Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha a Teodóra nevet halljátok...

Ha a Teodóra nevet halljátok milyen lányt képzeltek el a fejetekben?

Figyelt kérdés
Teodórának hívnak, de jobban szeretem ha Teónak hívnak, a Dórit/Dórát szinte utálom-pedig sajnos sokan nem jegyzik meg azt a három betűt. Kiskoromban utáltam a nevem, mert mindig az ásványvízzel jönnek, de inkább ez mint a Dóra (unokahúgom és a szomszédunk is Dóra, nincs bajom a névvel, de én nem Dóra "vagyok"). Volt aki Teodorkának hívott, de volt olyan is Teodóri. Nem tudom az embereknek, hogy jött, de voltam már Nóri, Laura, Tamara, egy ismerősöm Radinak hív (vmi ásványvíz volt a Theodóra előtt-ja és azért is oda vagyok ha TH-val írják a nevem) és azt szeretem még ha csak szimplán a Teóból azt hiszik, hogy fiú vagyok :D igaz fiús is vagyok nem pont az a lányos fajta. Anyukám azért is választotta, mert ritka, szép nőies név (nem úgy mint én :D ) és tetszett neki a jelentése (Isten ajándéka). Páréves koromig Teodórának is hívott (régi ismerősök is ha nagy ritkán találkozunk teljesen nevemen hívnak), de az oviban az óvónők azt mondták, legyen rövidebb a nevem kicsit kacifántos és maradtak a Teókánál (na így apám szokott hívni, de ettől is kivagyok-és azóta a kicsinyítő képzőt elhagytam). Harmadik nevem az Evelin, régen ezt sem szerettem, de ahogy idősödtem megszerettem (ha valaki nézett Így jártam anyátokkal-t az észrevehetne vmit :D ) és néha van, hogy így hívnak, mert ezt olvassák utoljára (vagy nem tudom miért), de hallgatok rá meg még a Dórira is szoktam meg a többi felsoroltra is, mert tudom, hogy "nekem szól".

2017. aug. 9. 19:15
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
67%
olyan víz kinézetűre
2017. aug. 9. 20:40
 12/19 anonim ***** válasza:
79%

Néztem az Így jártam anyátokat, komoly, hogy épp Teodóra Evelinnek hívnak. :)

Ha már úgyis azt írod, hogy fiús vagy, hívjanak Tednek. Na jó, csak vicceltem.

Ismerek egy Teodórát, egy komoly, szőke lány, úgyhogy azóta kifejezetten egy komoly szőke lányra gondolok, ha ezt a nevet látom vagy hallom. Pedig általában nem befolyásolnak az ismerősök, ha a névnek van karaktere, akkor ismerhetek bármilyen embert azzal az elnevezéssel, marad az eredeti elképzelés. A Teodóra szép, de kicsit semleges név a számomra. Visszafogott, komoly lányhoz illene leginkább, de bármilyen temperametumot el tudok vele képzelni.

2017. aug. 9. 21:21
 13/19 anonim ***** válasza:
Bocsi, csak a fő kérdést olvastam el: nekem ilyen magas, vékony, stréber, "tudós" lány képe ugrik be :)
2017. aug. 9. 23:17
 14/19 anonim ***** válasza:

Nekem is van egy ilyen nevű ismerősöm de mindenki Dórának hívta a környezetemben úgyhogy csak évekkel később realizálódott hogy valójában Teodóra.

Szerintem szép név, de nem képzelek hozzá külső jegyeket. El tudom képzelni egy fiús sportoló lánynak és egy műkörmös magassarkús nőcinek is.

Teo becézés valóban fiús, inkább teljes nevet használnám. Vagy mondjuk a Tea is lányosabb hangzású ha el tudunk vonatkoztatni az italtól.

2017. aug. 10. 08:27
 15/19 anonim ***** válasza:
Nálunk a kisvárosban volt egy Pethő Teodóra nevű fogorvos. Már a '90-es években is jó öreg volt. Az SZTK-ban praktizált,és rettentően utálatos volt. Durván csinálta,bunkó volt, ráadásul a barátnőmnek belefúrt egy egészséges fogába,és még be sem tömte,stb,,, nekem ő jut róla eszembe.
2017. aug. 10. 09:17
 16/19 A kérdező kommentje:

Nyáron egy ilyen idősek klubjában melózok és ott ma konkrétan kijelentették előttem az idősek egy része, hogy a Dóra szebb név és nekik jobban tetszik mint a Teó.

Mondtam a "munkatársaimnak", hogy tökre szeretem ha átkeresztelnek, pedig azt a 3 betűt marha nehéz megjegyezni... :D

és 12-es, gondolkodtam rajta, hogy hívjanak Tednek (még fiúsabb hehe :D) vagy Teddy-nek, de az meg a plüss maci... osztálytársamék egyszer azon filóztak, hogy az Evelint mégis, hogy lehet becézni. Valahogy eljutottunk ahhoz, hogy Lee és 1hétig Lee voltam. Mint valami kínai :D

2017. aug. 10. 13:27
 17/19 A kérdező kommentje:
*ha már a Teót nem képesek megjegyezni, akkor inkább Teodóra legyek, mert azt még jobban elviselem mint a Dórát.
2017. aug. 10. 13:27
 18/19 anonim válasza:
100%
Annak ellenére, hogy én is Teodóra vagyok, egy alsós kislány jut eszembe a suliból, mert ő is Teodóra :D Engem amúgy mindenki Dórinak hív általában, de a szüleim Dorkának, Dórának, Dodónak hívnak:D
2018. dec. 14. 17:35
 19/19 anonim válasza:
100%
Sziaa! Én is Teodóra vagyok 🥰 Engem óvodában/alsó tagozatos koromban Teának hívtak. Én kifejezetten utálom, ha Teónak hívnak, inkább a Dórit szeretem 😂 Hogyha Teodórának hívnak, az egy kicsit fura, bár nincsen vele bajom, nagyon szeretem a nevemet.
2020. jan. 15. 23:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!