meg lehet élni nélküle. A barátomnak igaz van jogsija, de kocsi nincs és a közel jövőben nem is valószínű, hogy lesz.
Nőként nekem még jogsim sincs, nem is tartom fontosnak, hogy legyen. Egyáltalán nem vonz a vezetés és lehet furcsa, de én szeretek buszozni :)
Néha elgondolkozom rajta,hogy egy gyerek mellett azért nem ártana majd, de nem tartom társadalmilag elvárt dolognak a jogosítványt.
22/L
2017. szept. 26. 09:40
15/23 anonim válasza:
Én városban lakom minden bolt 5 percre van tőlünk felesleges a kocsi.Bevásárlásnál meg aki nem bír haza vinné két szatyrot az életképtelen.Meg lassan dronok viszik ki a kaját meg mindent jönnek az önvezető autók is.Az interneten is meglehet rendelni mindent ha építenek csomag megőrzőket kajánnak akkor meg otthon sem kel lenni.A kocsi még menő a mai világban de a jövőben ha kocsival leszel azt mondják majd melyik barlangból jött.Ha lesz önvezető autó akkor mindenki a munkahelyre azzal megy majd lesznek buszjáratok is az okos telefonodon meg elküldöd hogy felszállnál a gép meg már egyből módosítja is az útvonalat közben vezet.
2017. szept. 26. 10:09
16/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a véleményeket, kommenteket.
Igazából nálam is az-az egyetlen felmerült eshetőség, hogy ha család lenne, gyerekekkel, akkor letenném.
2017. szept. 26. 13:50
17/23 anonim válasza:
Nem muszáj egyszerre letenni mindent. Sikeres KRESZ vizsga után még 2 évig levizsgázhatsz. Én is 24 évesen kezdtem, de 26 évesen vizsgáztam le. Apránként csináltam.
2017. szept. 26. 15:14
18/23 anonim válasza:
Két év alatt simán el lehet felejteni, ha nem gyakorolja, úgyhogy ezt nem ajánlanám. Ráér az elméletet is majd akkor megtanulni, amikor a gyakorlati vizsgára is szüksége lesz.
2017. szept. 26. 16:43
19/23 anonim válasza:
"Bevásárlásnál meg aki nem bír haza vinné két szatyrot az életképtelen."
Vannak kisgyerekek, meg mozgássérültek, meg nagyon idős emberek, akik nem bírnak hazavinni egyet se. De attól még nem életképtelenek!
2017. szept. 26. 16:46
20/23 anonim válasza:
Mi faluban lakunk,ahol meg egy kisbolt sincs es harom gyerekunk van...megnyugtatlak,nem ket szatyornyi cuccot szoktam vásárolni,az kb 1 nap alatt elfogyna.. Ja es nagy aruhaz sem szállít ki hozzank...szoval persze,megoldható,csak "kicsit" egyszerubb autóval
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!