Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért nincsenek ma már Adolf...

Miért nincsenek ma már Adolf nevű férfiak?

Figyelt kérdés
Régebben rengeteg ilyen név volt magyarországon, még az én őseim között is volt ilyen nevű ember. Aztán vagy 70-80 éve hirtelen nem hívtak így több embert, eddig még életemben nem találkoztam vele személyesen. A többi régi férfinévből ha nincs is olyan sok, de azért szépen akadnak még (Béla, Lajos, István, József, Kálmán, Imre, Ferenc stb.) Mi erre a magyarázat?

2017. aug. 16. 23:48
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
94%
Tudjátok mit több önmérsékletet,nem szép név és kész.Majd valamikor.
2017. aug. 17. 00:07
 12/18 anonim ***** válasza:
94%

Nyilván ismert viselője miatt is népszerűtlenné válhatott a név 1942 után.

Még Németországban is visszaesett a használata. Ha akadnak is ott ilyen nevű emberek, azok szinte mind 1942 előtt születtek.

[link]

2017. aug. 17. 00:07
 13/18 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem Ahmed sokkal menőbb,meg Conchita
2017. aug. 17. 00:09
 14/18 anonim ***** válasza:
95%
Vagy Derrick?
2017. aug. 17. 00:09
 15/18 anonim ***** válasza:
65%
Lakatos-Steiner Adolfina nem szép?
2017. aug. 17. 00:14
 16/18 anonim ***** válasza:
82%
Kósa L. Adolf (L. = László)
2017. aug. 17. 00:28
 17/18 anonim ***** válasza:
75%
Azért mert emberek azt hiszik ha nem használnák bizonyos szavakat, neveket akkor majd jól nem lesznek többet ilyen huncutságok mint amit Hitler bácsi csinált, és nem lesz gyűlölködés és rasszizmus és egyéb jajj de csúnya rossz fújjfújj dolgok. És akkor mindenki boldog lesz és szerizni fogja egymást.
2017. aug. 17. 07:38
 18/18 anonim ***** válasza:
94%
Adolf- Rudolf, nekem mindkettő nagy kedvencem (hangzás miatt szeretem), bár a gyermekem inkább hívom Rudolfnak, sajnos az Adolf név tabuvá tétele nem old meg problémákat, de nem szívesen keresztelem a fiam olyan névre ami ellen nagyapáim harcoltak és estek el. Lenint, Stálint és Bonapartet sem látok egy napközi névsorában sem, peddig már 2. éve járom a tanítóképzőt.
2017. aug. 17. 18:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!