Mihez kezdenél, ha nem kéne dolgoznod?
Tegyük fel, hogy olyan anyagi helyzetbe kerülsz, hogy nincs feltétlen szüksèg többè a keresetedre a megélhetéshez.
Az ok most mindegy, tehàt pl örökölsz, megtérül a vàlalkozàsod, vezető pozícióba kerül a pàrod, bàrmi.
Ha folytatod a munkàt, a kereseted màr teljes egészében csak magadra költheted.
Mihez kezdenèl?
Tanulnék, elég sok terület érdekel. Estin érettségi. Utána egy olyan egyetem, ahol filozófia van.
Három évig járnék boxra, utána életem végéig wing tsun kung fu ra.
Fordítok, néha 1-2 napig semmi munka, aztán következő napban 10 órát is.
Párom 9-17-ig egy cégnél programozó.
De amikor épp "nem dolgozom", akkor főzök meg sütök is valamit.
Ide írok, novellázok, vagy az útiblogom folytatom.
Ha szép idő van, kimegyek a folyóra úszni, vagy a városban sétálok és ötleteket gyűjtök a következő történetemhez.
Ezen kívül persze takarítok, amikor kell, meg a teraszon lévő növényekkel foglalkozok.
Hát engem perpillanat kb. csak egy lottónyeremény hozhatna ilyen helyzetbe, de a következőket tenném:
Bár eléggé honvágyam van, de megpróbálnám a még hátralévő 5 félévet ezen a németországi egyetemen mihamarabb és minél jobb elvégezni (ha már elkezdtem), utána viszont amint lehet, irány haza :)
Aztán vennék néhány hektárt valahol a Balaton-Felvidéken némi erdővel, legelővel, szőlőültetvénynek alkalmas és beépíthető résszel, és kialakítanám a magam kis gazdaságát, állatokkal együtt (vezető pozíció/jó anyagi helyzet ide vagy oda, a leendő páromnak ebből biztos ki kéne vennie a részét :) ). Amíg ez alakul, szeretnék családot is alapítani és - kéne vagy sem - kipróbálnám magam azért akusztikus mérnökként, ha már jelenleg annak tanulok :)
Bár az egész gazdaságot ültetvényestül-állatostul rendben tartani, ellátni (és főleg felépíteni) nem kevés munka lenne, de ha lenne rá mégis némi időm, akkor a zenélgetés mellett (amihez új hangszereken megtanulni is hozzátartozik) 1-2 sportra és egyéb hobbikra is szánnék, mint pl. íjászat, szörfözés, lovaglás, de szívesen faragnék is, felújítanék valami régi klasszikus járgányt, sőt modellépítéssel foglalkoznék. És mindezekhez biztosan meglenne a magam műhelye, ill. zeneszobája :)
Szép hazánkon kívül egyébként szívesen elutaznék távolabbi helyekre is, mint Írország, Kanada, az amerikai 66-os út :) Szóval vannak ötleteim :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!