Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért kell életben hagyni az...

Miért kell életben hagyni az ilyen újszülötteket?

Figyelt kérdés
Nyilván mindenkit megillet a létezés joga az élet. De belegondolva az aki végtagok nélkül vagy súlyos rendellenességel stb. születik az élet megnehezíti az ilyen emberek életét, kiválasztottak, ha a szülők és az orvosok nem engednék az életben maradását ezen újszülötteknek keresztbehúzható lenne a sors is ez által, nem kellene szörnyülködni és sajnálkozoni szerencsétleneken és nekik is megváltás lenne. Még mielőtt ráeszmélne arra hogy ő nem olyan mint a többi és elmarad a kortársaitól élete végéig. Csak úgye a szülőben benne van az a biológiai késztetés hogy fel kell nevelni a gyereket mindenáron. És ez itt a baj. Tudom barbárul hangzik megölni egy csecsemőt csak azért mert nem egészséges, minden ember megérdemli a normális életet ennek előszobája viszont az egészséges megszületés.
2017. szept. 1. 23:13
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
43%
És hol húznád meg a határt? 2 végtag oké, 1 már nem? Ez teljes mértékben a szülő döntése. Van olyan aki azt mondja, hogy megküzd a feladattal és felneveli a beteg gyereket is, van aki ezzel nem mer szembe nézni és elveteti. Mindkettő megérthető, és egyik sem elítélendő. Van egy mondás: mindenkinek meg van a maga keresztje. Senki élete nem tökéletes és azzal hogy megölsz egy születendő gyermeket, nem biztos hogy jobbá tennéd a szülő életét, de ha mégis, ezt akkor is csak neki van joga eldönteni, nem neked és nem másnak.
2017. szept. 2. 00:00
 12/14 anonim ***** válasza:
28%

Hát nemtudom, keress rá arra, hogy no arms no legs no worries, vagy valami ilyesmi. A te modszereddel ot is "ki szelektaltak" volna. Pedig o sok mindenkinek adnerot. Szerintem inkabb azzal van a baj, hogy vannak olyan szulok, akik nem tudjak, hogy mit vallalnak azzal, ha egy ilyen gyermeket nem vetetnek el.

Es azzal is problema van, hogy a tarsadalmunk megbellyegzi azokst, akik az elvetetes mellet dontenek, holott csak nem akarjak felelotlenul megneheziteni a gyerekuk eletet, mikor tudjak hogy esetleg nem lenne idejuk, vagy anyagi keretuk felnevelni. Szoval csak reszben ertek veled egyet.

14/L

2017. szept. 2. 00:01
 13/14 anonim ***** válasza:
29%

Van itt nagyon két durva eset:

A cikkek csodaként írják le, hogy ezek a gyerekek x évet megéltek már, de a valóság inkább az, hogy valószínűleg kegyetlenül szenvednek szegények. Én életpárti vagyok, nem alkalmaznék soha spártai módszert, a legjobb ezeknek a szerencsétlen gyerekeknek az lenne, ha a terhesség korai szakaszában ki tudnák szűrni a rendellenességet, ebben az esetben lehet létjogosultsága az abortusznak. Ha nem tudták kiszűrni a rendellenességet és megszülettek, akkor mindent meg kell tenni, hogy a lehető legfájdalommentesebb életet biztosítsák nekik, amíg erre lehetőség van.

[link]

[link]

2017. szept. 2. 01:40
 14/14 anonim ***** válasza:
Ha gyereket várnék is kiderülne, hogy tartós baja, fogyatékos lenne akkor nem tartanám meg. Egyrészt az én életemet is tönkretenné, másrészt neki se lenne jó. Főleg ha sose lehet önellátó, meg ugye a többi ember,gyerek gonoszsága is ott van.
2017. szept. 2. 18:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!