Miért nincsenek ma már Adolf nevű férfiak?
Figyelt kérdés
Régebben rengeteg ilyen név volt magyarországon, még az én őseim között is volt ilyen nevű ember. Aztán vagy 70-80 éve hirtelen nem hívtak így több embert, eddig még életemben nem találkoztam vele személyesen. A többi régi férfinévből ha nincs is olyan sok, de azért szépen akadnak még (Béla, Lajos, István, József, Kálmán, Imre, Ferenc stb.) Mi erre a magyarázat?2017. aug. 16. 23:48
1/18 anonim válasza:
Egy ismerősömet Adolfnak hívják:D
4/18 anonim válasza:
Elsősorban az az ellenszenves ember az oka. Hitler volt asszem. Épeszű ember nem nevezi el így a gyerekét, amikor rengeteg egyéb név is van. Másrészt meg nem divatos. Kb, mint női névben a Klotild.
5/18 anonim válasza:
Hitler miatt nem sokan neveznék el így a gyereküket.
Meg nem divatos, nekem a hangzása sem tetszik. Mint a Rudolf.
6/18 anonim válasza:
Milyen vicces vagy! Jössz a nyáron táborozni? Jó móka lesz, és megtanulhatsz koncentrálni! ;)
7/18 anonim válasza:
Azért mert nem lehet jól vecétni, egyben meg szerintem nem hangzik jól. Nem tudom elképzelni, hogy valaki egy kiságy folott gügyög hogy Mi a baj Adolfka, éhes vagy?
8/18 anonim válasza:
2 lehetséges ok:
ad 1: az általad felsorolt ritka nevek magyar nevek, míg az Adolf germán. A divatja az Osztrák-Magyar Monarchia felbomlásával leáldozott.
ad 2: 70 évvel ezelőttig az Adolf névhez nem csatoltak az emberek semmilyen negatív asszociációt. Csakhogy Hitler Adolf volt. És ez a tény, azt hiszem, kissé megtépázta a név jó csengését.
9/18 anonim válasza:
#7es vagyok
Becézni* es kerdesedre valaszolva hitler miatt, senki sem akarja hogy arrol pletykaljanak hogy naci hajlamai vannak csak mert adolfkanak hivta a gyereket.
10/18 anonim válasza:
#6 Koncentrálhatott volna kicsit több Me 262 re
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!