Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mihez kezdenél, ha nem kéne...

Mihez kezdenél, ha nem kéne dolgoznod?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy olyan anyagi helyzetbe kerülsz, hogy nincs feltétlen szüksèg többè a keresetedre a megélhetéshez.

Az ok most mindegy, tehàt pl örökölsz, megtérül a vàlalkozàsod, vezető pozícióba kerül a pàrod, bàrmi.

Ha folytatod a munkàt, a kereseted màr teljes egészében csak magadra költheted.

Mihez kezdenèl?

2017. aug. 27. 09:42
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
60%
Akkor is dolgoznék, csinálnék egy saját vállalkozást és azzal foglalkoznék, ami egyben a hobbim is. Utálom a semmittevést. Egyébként pedig terveznék egy szép kertvárosi lakást, azt megépítenénk, plusz a gyerekeknek is félre raknék, hogy nekik se legyen késöbb problémája
2017. aug. 27. 11:01
 12/26 anonim ***** válasza:
11%

Magyar körökben úgy látszik a munka az piszkos. Hiszed vagy sem, én munka nélkül halálra unnám magam, nem mondom, lenne mit csinálnom, de számomra a munka az kell, még akkor is ha lenne elég pénzem, akkor is csinálnék számomra munkát, vagy olyan tevékenységet, amivel +pénzt szerezhetnék, legyen az akár szellemi vagy fizikai munka.

Az a kijelentésed pedig, hogy "vezető pozícióba kerül a párod", miért vonja maga után, hogy nem kell többet pénzt kereső munkát végezned? Igen, valószínűleg nő vagy kérdező, de azért én férfiként, ha eleget keresnék, akkor is arra ösztönözném a páromat, hogy igenis dolgozzon, keressen pénzt, mert nem lehet tudni, hogy a jövőben mi várható, akkor rakja félre, fektesse be stb... Így nem is lehetne élni egy párkapcsolatban, házasságban, én legalábbis én ezt nem bírnám. Ha ő másképp vélekedne és nem akarna dolgozni tovább, akkor szakítanék vele, elválnék stb...Én nem tartanám el az tuti, lehet, hogy most rossz színben tűnök fel, de ez nekem elvi kérdéskör: kisegíteném nyilván, ha bajban lenne, vagy megszorulna anyagilag, de eltartani nem tartanám el teljesen. Dolgozzon ő is.

Egyik barátnőm pl. 5 évig nem dolgozott, mert ellustult, csak otthon ült a Tv előtt és sorozatot nézett, el volt magával a haverokkal. Ez szerintem szánalmas még akkor is ha volt szülői támogatása. De ugyanez van egy párkapcsolatban is, gyorsan el lehet lustulni, ha nem dolgozol, persze egy normális, szorgalmas ember ilyen esetben is keres magának elfoglaltságot, hobbit és más tevékenységet. Ne legyünk már "Éjjel-Nappal Budapest", könyörgöm.

Ha valami csoda folytán megnyerném a lottót, akkor én biztosan utaznék, de nem ülnék a babérjaimon és várnám a sült galambot amíg valaki eltart szépen.

Én jelenleg huszonévesen a szüleimmel élek, mert a szülővárosomban tanulok és ennek ellenére képzeld, hogy dolgozom, amikor csak van rá időm, egy diákszövetkezetnél, mert kell a megtakarítás a jövőmre, mert nem tudom mit hozhat még az élet. Ugyanez lenne a véleményem, ha önálló keresettel nem rendelkeznék, de pl. a feleségem igen szép összeget hozna haza. Milyen dolog már az, hogy egész nap dolgozik egy kapcsolatban az egyik fél, a másik meg addig azt csinál, amihez kedve támad épp?

2017. aug. 27. 11:06
 13/26 anonim ***** válasza:

Angol felsőfok.

Több edzés+fullos diéta sok Rio Mare tonhallal.

Otthon moziterem

Filmezéssel kapcsolatban képzések.

Filmklub alapítása

USA beutazása lakókocsival.

Pálinkafőző tanfolyam elvégzése.

Pálinkafőző nyitása.

Speckó kávék beszerzése, fogyasztása.

2017. aug. 27. 11:23
 14/26 anonim ***** válasza:
23%
Meglepően gyorsan le lettem pontozva, de hát hülye a magyar :D
2017. aug. 27. 11:28
 15/26 anonim ***** válasza:
80%

Kijárnám a CFD és tőzsdetanfolyamot, befektetném a pénzt hogy még többet csináljak belőle, aztán a megduplázott pénzből még több pénzt csinálok.

Ha már van elég pénzem, megveszem a Vatikánt és kinevezem magam pápának. Átkutatnám a vatikáni katakombák minden levéltárát, kideríteném és megfejteném minden misztikus titkát, és írnék egy megaenciklopédiumot róla. Ha van szó démonidézésről, bebiztosított keretek közt tennék egy próbát. Ha sikerül, kifejlesztek egy módszert amivel lecsapolhatom Pokol energiáját és Argent Energia néven korlátlan megújuló energiaforrást hozok létre, ami teret ad az emberi faj korlátlan fejlődésének, az én irányításom alatt.

Vagy azt amit a 3-mas.

2017. aug. 27. 11:39
 16/26 anonim válasza:

Nem csak magadra koltheted..

El birod kolteni a pàrodra

vagy àrvahàzra

Csalàdtagokra

Betegekre

2017. aug. 27. 11:43
 17/26 anonim ***** válasza:
59%
Mondjuk ez szituáció függő: mivel nem ismerjük a körülményeket. Van-e gyerek, hol éltek stb.
2017. aug. 27. 11:44
 18/26 anonim ***** válasza:
Mazda RX7, vennék egyet és felújítanam.
2017. aug. 27. 11:44
 19/26 anonim ***** válasza:

- önkéntes munkát végeznék

- megtanulnék rendesen angolul

- tanulnék valami új érdekes hobbit

- megtanulnám, hogyan kell jól befektetni a pénzem, mert ha elherdálom, kezdhetek újra dolgozni :D

2017. aug. 27. 11:46
 20/26 anonim ***** válasza:
80%

Én óvónő és konfliktuskezelési tréner vagyok és imádom a munkám. Valószinűleg a szakmámon belül dolgoznék,jótékony munkát végeznék.

Szívesen mennék oktatni ingyen kisebb falvakba,ahol az emberek nem tudják megfizetni egy ilyen training költségeit,de érdekli őket a téma.

Ha lenne annyi pénzem,szerveznék ingyen táborokat gyerekeknek,családoknak.

Emellett sportolnék rengeteget,járnék kirándulni és gyerekeket szülnék,velük lennék. Állattartással tölteném a napom élegy részét,sajnos most nem engedhetem meg magamnak,nincs se időm,se területem hozzá.

Jah éa a legfontosabb: nem németországban dolgoznék a családomtól távol,hanem visszaköltöznék magyarországra.

2017. aug. 27. 12:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!