Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan vészeljem át a viharoka...

Hogyan vészeljem át a viharokat? Rettenetes félek tőlük

Figyelt kérdés

Most is vihar lesz, kétségbe vagyok esve, egyszerűen úgy érzem ha most nem alszok el, egész éjszaka nem fogok tudni. Utálom az eső hangját, a mennydörgéseket még jobban, a villámokat látom a sötétitőn keresztül is. A múltor a 2órás vihart végig bőgtem, nem tudtam aludni, félek feküdni is, csak ülök az ágyban, számolom a villámokat,meg várom mikor remeg bele a ház is a dörgésekbe. Korábban is féltem ilyenkor, kiskoromban rendszeresen anyukámmal aludtam,ha vihar volt. Ezen az éven végig ébren voltam a viharoknál, néha azt hittem beleőrülök. Előre félek a ma éjszakától. Valaki valami tanácsot? Mitől lehet ez, hogyan küzdjem le?

16/L

2017. aug. 12. 19:34
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
7%
Ezért jobb a tél.
2017. aug. 12. 19:37
 2/18 anonim ***** válasza:
0%
Aludjál el basszúús.
2017. aug. 12. 19:37
 3/18 anonim ***** válasza:
60%

Ha rám haéégatsz, megpróbálod lekötni Magadat valamivel!

Nézd - mondjuk - a tévét egy kicsit hangosabban.

Azzal csak jót teszel Magadnak, ha az ablaknak háttal tudod ezt megoldani. Ugyancsak hasznos lehet, ha nagyobb fény mellett teszed, amit teszel, - hogy ne lásd, éld át olyan élesen a villámlásokat.

2017. aug. 12. 19:42
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Én is ilyen vagyok, noha ennyire azért nem félek a vihartól, de én sem rajongok értük. Azt tudnám javasolni, hogy dörgés ellen hallgass zenét, egyrészt lenyugtat, másrészt a fülestől nem fogsz semmit hallani.

A villámok ellen pedig szerezz be egy szemtakarót, vagy egy egyszerű ruhadarab is megteszi, ami elég arra, hogy eltakard vele a szemed.

Ilyen módon fedve lesz a szemed, a füled, a zajokat meg nem fogod hallani.

Így viszont nem tudom, hogy tudnál elaludni, de egy könnyű nyugtató esetlegesen segíthet.

Érdemesnek tartanék a helyedben egy "belső vizitet", ugyanis ekkora méretű félelem okozója valami más is lehet.

Ha azonban ez a jellegű probléma kizárható, akkor marad a remény, hogy majd kinövöd, vagy esetleg tudatosan kezded el nézni az időjárás-előrejelzéseket, így lélekben fel tudsz készülni a viharokra még idejében.

Kitartást Neked mára, és a jövőre nézve is, remélem tudtam segíteni :)

20/L

2017. aug. 12. 19:42
 5/18 anonim ***** válasza:
54%
Természetes jelenség vad formában . Esőt friss levegőt hoz és rombol is . Ezt jobban csípem mint a forró fülledt napokat amik csak tetőznek és szenved tőle mindenki .
2017. aug. 12. 19:45
 6/18 anonim ***** válasza:
86%

Próbáld meg valamivel elfoglalni magad, hogy ne a viharra figyelj! Beszélgess, nézz filmet stb. Régebben én is féltem a vihartól, most már nem annyira érdekel, ha jön.

18/f

2017. aug. 12. 19:46
 7/18 anonim ***** válasza:
78%
A macskám mindig bebújik a lépcsőház alá és amíg tart a vihar nem jön ki, szerintem neked is ezt kéne tenned ;)
2017. aug. 12. 19:47
 8/18 anonim ***** válasza:
86%
A függönyt húzd be és tegyél be füldugót.
2017. aug. 12. 19:55
 9/18 anonim ***** válasza:
6%
Gondold át racionálisan: A vihar semmilyen kárt nem tud benned tenni! Mitől félsz? Mi történhet?
2017. aug. 12. 20:01
 10/18 anonim ***** válasza:
0%

DIRR-DURR!

vegyél be nyugtatót/altatót

2017. aug. 12. 20:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!